Благодаря за отделеното внимание!
Не искам да се размина гратис - безплатен обяд няма. Просто търся нискобюджетен вариант, и тъй като имам двигатели с турбини от прахосмукачки (останали от моя сервиз), ми се иска да ползвам този начин. В противен случай трябва да купувам двигател с редуктор, лагерен възел и да правя бъркалка, било то рамкова, пропелерна, лопаткова или каквато там ще е и това ще е доста скъпо. Затова питам, ако някой е правил проекти за химическата или за хранителновкусовата промишленост за апарат с подобно разбъркване, да сподели опита или някакви емпирически резултати. Не ми се тръгва по пътя на пробите и грешките. И ако тук лесно се прави експеримент - капвам няколко капки оцветител на повърхността на разтвора, пускам въздуха и наблюдавам разбъркването, то за промени в протичането на процеса, евентуално някакви окислителни процеси заради насищането с кислород няма как да разбера. Ако можех да си позволя изследвания и анализи, просто нямаше да ги правя, а да си купя готов апарат-бъркалка, дори и да е втора употреба.
Предварително благодаря!
Тия двигатели с каква мощност са? И с какви номинални обороти? Четкови ли са?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"