Значи, вие не го продавате директно на крайния клиент, вие го продавате на германския търговец на едно или на собственика на малка верига магазини за здравословни храни, или на местен производител на десерти, в които влага мед в рецептите си, или на някой друг.
"Тия панаири" са ежегодни събирания на производители и търговци с цел пряко договаряне (стимулирано от ЕС). Министерството на земеделието прави щандове и канят фирми и производители да си покажат продукцията. Голяма част от тези фирми са т. нар. "наши фирми", много много често се класират и упорити и настойчиви "не наши" производители.
Примери за такива панаири много - само за 10 мин и супер елементарни езикови и google умения можеш да намериш 100 панаира. Да не говорим, че ако разпиташ в МЗ, трябва да ти съдействат.
Панаир в Германия
Пчеларско изложение в Англия
Списък на панаирите в Европа
За количествата, знам примери за по 1000-2000кг износ за Холандия и Германия за мед. За ядки, сушени плодове и билки и за по-малки съм чувал.
За хомогенизиране .... както писа някъде Дамянов, вече има цехове където може да си хомогенизираш меда на ишлеме. Така, че и този проблем отпада. Желание трябва само и упоритост, защото в България винаги има кой да ти пречи и да ти обяснява колко е невъзможно това или онова.