Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
Аз работя само с млади майки, за да има самосмяна е породено от 3 прчини. Каплава майка, болна майка, повредена майка и какво се получава чакаш от сакат да ти изкара качество, еми няма как да стане. Хубава майка със силно семейство не прави самосмени. Друго ако имаш 100 кошера, и направиш самосени на всички ще се запази същото качесто на пчелина. Вариант 2, взимаш материал от най добрата майка в пчелина и правиш от нея 100 майки, така ще вдигнеш нивото на много семейства. Мога да дам и още примери, но няма смисъл. Който иска да разбере, ще разбере, който не иска да е жив и здрав и да си работи както му харесва!
По вариант 2, колко от тези 100 ще са копия или близки до модела? И ще стигнем до търтеите наоколо и отиваме към стрелба в тъмното. Едно съм забелязал. Там където има добра паша, не им пука много за това, какви са майките. Щото така или иначе тече. Когато се бориш за максимум от малкото налично, тогава се налага да търсиш, опитваш, променяш техники.... , сменяваш ген.... И грубо лъсват разликите в работата на семействата, а и работата ни с тях. Ама, за това се иска хъс и често си плащаме за гяволъка. Ти специално си го видял. Знам, че от години се блъскаш и опитваш. Помня, изписал си достатъчно. Поздравления за упоритостта!!!!