Около "шибаните" табелки имаме две алтернативи:
1. Тръгваме с рогата напред, оплюваме наляво и надясно, пишем протестни писма и всичко останало, както си му е реда. Дори правим протест, на който ще дойдат 20 пчелари и цяла България ще ни се смее. Това вече сме го играли и знаем какъв ще е резултата - ами наредбата пак ще се появи на бял свят, но без нашето участие и с дълъг списък простотии в нея. Явно ти си радетел точно за този сценарий, и аз те разбирам напълно, но в конкретния случай това е лош ход.
2. Съгласяваме се с базовата идея най-малкото защото тя е логична и би могла да ни донесе някакви ползи, и след това активно и в дух на разбирателство с властимащите започваме да обсъждаме подробностите. Това е единственият начин да постигнем повече ползи за нас, отколкото вреди. В конкретния случай и за конкретния казус аз си мисля, че това е правилния път.
Това с рогата напред дава резултат само ако тези рога са големи и остри, но в нашия случай това не е така. Ако бяхме го опитали този сценарий, просто щяха да ни изхвърлят от залата като мръсни котета и щяха да си направят каквото те си знаят. Ние дори се пробвахме в началото, именно защото разсъждавахме като тебе, но когато ни обясниха каква е истинската идея и как няма да има злупотреби с картите и цените, осъзнахме че може би си струва да изслушаме и останалата част.
Ако бяхме така войнствени като тебе, сега просто нямаше да я има тази тема и нямаше да обсъждаме нищо, защото нямаше да знаем нищо. И щяха да си останат само дежурните оплювки за властимащите, ланшното слънце и извънземните, но нима не ти омръзна всичко това. Става въпрос да плюеш, без да дадеш нито един разумен довод в защита на тезата си ..... Да не ти казвам как се нарича това .......
Та избирай - РОГАТА или РАЗУМА. Аз избрах разума и съдейки по коментарите, много други хора направиха същото. Специално за този конкретен случай с "шибаните" табелки РАЗУМА може много да ни помогне да постигнем нещо по-добро от алтернативата с рогата.