Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 359 от 496 ПърваПърва ... 259309349357358359360361369409459 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,581 до 3,590 от общо 4956
    Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Здравейте колеги.Според мен трябва да се насочим към увеличаване на продажбите в България на качествен пчелен мед,чрез реклама и разясняване на ползите от меда.По количество на консумиран мед българите сме на светлинни години от западноевропейците.Нашите съседи Гърция и Турция консумират много повече мед от нас и затова цените са им по големи.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от 7131 Виж публикацията
    Атанасов има много видове империализъм,самото име говори за всичко.Икономическия империализъм е върховата форма на другите форми на империализъм.
    Знам, знам -това е друга тема. Трябваше да напиша по-горе : на калпава ракета -космоса и е крив .

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ами те, таквоз, гадните императори, навремето са се грижели всичките части на империята им да просперират, здраво да произвеждат и печелят, че да има как да ги обложат с данъци. Не можеш да вземеш на босия цървулите и на гладния хляба, знаели са го много добре. Защо сега някои мислите, че нещо се е променило и "гадните империалисти" имат интерес да ни държат на ръба на оцеляването? От бедни хора, освен некачествен труд, друго няма какво да вземеш. Най-много някоя революция да ти спретнат, че да трябва и пари да харчиш, за да оправяш положението. Напротив, мъчат се хората да ни вкарат в пътя, ама ние не, та не, племе балкански и това си е.
    Я пак?
    Нещо дето съм го писал хиляди пъти!
    Водиха се две Световни Войни. И двете бяха не за идеологии, а бяха за пазари и за развитието на икономиките на определени страни. Знаем кои са страните!
    И след като не успяха, а и понякога във войните вземат, че убият не баш когото трябва, се смени начина. А и една бъдеща Световна Война би завършила със загиване на планетата. Та начина стана икономическо заробване, което в много от случаите е много по-страшно от физическото и военното. Защото тогава грабваш автомата и пуцаш наред! А при икономическото такова, си по-нисък от тревата и по-тих от водата, а и със сигурност си послушко! Ами гледайте нашите политици послушковци, за последните 27 години, до къде доведоха държавата. Приеха ни в Евросъюза, не защото имаха нужда от нас, а защото им трябваха нашите пазари. Нашият и на Румъния, които общо са над 35 милиона потребители. Дойдоха, изградиха си веригите, направиха си складове и логистика и съсипват българската икономика. За над десет години при обороти от милиарди левове и протекционизъм от всякъде, не са платили и лев данък печалба!
    Ами типичен пример е и изкупуването на БЪЛГАРСКИ мед. Защо не го изкупуват и продават?? Ами по-точният въпрос е защо трябва да купуват точно български и от български търговци? Много по-лесно е да вземат имитиращи продукти, смес на гликоза и фруктоза, да пишат, че е мед, да реализират фантастични печалби, а и го купуват от техни си чуждестранни фирми, или го вземат за без пари! Ами, защитете си географско название, запазете марка и ги съдете, за подвеждаща и заблуждаваща информация и за увреждане на човешкото здраве!
    Да де, ама няма КОЙ!

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    Според мен трябва да се насочим към увеличаване на продажбите в България на качествен пчелен мед,чрез реклама и разясняване на ползите от меда.....
    То лошо няма в това обаче има пак един дребен проблем - през последните години бе извоювана с много усилия цена на дребно 9-12 лв. за кг заради ситуацията с пазара на едро се почна едно наддаване 8-7-6-5 лв. за кг и всеки се оправдава ами имам мед 4-5-10 тона за продаване и 5 лв ме устройват важното е да си продам моя мед другите мен какво ме интересуват... Та с други думи някой ще вложи средства за да си направи рекламни брошури, етикети, регистрации, изследвания и т.н. ще излезе на пазара примерно с цена 9 лв. а съседа му пчелар веднага ще свали на 8 лв. за да го прецака и да е той...

Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    А кажете, на какви изисквания трябва да отговаря един западен земеделски производител пчелар и какви са изискванията за стоката му за да може да я продава в търговската мрежа?
    Изискванията са почти елементарни - първо за да получи регистрация - задлжително трябва да има изкаран курс за начинаещ пчелар към местното дружество които е минимум 3 месеца и е платен (100 $ или 100 Е) изкарал курса на 99 % става член на дружеството и плащат пак горе долу такъв членски внос на година (100 $/Е) за този членски внос получава правото да е информиран за промени в нормативната база, веднъж годишно безплатен преглед от ветеринар и някой други дребни нещица. След като вземе сертификат за изкаран курс за начинаещ пчелар - се регистрирва в общината/кметството, при ветеринаря които му завежда пчелите и му дава уникален рег. номер. С този номер може да избира как да се рег. в данъчното - само за лично ползване на меда и продукти или с цел продажба. Ако избере с цел продажба получава правото да продава мед и продукти от дома си, в местните фермерски пазари, малки магазинчета, като не малка част продават във магазина на местното пчеларско дружество под общ етикет, реклама и т.н. като в 99 % от случайте използват собствените си кухни за разфасоване (което здравната служба разрешава).

И да добавя не прецаква колеги по никакъв повод - цента е примерно 10 евро / кг - всички продават на 10 Е има допустимо отклонение примерно цената може да е от 9,50 до 11 евро и никой не продава под/над тази цена.
    А в страна като Франция например със закон е забранено да се продава на загуба и задължително трябва да има между 1,5 до 7 % (мисля че беше) надценка...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Някои много революционно настроени.Да не ви свърши виното точно днес.

Потребител
    Регистриран
    19.07.2011
    Лошото е че виното ще свърши ама меда ще остане,имам една идея да наблегнем на греяната ракия и виното,така ще се справим с ниските цени на мед

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от 7131 Виж публикацията
    Лошото е че виното ще свърши ама меда ще остане,имам една идея да наблегнем на греяната ракия и виното,така ще се справим с ниските цени на мед
    И аз това казвам. Преди време питах, как да сварим ракия от мед, но се оказа секретна работа. Не съм по виното, иначе щях да направя медовина .Затова сега меда ми е дерт.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    При годишно производство 10-12 хил тона,ако всеки българин-6-7 000 000 изяде 2 кг мед то няма да има нужда от износ,консумацията на мед в Германия е 5-6кг на човек годишно.В България има реклами на вафли и всякакви сладки боклуци,но на мед няма.Меда бил скъп,а цигарите евтини ли са по една кутия на ден,но цигарите имат акциз и държавата печели.печелят и докторите,които лекуват болми пушачи и т. н.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    При годишно производство 10-12 хил тона,ако всеки българин-6-7 000 000 изяде 2 кг мед то няма да има нужда от износ,консумацията на мед в Германия е 5-6кг на човек годишно.В България има реклами на вафли и всякакви сладки боклуци,но на мед няма.Меда бил скъп,а цигарите евтини ли са по една кутия на ден,но цигарите имат акциз и държавата печели.печелят и докторите,които лекуват болми пушачи и т. н.
    Малииий, ако китайците решат да ядът по 5-6 кг., какъв дефицит ще настане в световен мащаб.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Щом знаеш как се прави медовина,дестилираш и става ракия.

Страница 359 от 496 ПърваПърва ... 259309349357358359360361369409459 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •