А защо мислиш, че не го е имало голямото разкъсване? Достатъчна е малка пукнатина или скъсана заварка и налягането отвътре навън довършва работата. Тия цистерни не си знаят годините и е възможна и умора на материала, особено в заварките.
Влака не се е движил с голяма скорост! Иначе вагоните щяха да са един върху друг. И най-вероятно локомотива се е движел надолу и в ляво на снимката. На снимката на нашия журналист е сниман локомотива с откъснатите вагони. Повреди по тях няма! Когато е станал взрива те вече са били далеч.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
А би ли ми казал кои са двете цистерни, които са се взривили? Виждал ли си взривен съд от съдържанието му вътре? Та този съд цъфва като майска роза - разкъсан метал, огънат настрани, а откъснатите парчета метал могат да се намерят в зона 100-200 метра. Нещо такова да виждаш на снимките? Покажи ми кои две цистерни са се взривили, защото аз не виждам такива. Не виждам и откъснати колелета или парчета от цистерна, разпиляни на голяма площ. Виждам само силно обгорени цистерни, но пожара е следствие, а не първопричина.
Наистина има ли взривени цистерни, или се е взривило нещо друго?
Картинката на разрушенията говори за МОЩЕН ВЗРИВ. Как така този взрив е помлял в зона от 100-150 метра всички сгради, а е оставил непокътнати цистерните, които уж са се взривили?
Матеев, прочети какво съм написал, няма взривени ЦИСТЕРНИ.
А къде в мой пост се споменава за взривени цистерни, че и за две?
А защо трябва да има? Имаш разкъсване на метала в следствие на дерайлирането и разширяване на отвора вследствие налягането на течния газ.
Това също е много възможна хипотеза. Къде точно е епицентъра на взрива обаче ще кажат експертите. Това лесно се установява.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Не, искрата от самите спирачки е много преди взрива.
Ти, кога се завърна бе? Кво стана с пчелите, да не би удърната вълна от Хитрино, да е образувало вятъра, който ти образува нерви?
В момента има 14 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 14 гост (и))