Аз също си мисля, че с ножовете няма толкова лесно да се разреши проблема. Може би наистина самият механизъм е една конструктивна безсмислица.
При съществуващия механизъм самото разтваряне на ножовете се извършва от плъзгане по питата на тези ламаринки, които държат върха на острието. Ако заточим ножовете повече, те започват да режат парчета дърво от долната и горната напречна летва на рамките, което е тъпо. Ако удебелим или преместим назад ламаринките, то тогава ножовете въобще не достигат до питата, за да я разпечатат.
Ние всъщност се нуждаем от механизъм, който да опипва рамката по друг начин, и да води ножовете далеко от напречните летвички на рамката, а когато те преминат, да приближи ножовете и да ги забие на контролирана дълбочина в питата. Ей такъв механизъм няма в машината на Lyson, така че според мене цялата конструкция е сбъркана. Просто машината трябва да се измисли и направи отново.
Много ми е любопитно как са го направили Paradise Honey и защо Lyson не са копирали едно към едно, а са си измислии някакви неработещи самоделки.
Да не говоря за другият проблем - нагряването на ножовете. Там не е разрешен най-важният проблем - прегряване на ножа, когато не реже и силното му преохлаждане, когато реже. От техническото решение на Lyson лъха на силна некомпетентност, особенно когато започнаха да окомплектоват машините си с електрически ножове.После се усетиха за гафа и се върнаха на парните ножове, а по-късно и на водните, но пак си личи, че не са отчели най-важното изискване - малко топлинна енергия при нерязане и ударна доза топлинна енергия в процеса на рязане.