Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
Май много се притесняваш. Погледни ги ако можеш рано сутринта, тогава ще добиеш представа колко точно са пчелите. По една, или по две основи им сложи? Ако почти са изградили основа за 4-5дни без приток на нектар е нормално според мен. Погледни как са с прашеца, ако са задръстени отнеми. Моите(по-силните) от седмица са на прашецоуловител. Той също ги забавя...
Ами има по една пита с прашец открит, което ми направи впечатление , на тези пити има и малко мед. . На едното семейство беше с 2 основи. Другите комбинирах с 1 полупразна пита и 1 основа. Най-силното семейство с 2те основи ги изгради толкова колкото и другите семества 1 основа. А пък питите изградени които им бях сложил са осеменени там където е имало свободно пространство.

Прашец много има само на 1-2 семейства, даже не съм сигурен.

Въпроса ми е защо строят маточни основи .. И има пчели .. Айде утре сутринта ще ги отворя пак да снимам и ще пусна снимка. Малко не ми се ще да ги ровя постоянно ама ..

А имам и едно семейство което пак е с чашки, но от двете страни има по две пити с мед и прашец а другото е 6 пити с пило. И пак няма накъде да се развиват. Това е семейството с най-много мед.