Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.03.2015
    Без да ми се сърдите просто искам да попитам нещо. Води ли се кампания за отказването на новите пчелари който сега започват или се занимават с това от няколко години. Много пъти съм чел тук и мнението на по-големите не е било много позитивно към новобранците. Видиш ли те скапали цената на меда, видиш ли те развалили качеството на меда, те въдили болести и ги разнасяли и т.н. следя форума от 3 години и това нещо дето го описах ми се набива все повече на очи. Не искам да споря с вас кое е така и кое не е така, че съм видял и друго по споровете нямате равни. Въпроса ми е към всички забелязвате такава кампания да откажем новите (нямам си на идея защо) от пчеларсвото то е много нерентабилно, няма пари тук вървете си по-добре пък ние ще си останем, ще чакаме по-добри години. Интересно ми е за мен си само аз ли си го мисля или има и други като мен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Без да ми се сърдите просто искам да попитам нещо. Води ли се кампания за отказването на новите пчелари който сега започват или се занимават с това от няколко години. . Интересно ми е за мен си само аз ли си го мисля или има и други като мен.
    Понеже, аз често питам и е кофти, като никой не отговаря, ще уважа въпроса ти. Никой не води такава кампания, защото тя би била неуспешна. Парите по програмите са по-силни и от тока. Устрема е неудържим.
    Пример: Колега пише,че печели по 400лв. от кошер , това нима е кампания против сега започващите.
    пп.Грешни са ти изводите. И на мен не ми се спори.

Наблюдател
    Регистриран
    05.02.2016
    Тези, които изнасят меда за Германия или друга страна, не знаят ли там какви са изискванията за качество?
    Нали все пак вземат проби от призводителите. Ако

Наблюдател
    Регистриран
    05.02.2016
    Ако има съвест, и при едните и другите (производители и прекупвачи) нямаше да има проблеми. Защото инверта може да играе при всеки по веригата.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от borislav1985vk Виж публикацията
    Ако има съвест, и при едните и другите (производители и прекупвачи) нямаше да има проблеми. Защото инверта може да играе при всеки по веригата.
    А когато съвестта липсва има договори, лаборатории и проби (включително и контролни такива).
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    02.08.2014

Lightbulb

Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Без да ми се сърдите просто искам да попитам нещо. Води ли се кампания за отказването на новите пчелари който сега започват или се занимават с това от няколко години. Много пъти съм чел тук и мнението на по-големите не е било много позитивно към новобранците. Видиш ли те скапали цената на меда, видиш ли те развалили качеството на меда, те въдили болести и ги разнасяли и т.н. следя форума от 3 години и това нещо дето го описах ми се набива все повече на очи. Не искам да споря с вас кое е така и кое не е така, че съм видял и друго по споровете нямате равни. Въпроса ми е към всички забелязвате такава кампания да откажем новите (нямам си на идея защо) от пчеларсвото то е много нерентабилно, няма пари тук вървете си по-добре пък ние ще си останем, ще чакаме по-добри години. Интересно ми е за мен си само аз ли си го мисля или има и други като мен.
    Когато хвърлиш 10, 15, 20 бона за нов пчелин (с който си изкарваш хляба, раз'ираш ли), и некав завеян дядка домъкне след няколко седмици 5-6 опърпани и гнусни до безобразие кошерчета с некви дръгливи пчели ''куча марка'' вътре (а ти купуваш майки по 20-30 еврота, раз'ираш ли) в съседния парцел... месец-два след това, некъв дрислив посерко през 3 парцела, дето е в крак с "био" модата (и "гледането на пчели", както правят по фейса), домъкне 2-3 кенийски, хвърли ги там, поотвори ги 3-4 пъти за цяло лято, понадупчат му задника, разбере, че не е "като по книгите" и повече не се мерне, даже и да провери за мед... ще разбереш защо.

п.с.: аз също, ни най-малко не се заяждам... само ти давам една друга гледна точка.
    п.п.с.: ЧНГ!!!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
    Когато хвърлиш 10, 15, 20 бона за нов пчелин (с който си изкарваш хляба, раз'ираш ли), и некав завеян дядка домъкне след няколко седмици 5-6 опърпани и гнусни до безобразие кошерчета с некви дръгливи пчели ''куча марка'' вътре (а ти купуваш майки по 20-30 еврота, раз'ираш ли) в съседния парцел... месец-два след това, некъв дрислив посерко през 3 парцела, дето е в крак с "био" модата (и "гледането на пчели", както правят по фейса), домъкне 2-3 кенийски, хвърли ги там, поотвори ги 3-4 пъти за цяло лято, понадупчат му задника, разбере, че не е "като по книгите" и повече не се мерне, даже и да провери за мед... ще разбереш защо.

п.с.: аз също, ни най-малко не се заяждам... само ти давам една друга гледна точка.
    п.п.с.: ЧНГ!!!
    Ползвам copy/paste че ме мързи:
    Би ли опитал да дефинираш поне 5 "добри условия" за всички пчелари?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Би ли опитал да дефинираш поне 5 "добри условия" за всички пчелари?
    Няма такъв филм, като условия, които да са добри за всички пчелари едновременно...
    и това е повече от оче-извадно, съдейки по дереджето на "пчеларския сектор"

по моему, има 3 групи пчелари: дребни, средни и едри... и за всяка група, другите 2 са огромна пречка... по-голяма и от мизериите на държавната администрация... обединение?!?... на куково лято!

п.с. абе, като се замисля... има поне един общ интерес... някои още не са го разбрали, ама и те ще прогледнат все някой ден... а, именно: колкото по на тъмно е пчеларския бранш и по-малко му се обръща внимание... толкова повече ще процъфтява... дерзайте!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •