Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Колега, точно количествата са проблем. Трябват ти големи количества хомогенизиран мед и то целогодишно. Иначе не знам какви са тия панаири, но не виждам как ще стане. Да натоваря един багажник мед и германците да си купуват от мен, вместо от магазина, ей така на доверие, без да ме знаят кой съм и без да знаят какво им продавам.
    Значи, вие не го продавате директно на крайния клиент, вие го продавате на германския търговец на едно или на собственика на малка верига магазини за здравословни храни, или на местен производител на десерти, в които влага мед в рецептите си, или на някой друг.
    "Тия панаири" са ежегодни събирания на производители и търговци с цел пряко договаряне (стимулирано от ЕС). Министерството на земеделието прави щандове и канят фирми и производители да си покажат продукцията. Голяма част от тези фирми са т. нар. "наши фирми", много много често се класират и упорити и настойчиви "не наши" производители.
    Примери за такива панаири много - само за 10 мин и супер елементарни езикови и google умения можеш да намериш 100 панаира. Да не говорим, че ако разпиташ в МЗ, трябва да ти съдействат.
    Панаир в Германия

Пчеларско изложение в Англия

Списък на панаирите в Европа

За количествата, знам примери за по 1000-2000кг износ за Холандия и Германия за мед. За ядки, сушени плодове и билки и за по-малки съм чувал.
    За хомогенизиране .... както писа някъде Дамянов, вече има цехове където може да си хомогенизираш меда на ишлеме. Така, че и този проблем отпада. Желание трябва само и упоритост, защото в България винаги има кой да ти пречи и да ти обяснява колко е невъзможно това или онова.
    Този пост е редактиран от Иван_Барабан; 21.06.2016 в 19:45.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    .....За хомогенизиране .... както писа някъде Дамянов, вече има цехове където може да си хомогенизираш меда на ишлеме.......
    Благодаря ти за това случайно вмъкнато в текста изречение. С него ти ме светна, че аз на практика притежавам два двутонни хомогенизатора. Това всъщност са двете машини, с които си бъркам инвертирания сироп. Имам ги вече цяла година, но до момента не съм се сещал, че те на практика се явяват напълно оборудвани хомогенизатори с бавнооборотна бъркалка и отопление с водна риза.

Благодаря ти за акъла. Ще черпя една бира.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Благодаря ти за това случаино вмъкнато в текста изречение. С него ти ме светна, че аз на практика притежавам два двутонни хомогенизатора. Това всъщност са двете машини, с които си бъркам инвертирания сироп. Имам ги вече цяла година, но до момента не съм се сещал, че те на практика се явяват напълно оборудвани хомогенизатори с бавнооборотна бъркалка и отопление с водна риза.

Благодаря ти за акъла. Ще черпя една бира.
    На две майки бих се зарадвал повече!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •