Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
Ако можеше да се отьрвеш от тези 12 гр. инвертаза след процеса щеше успешно да можеш да заблудиш и контрола на меда, който следи за остатьчната инвертаза и прави изводи за количеството добавен инвертиран сироп.

Така че време е да помислим и за неутрализатор на инвертазата след инвертирането
ШШШШШШШШШШШШШШ...тихо да не чуват.
Всички чакаме Матеев да каже как става номера.
Няма да открием топлата вода, а ЕС не пасат трева и предполагам го правят от години.

Шегата в другия крачол

Сукрозата е фруктоза и глюкоза свързани с вода.
Сукрозата се разделя чрез катализатор.
Ролята на инвертазата е точно това да премахне временно водата и захарта да се раздели.
Катализатора остава непроменен, а температурата само прави процеса по-бърз.
Това е накратко
Хайде сега кажете инвертазата как да я отделим евтино и без повече ХМФ.
Инвертазата я произвеждат и пчелите, но количеството няма да е такова.