Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 79

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Stefanbg Виж публикацията
    Благодаря за отделеното внимание!
    Не искам да се размина гратис - безплатен обяд няма. Просто търся нискобюджетен вариант, и тъй като имам двигатели с турбини от прахосмукачки (останали от моя сервиз), ми се иска да ползвам този начин. В противен случай трябва да купувам двигател с редуктор, лагерен възел и да правя бъркалка, било то рамкова, пропелерна, лопаткова или каквато там ще е и това ще е доста скъпо. Затова питам, ако някой е правил проекти за химическата или за хранителновкусовата промишленост за апарат с подобно разбъркване, да сподели опита или някакви емпирически резултати. Не ми се тръгва по пътя на пробите и грешките. И ако тук лесно се прави експеримент - капвам няколко капки оцветител на повърхността на разтвора, пускам въздуха и наблюдавам разбъркването, то за промени в протичането на процеса, евентуално някакви окислителни процеси заради насищането с кислород няма как да разбера. Ако можех да си позволя изследвания и анализи, просто нямаше да ги правя, а да си купя готов апарат-бъркалка, дори и да е втора употреба.
    Предварително благодаря!

Тия двигатели с каква мощност са? И с какви номинални обороти? Четкови ли са?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    28.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Тия двигатели с каква мощност са? И с какви номинални обороти? Четкови ли са?
    Да, това са колекторни двигатели, т.е. с четки. Нямам данни за мощността, но прахосмукачките от които са сваляни са с консумирана мощност 1200 до 1600 W. Смукателната мощност не ми е известна, както и оборотите, но според мен са не по-малко от 12 000 об/мин. Все пак на вала им има монтирана турбина, а тя си иска високи обороти. Представлява едно цяло - мотор, турбина и кожух на турбината. Имайки предвид налягането, което струята оказва на ръката ми, смятам, че ще може да преодолее дълбочина от 60 - 70 см. на сиропа и да го разбърква. Въпроса е колко време трябва да го бърка и какъв слой пяна ще се образува за това време.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •