Миналият уикенд се възползвах подобаващо от тридневната почивка отпрашвайки към Д.Д-к плевенско, където работата по правило винаги е повече от възможностите ми. Първите два дни, изчаквайки времето да се оправи, попрочистих двора, орязах асмата и овошките и успешно повредих електрожена в опити да поправя конструкцията на асмата, сполучливо потрошена от една паднала кайсия вследствие ноемврийският мокър сняг. Какво да кажа, пролетта явно е дошла. Дряна жужи, джанките цъфтят, мъртвата коприва и разни други буреняци и те, даже си вързах мартениците на цъфнали в двора праскови и кайсия. На 04.03. направих първи пролетен преглед и махнах празните опаковки от питките поставени на 10.02. Основните семействата са на от 4 до 7 междурамия и всички имат снасящи майки. На 4 рамковите сложих преградни дъски за всеки случай, останалите ги оставих както са си. Тук-там сложих на празните места непълни медови ужким да ги почистят, че трябва да имам за капаните напролет. Във всички семейства има останал доста мед и драмата с разпечатването и пръскането започна. Някъде въртях рамки на 180, другаде не. По преценка на пчеларя, интуитивна разбира се, както обикновено се случва при мен.![]()