Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 75 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 747
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Стигнахме и до санкциите за неспазване на наредбата.Обсъждани ли са и какви са въобще.
    Виждал съм коне транспортирани без пътен лист да се конфискуват и да заминат за лъвовете в зоопарка. Ама пчелите какво ще ги правят не знам.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Абе хора, правете каквото искате, ама не го пишете тука, защото форума наистина се чете и от служители на БАБХ и от МЗХ. Да не се учудите ако следващия път ви сервират, че се вкарва в заключителните разпоредби нов член, който гласи, че глобата за нерегистриран кошер или такъв без табелка или с фалшива табелка е 1000лв.
    Това е пчеларски форум, а ние сме пчелари. Това са неща които не ни харесват и ги споделяме. Че ще ни наложат глоби съм съгласен. То затова се прави. Като има глоби в КАТ да не би да са станали по - малко катастрофите, да не би да съм спрял да карам с 200 когато имам възможност? Само минавам с 50 покрай катаджията, тегля му една майна и хайде газ. Навсякъде е така. Сценария е все един и същ.

И ти слагаш капки в меда, но не си траеш, а го споделяш. Аз след това ще ходя и ще обяснявам, че наистина има ментов мед и ще защитавам пчеларите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Чудя се като отида на пчелина с работата си по пчелина ще се занимавам или да пиша протоколи? Някой си, някъде ми създава излишна работа вместо да си седна на една люлееща се система и да си клатя.....да ....краката. Дали са с номера или без изобщо не ми пука. Някой като му трябва да дойде и да им слага номера, да им ги маха, да ги описва, кой къде е местен, след това връщан, умрял създаден, болен, здрав и т. н.. След това да ходя и на всичката тази простотия да им се моля, на колене да им падам и да ги чакам половин година да се сетят да ми вземат проби, след това да дойдат да ми вземат меда и колкото е по - ниска цената, аз толкова повече да им се радвам. С всеки изминал ден мислейки, че измислят нещо ново се измислят простотия след простотия.
    Промяна или подмяна ?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Промяна или подмяна ?
    И двете, и двете.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Абе хора, правете каквото искате, ама не го пишете тука, защото форума наистина се чете и от служители на БАБХ и от МЗХ. Да не се учудите ако следващия път ви сервират, че се вкарва в заключителните разпоредби нов член, който гласи, че глобата за нерегистриран кошер или такъв без табелка или с фалшива табелка е 1000лв.

Ай сега да ми вземат Де минимиса.заради една табелка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Жорката зададе един въпрос видях че остана без отговор.Ако имам две семейства в един кошер две табелки ли трябва да слагам?
    А това за номерацията не знам как ще стане да не се дублират.Освен ако всички продавачи не са в една система и от там да теглят номерата.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    ......
    А това за номерацията не знам как ще стане да не се дублират.Освен ако всички продавачи не са в една система и от там да теглят номерата.
    Простичко е! На всеки производител на табели се дава адресно поле. Например на Пешо му се дава да печата номера от 1 до 10000, на Гошо - от 10001 до 20000 и т.н. Ако някой от тях продаде повече от 10000 табели му се дава ново адресно поле. Всеки е длъжен да сложи брояч и да няма дублиращи се номера.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    По останалите текстове на проектонаредбата - имаме пълната свобода да даваме разумни предложения за промяна, и най-вероятно те ще бъдат приети, стига разбира се да спазим основния дух и основната идея на предлаганата промяна, а именно НОМЕРАЦИЯТА НА ПЧЕЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА ДА СТАНЕ СЪВМЕСТИМА С ВЕТИС.
    Би било добре, да има в наредбата някакъв краен срок(няколко месеца), след който ЖО(пчелини), които не са се снабдили с новите табелки, и съответно пререгистрирали във ВеТИС, да бъдат заличени. В списъка на БАБХ, и от 2014год. и от 2015год. има много пчелини, които физически не съществуват, но там излизат с по няколко стотин броя семейства, а също и такива на отдавна починали хора.
    Също така трябва да се уточни, ако под един капак има повече от едно семейство по няколко табелки ли ще му се закачат?!? - на капака ли ще се фиксират или на корпусите(плодниците).
    По какъв начин ще се закрепват, ще може ли да се коват с такер?!?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Простичко е! На всеки производител на табели се дава адресно поле. Например на Пешо му се дава да печата номера от 1 до 10000, на Гошо - от 10001 до 20000 и т.н. Ако някой от тях продаде повече от 10000 табели му се дава ново адресно поле. Всеки е длъжен да сложи брояч и да няма дублиращи се номера.
    Не, не е така,0. Всеки регистриан да ги печета ще може да печата от 0000001 до 9999999. Разликата ще идва от трите цифри, които са индивидуални за всеки производител. Сега били 20-30, ами ако решат още 970-980-990 пчелари да станат производители на тея номерца, ще им гледаме сеира на БАБХ и МЗХ...?!?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Не, не е така,0. Всеки регистриан да ги печета ще може да печата от 0000001 до 9999999. Разликата ще идва от трите цифри, които са индивидуални за всеки производител. Сега били 20-30, ами ако решат още 970-980-990 пчелари да станат производители на тея номерца, ще им гледаме сеира на БАБХ и МЗХ...?!?
    А както го казван аз не е ли по-добре?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 16 от 75 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •