Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
Без да ми се сърдите просто искам да попитам нещо. Води ли се кампания за отказването на новите пчелари който сега започват или се занимават с това от няколко години. Много пъти съм чел тук и мнението на по-големите не е било много позитивно към новобранците. Видиш ли те скапали цената на меда, видиш ли те развалили качеството на меда, те въдили болести и ги разнасяли и т.н. следя форума от 3 години и това нещо дето го описах ми се набива все повече на очи. Не искам да споря с вас кое е така и кое не е така, че съм видял и друго по споровете нямате равни. Въпроса ми е към всички забелязвате такава кампания да откажем новите (нямам си на идея защо) от пчеларсвото то е много нерентабилно, няма пари тук вървете си по-добре пък ние ще си останем, ще чакаме по-добри години. Интересно ми е за мен си само аз ли си го мисля или има и други като мен.
Когато хвърлиш 10, 15, 20 бона за нов пчелин (с който си изкарваш хляба, раз'ираш ли), и некав завеян дядка домъкне след няколко седмици 5-6 опърпани и гнусни до безобразие кошерчета с некви дръгливи пчели ''куча марка'' вътре (а ти купуваш майки по 20-30 еврота, раз'ираш ли) в съседния парцел... месец-два след това, некъв дрислив посерко през 3 парцела, дето е в крак с "био" модата (и "гледането на пчели", както правят по фейса), домъкне 2-3 кенийски, хвърли ги там, поотвори ги 3-4 пъти за цяло лято, понадупчат му задника, разбере, че не е "като по книгите" и повече не се мерне, даже и да провери за мед... ще разбереш защо.

п.с.: аз също, ни най-малко не се заяждам... само ти давам една друга гледна точка.
п.п.с.: ЧНГ!!!