Това е пчеларски форум, а ние сме пчелари. Това са неща които не ни харесват и ги споделяме. Че ще ни наложат глоби съм съгласен. То затова се прави. Като има глоби в КАТ да не би да са станали по - малко катастрофите, да не би да съм спрял да карам с 200 когато имам възможност? Само минавам с 50 покрай катаджията, тегля му една майна и хайде газ. Навсякъде е така. Сценария е все един и същ.
И ти слагаш капки в меда, но не си траеш, а го споделяш. Аз след това ще ходя и ще обяснявам, че наистина има ментов мед и ще защитавам пчеларите.
Жорката зададе един въпрос видях че остана без отговор.Ако имам две семейства в един кошер две табелки ли трябва да слагам?
А това за номерацията не знам как ще стане да не се дублират.Освен ако всички продавачи не са в една система и от там да теглят номерата.
Простичко е! На всеки производител на табели се дава адресно поле. Например на Пешо му се дава да печата номера от 1 до 10000, на Гошо - от 10001 до 20000 и т.н. Ако някой от тях продаде повече от 10000 табели му се дава ново адресно поле. Всеки е длъжен да сложи брояч и да няма дублиращи се номера.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Би било добре, да има в наредбата някакъв краен срок(няколко месеца), след който ЖО(пчелини), които не са се снабдили с новите табелки, и съответно пререгистрирали във ВеТИС, да бъдат заличени. В списъка на БАБХ, и от 2014год. и от 2015год. има много пчелини, които физически не съществуват, но там излизат с по няколко стотин броя семейства, а също и такива на отдавна починали хора.
Също така трябва да се уточни, ако под един капак има повече от едно семейство по няколко табелки ли ще му се закачат?!? - на капака ли ще се фиксират или на корпусите(плодниците).
По какъв начин ще се закрепват, ще може ли да се коват с такер?!?
Не, не е така,0. Всеки регистриан да ги печета ще може да печата от 0000001 до 9999999. Разликата ще идва от трите цифри, които са индивидуални за всеки производител. Сега били 20-30, ами ако решат още 970-980-990 пчелари да станат производители на тея номерца, ще им гледаме сеира на БАБХ и МЗХ...?!?
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))