Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 718

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Обаче в прав текст казва - най-добре десятки.
    Той и попа казва едно, ама...
    Въпроса е от всеки спец, да "откраднеш" по нещо, тъй че да ти бъде полезно. За това обаче, ще е необходимо да минат няколко години.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Той и попа казва едно, ама...
    Въпроса са е от всеки спец, да "откраднеш" по нещо, тъй че да ти бъде полезно. За това обаче, ще е необходимо да минат няколко години.
    Той и Друмев "краде" от всеки спец по нещо, но да е литнал? Само да не ме чуе, че има да бучи като нерез из Капинската река.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Той и Друмев "краде" от всеки спец по нещо, но да е литнал? Само да не ме чуе, че има да бучи като нерез из Капинската река.
    Той е друга бира.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Моя опит по темета с роенето е следния: Ако съм подготвял пчелните семейства за да хвана акацията, но по някакви климатични причини, тя се провали, означава, че съм ги подготвял за роене.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Клипът ми хареса и реших да го споделя с Вас, най-вече защото онагледи прочутата дъска на великия Таранов, за която дъска само съм чел, обаче така и не можах да си го представя метода, и като го видях на "живо", и го разбрах най-сетне!!...и все пак ценното според моето скромно мнение е, че по този начин се отделят пчелите в роево настроение със старата майка от останалите пчели.....а дали с рязкото стръскване на майката и старите пчели ще им мине меракът за роене - това не съм чел, и нямам никакъв опит естествено.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Ами всъщност това, което споделя човека от клипа от Добрич си е базирано на метода на Таранов - та Илиев е прав и нещата, които описва в клипа може би наистина ги е открил сам посредством годините и практиката, но в действителност се знаят и сме ги обсъждали из форумите. Предполагам в темата за двумайчино или за лежаците, трябва да са ми постовете, защото тъкмо по този метод експериментирах с двусемейното отглеждане. Безсмисленото, което прави е тръскането на майката - няма нужда от това, роенете пак се спира.

Но бива да подчертая, че този метод не решава въпросите, които колегата в клипа зададе. Ако си с двеста кошера, особено дадани, ще ти се вземе тока + че самия той явно пак ги удвоява, но ги и ПРОДАВА - мисълта ми е, че описания метод не е просто метод против роене, а е свързан с цялостния технологичен, бих добавил и бизнес процес. Но да се обясни в подробности ще се получи цяла книга - прочее тази на покойния Ангел Грънчаров е описана същата методика, доста изчерпателно и ясно.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    ...цяла книга - прочее тази на покойния Ангел Грънчаров е описана същата методика, доста изчерпателно и ясно.
    Ангел Грънчаров опитах да го чета в началото, но разбрах, че още не съм за тази книга. Сега, на третата година, я чета с други очи. И какво чета - "новоизлюпената майка има способността да литне веднага, за разлика от новоизлюпената пчела...". А сега де - Севдат в клипа си, който съм прикачил, твърди точно обратното - че майката не лети първите дни и няма опасност да литне, докато я маркираме. На кого да вярвам?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ангел Грънчаров опитах да го чета в началото, но разбрах, че още не съм за тази книга. Сега, на третата година, я чета с други очи. И какво чета - "новоизлюпената майка има способността да литне веднага, за разлика от новоизлюпената пчела...". А сега де - Севдат в клипа си, който съм прикачил, твърди точно обратното - че майката не лети първите дни и няма опасност да литне, докато я маркираме. На кого да вярвам?
    На себе си!

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    На Севдо.Това е верният отговор.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    На Грънчаров.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •