Зависи , каква паша искам да хвана .
Все пак той работи с 8 ДБ , а в клипчето говори за 10 и 12 .![]()
Зависи , каква паша искам да хвана .
Все пак той работи с 8 ДБ , а в клипчето говори за 10 и 12 .![]()
Обаче в прав текст казва - най-добре десятки.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Моя опит по темета с роенето е следния: Ако съм подготвял пчелните семейства за да хвана акацията, но по някакви климатични причини, тя се провали, означава, че съм ги подготвял за роене.
Клипът ми хареса и реших да го споделя с Вас, най-вече защото онагледи прочутата дъска на великия Таранов, за която дъска само съм чел, обаче така и не можах да си го представя метода, и като го видях на "живо", и го разбрах най-сетне!!...и все пак ценното според моето скромно мнение е, че по този начин се отделят пчелите в роево настроение със старата майка от останалите пчели.....а дали с рязкото стръскване на майката и старите пчели ще им мине меракът за роене - това не съм чел, и нямам никакъв опит естествено.
Ами всъщност това, което споделя човека от клипа от Добрич си е базирано на метода на Таранов - та Илиев е прав и нещата, които описва в клипа може би наистина ги е открил сам посредством годините и практиката, но в действителност се знаят и сме ги обсъждали из форумите. Предполагам в темата за двумайчино или за лежаците, трябва да са ми постовете, защото тъкмо по този метод експериментирах с двусемейното отглеждане. Безсмисленото, което прави е тръскането на майката - няма нужда от това, роенете пак се спира.
Но бива да подчертая, че този метод не решава въпросите, които колегата в клипа зададе. Ако си с двеста кошера, особено дадани, ще ти се вземе тока + че самия той явно пак ги удвоява, но ги и ПРОДАВА - мисълта ми е, че описания метод не е просто метод против роене, а е свързан с цялостния технологичен, бих добавил и бизнес процес. Но да се обясни в подробности ще се получи цяла книга - прочее тази на покойния Ангел Грънчаров е описана същата методика, доста изчерпателно и ясно.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Аз гледам от моята камбанария и може би за това и пиша обратното на теб. Ако си решил да продаваш цели рамки това може да ти навреди не да ти помогне.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))