Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 718

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Възловото твърдение в клипа е, че като изтръска "яко" питата с майката на дъното на плодника, пчелите вече си "мислят", че са се изроили. Това не зависи от района на пчеларстване - твърдението или е вярно, или не. Ако е вярно - решава проблема. Да пробвам е лесно - май месец наближава, ще ги подхраня яко и роенето ми е сигурно.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Възловото твърдение в клипа е, че като изтръска "яко" питата с майката на дъното на плодника, пчелите вече си "мислят", че са се изроили. Това не зависи от района на пчеларстване - твърдението или е вярно, или не. Ако е вярно - решава проблема. Да пробвам е лесно - май месец наближава, ще ги подхраня яко и роенето ми е сигурно.
    Клипа на съм го гледал ама майката обикновенно е там където снася тоест най младото пило /преди роене почти спира де/ та по принцип не е много желателно пита с пило да се тръска яко/смита се с перо и се пази майката/ другото е хубаво е да е пред кошера например на мукава подпрена на прелката и трябва и да се направи преподреждане вътре в гнездото /тук варианти много/.Ама зависи от много фактори дали ще свърши работа.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Клипа на съм го гледал ама майката обикновенно е там където снася тоест най младото пило /преди роене почти спира де/ та по принцип не е много желателно пита с пило да се тръска яко/смита се с перо и се пази майката...
    Жал ти е за малко пило или се притесняваш за майката? Според мен не си струва притесненията. Според мен изгледай клипа.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А що трябва да е запечатано?Аз мисля точно обратното.Следващата паша ми е точно 28-30 дена след първата.В паша по моите наблюдения трудно се роят.Може да греша ако е така поправете ме.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Според мен най доброто за да си намалиш роенето до минимум е преглед 2-3 дена преди пашата и 14 дена след.Това го казвам за новабранци като мен в занаята.След като направиш преглед преди пашата ти можеш да си свериш часовника за всяко семейство и какво можеш да направиш за него да не се рои.Всяка преценка може и да е грешна затова 14 дена след прегледа трябва нов за да си оправиш грешката.
    П.П.Тоя метод не върши работа ако се намеси божията ръка/14 дена дъжд напримерно/.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Според мен най доброто за да си намалиш роенето до минимум е преглед 2-3 дена преди пашата и 14 дена след.Това го казвам за новабранци като мен в занаята.След като направиш преглед преди пашата ти можеш да си свериш часовника за всяко семейство и какво можеш да направиш за него да не се рои.Всяка преценка може и да е грешна затова 14 дена след прегледа трябва нов за да си оправиш грешката.
    П.П.Тоя метод не върши работа ако се намеси божията ръка/14 дена дъжд напримерно/.
    Друмеев, чул си нещо, ама си запомнил не това, което трябва. Та като ги погледнеш преди пашата, какво би видял, според теб де?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Друмеев, чул си нещо, ама си запомнил не това, което трябва. Та като ги погледнеш преди пашата, какво би видял, според теб де?
    Не съм чул, а правя това което което съм написъл.Примерно мога да сложа рамка за градеж, а мога и да отнема пило,а може само магазин да му сложа или два.
    С тоя преглед събирам инфо какво ще намеря след 14 дена като пчели.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •