Да споделя и аз:
Рецептата е в началото на тази тема.
В тенекия за мед налях 2,5 литра изворна вода, от Била, прибавих на 2-3 пъти общо 8 килограма захар и на два пъти добавих общо 2 килограма от последния изцентрофужен мед. Добавих и две лъжици ябълков оцет. Тенекията с материала поставих в темпериран обем при температура 37 градуса. Разбърквах по два пъти дневно - такива са ми възможностите и на осмия ден всичката захар се разтвори. В интерес на истината рецептата е с един килограм захар, но на четвъртия ден ми се стори, че процесът закъснява и се подсигурих с добавянето на втори килограм мед.
Установката, с която поддържах необходимата температура използвам за размекване на кристализирал мед при температура 45 градуса. Представлява скара с вграден нагревател, върху която се поставя тенекията с мед, електронен терморегулатор и похлупак с подходящи размери изработен от фибран с дебелина 50 мм.
Инвертирането беше за мен един успешен експеримент. Разбъркването през тези 8 дни ми дойде малко в повече. И разбира се аз не знам до каква степен е инвертирана захарозата, но това което очаквах се получи.