Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Аз пък нагрявам готовия сироп до 85 градуса за десетина минути, надявайки се денатурирания, вече неактивен ензим да не излиза на анализ, ако случайно попадне в меда.
Винаги се възхищавам на такива хора, които веднага хващат най -важното писано тук. Който овладее технологията- той ще спечели.

Писал съм,че някога работех в сладкарска кооперация (при бай тошо ). Тогава нямаше инверти (изкуствени ) та за подхранване на пчелите ( в държавните пчелини ), правеха - бяло сладко. Меда тогава се изнасяше, даже и не стигаше. Ето ти една рецепта от многото, така ще спиш спокойно и няма да съдействаш в скапване имиджа на родния мед. http://recepti.spisanie.to/%D0%B4%D0...B4%D0%BA%D0%BE

пп. по рецептата , може да се работи и промишлено.