Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
Днес се прибрах и побързах да направя преглед и неам нерви .. ) Не знам да се смея ли да плача. Отводката не е загубила никаква пчела както си я направих на 6 рамки си е идеална. Има запечатан маточник, който ми се стори доста добър на външен вид, кошера е спокоен и повече не съм го барал ....

Обаче с другите си имам проблем , пълно е с пчели, а в същото време няма добър градеж. Може би проблема е че казах да сипват само по 300 мл сироп и то 1:1,5 ... Та тези основи са и кафеникави, явно няма никакво нектароотделяне в момента или е много слабо, не са изградили още напълно рамката. Значи 5 семейства ми градят маточни чашки, това е положението. Няма снесено в тях. 2 или 3 семейства на новите основи правят чашки.

Дефакто тая отводка дето я направих, след 7 седмица се едно нищо не съм направил. Сега се чудя какво да правя и не знам ...

Явно е трябвало да направя 2 отводки, а не само 1.

Втори корпус нямам, че да ги правя тези магии. То и паша няма а пчели много . Сега се чудя и мая какво да правя. . Вие ми казахте вече, ама пак да питам .

Да пробвам това "многомагазинно отглеждане", което един колега пусна статия. Аз съм го чел и в книгата на Любен Радоев.
Май много се притесняваш. Погледни ги ако можеш рано сутринта, тогава ще добиеш представа колко точно са пчелите. По една, или по две основи им сложи? Ако почти са изградили основа за 4-5дни без приток на нектар е нормално според мен. Погледни как са с прашеца, ако са задръстени отнеми. Моите(по-силните) от седмица са на прашецоуловител. Той също ги забавя...