Първоначално публикувано от
kaloyanv
Днес се прибрах и побързах да направя преглед и неам нерви ..

) Не знам да се смея ли да плача. Отводката не е загубила никаква пчела както си я направих на 6 рамки си е идеална. Има запечатан маточник, който ми се стори доста добър на външен вид, кошера е спокоен и повече не съм го барал ....
Обаче с другите си имам проблем , пълно е с пчели, а в същото време няма добър градеж. Може би проблема е че казах да сипват само по 300 мл сироп и то 1:1,5 ... Та тези основи са и кафеникави, явно няма никакво нектароотделяне в момента или е много слабо, не са изградили още напълно рамката. Значи 5 семейства ми градят маточни чашки, това е положението. Няма снесено в тях. 2 или 3 семейства на новите основи правят чашки.
Дефакто тая отводка дето я направих, след 7 седмица се едно нищо не съм направил. Сега се чудя какво да правя и не знам ...
Явно е трябвало да направя 2 отводки, а не само 1.
Втори корпус нямам, че да ги правя тези магии. То и паша няма а пчели много . Сега се чудя и мая какво да правя. . Вие ми казахте вече, ама пак да питам .
Да пробвам това "многомагазинно отглеждане", което един колега пусна статия. Аз съм го чел и в книгата на Любен Радоев.