Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
Добре, аз искам само да попитам, след като всичките разпечатвате и въртите рамките, а пък това което са ме учили и съм чел по книгите, говори че не е много правилен момент.... Сега като си ги завъртял и си нарушил компактноста на пилото, не е ли проблем това застудяване , или всички имате толкова много пчели че няма значение. Защото ако гледаме времето, не трябваше ли още края ня Януари по тая логика да ги въртим и да разпечатваме ? При положение че февруари беше най-топлия месец досега ? Тук някои казаха че са слагали и основи за градене, та пак въпроса ми към това продължава да стои... Каква е логиката на цялата работа?

П.С - сега се сетих, за тези неща пишеше, че трябва да им установено трайно топло време ..
Калояне, когато разпечатваш, не нарушаваш компактността на кълбото , а просто вземаш крайна пълномедна и сменяш тези около кълбата, които нямат мед.Идеята е при застудяване да имат достъп до храна, защото не напускат пилото и може да умрат. Така хем ги улесняваш да имат храна и да продължат с пилото , хем нямаш притеснения. Но пак казвам, кълбото не пипаш. И това се отнася само за слабите кошери, аз силните ги гледам само да имат пило и като цяло да има мед в кошера, нито ги ровя , нито ги пипам. На силното си имам максима, че по-скоро ще го объркам, отколкото да му помогна, и затова не пипам.

Успех!