Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Май много се притесняваш. Погледни ги ако можеш рано сутринта, тогава ще добиеш представа колко точно са пчелите. По една, или по две основи им сложи? Ако почти са изградили основа за 4-5дни без приток на нектар е нормално според мен. Погледни как са с прашеца, ако са задръстени отнеми. Моите(по-силните) от седмица са на прашецоуловител. Той също ги забавя...
    Ами има по една пита с прашец открит, което ми направи впечатление , на тези пити има и малко мед. . На едното семейство беше с 2 основи. Другите комбинирах с 1 полупразна пита и 1 основа. Най-силното семейство с 2те основи ги изгради толкова колкото и другите семества 1 основа. А пък питите изградени които им бях сложил са осеменени там където е имало свободно пространство.

Прашец много има само на 1-2 семейства, даже не съм сигурен.

Въпроса ми е защо строят маточни основи .. И има пчели .. Айде утре сутринта ще ги отворя пак да снимам и ще пусна снимка. Малко не ми се ще да ги ровя постоянно ама ..

А имам и едно семейство което пак е с чашки, но от двете страни има по две пити с мед и прашец а другото е 6 пити с пило. И пак няма накъде да се развиват. Това е семейството с най-много мед.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    ...Въпроса ми е защо строят маточни основи .. И има пчели .. Айде утре сутринта ще ги отворя пак да снимам и ще пусна снимка. Малко не ми се ще да ги ровя постоянно ама ...
    Снимай, да видим какво гледаш, че има едни лъжливи чашки, на които не трябва да обръщаш внимание. А без инвентар /корпуси и магазини/ не е добре. Аз съм ползвал магазини за развитието и няма проблеми.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Аз имам магазини, просто нямам корпуси. Това което мисля да направя утре е да ги пробвам на магазин. Ще снимам чашките , които са и на 5-те кошера, само да видя как да стане. Тъкмо утре ще е малко по-топло. а след 12-ти вече го дават хубаво време. А пък и после ще хващам гората.

Като в магазина ще изтегля една пита с открито пило и на 14 дни ще подрязвам далака. Пише обаче в литературата да се издигнат 2, ама нещо не ми се ще. То хубаво ще слагам магазин, ама като гледам как прецъфтя всичко и няма почти никакъв нектар ...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ето 2 видеа от днес. Единия по-дългия клип е на малко по - слаб кошер, не съм много убеден че беше правилно да му слагам магазин. Вижте какви ги свърших ако имате нерви и кажете. Друг по - неочакван проблем ми излезе. Шибаните магазини не са по мярка на моите кошери, явно кошерите са стари и не по стандарт, та миналата година ги препвавяхме, ама още бяха нови магазините. Сега какво стана е че са се раздули, знам ли та не пасват добре и както ще се види от видеото стана едно голямо лопане и тропане.
    Странно но тук акацията като много единични бройки, започва да забелва. Пускам и една снимка на фия и граха, колко са големи в момента.

Както казах хем кошерите не са слаби, хем градежа почти го няма.

На този клип се вижда едно от силните семейства и на основата има такава килийка..
    https://drive.google.com/file/d/1Eqf...ew?usp=sharing

Този клип е на по слабия кошер и е по-дълъг, тук килийките са по-големи и на стари пити..
    https://drive.google.com/file/d/1Mgh...ew?usp=sharing

А това пък е снимката
    https://drive.google.com/file/d/1Trn...ew?usp=sharing

Може би на гугъл ще му трябва малко време да обработи видеата преди да може да се гледат.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ето 2 видеа от днес. Единия по-дългия клип е на малко по - слаб кошер, не съм много убеден че беше правилно да му слагам магазин. Вижте какви ги свърших ако имате нерви и кажете. Друг по - неочакван проблем ми излезе. Шибаните магазини не са по мярка на моите кошери, явно кошерите са стари и не по стандарт, та миналата година ги препвавяхме, ама още бяха нови магазините. Сега какво стана е че са се раздули, знам ли та не пасват добре и както ще се види от видеото стана едно голямо лопане и тропане.
    Странно но тук акацията като много единични бройки, започва да забелва. Пускам и една снимка на фия и граха, колко са големи в момента.

На този клип се вижда едно от силните семейства и на основата има такава килийка..
    https://drive.google.com/file/d/1Eqf...ew?usp=sharing

Този клип е на по слабия кошер и е по-дълъг, тук килийките са по-големи и на стари пити..
    https://drive.google.com/file/d/1Mgh...ew?usp=sharing

А това пък е снимката
    https://drive.google.com/file/d/1Trn...ew?usp=sharing

Може би на гугъл ще му трябва малко време да обработи видеата преди да може да се гледат.
    "Смачкай" ги тия клипове малко, че няма кой да чака 15-20 минути да се зареди.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Знаешли защо по това време,с толкова пчели и пило,не градят?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Ами това е проблема, понеже не знам ... Относно видеата, едното го намалих от 11ГБ на 1 ГБ , а другото си беше 335 МБ .. Не знам защо гугъл толкова се бавят ... Даже минаха няколко часа.

Иначе тази година беше много шантава, понеже всичко цъфна на едно и прецъфтя наедно. Но може и да не е заради това.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Ами това е проблема, понеже не знам ... .
    Ми,информирай се.Попитай гуглата..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •