Ще споделя мои идеи, как да се предпазим от Ковид заразата. За мен, най-уязвимото място за заразяване е през лигавицата на носа и гърлото. Преминаване на вируси през здрава кожа е практически невъзможно. Понякога ми се налага да влизам да работя в инфекциозно отделение с болни от Ковид-19. Хората ми дават ръкавици, гащеризон и т.н. Но така ми е трудно да работя. При работа с ръкавици ми е трудно да хвана винтче или гайка и да ги завия. При дишане с маска, очилата ми се запотяват и не виждам, какво правя. Тогава махам маската и ръкавиците и продължавам работата без тях. Като свърша работата си измивам ръцете и напускам отделението. При това положение, единственото място, откъдето мога да се заразя е през лигавицата на носа и гърлото. В този момент, на помощ идва една процедура на йогите - Джала нети. Това е промиване на носа със солена вода. От няколко години практикувам тази процедура. От тогава до сега не съм имал хрема. При тази промивка, ако има някакви полепнали вируси в носа или гърлото, водата ги oтмива. След работа, човек се прибира у дома и си мие ръцете. Още по-важно е, човек да си промие носа и гърлото. Тази идея за предпазване от Ковид я измислих по повод конкретния случай, но би била от полза и за ежедневна практика. Практиката ще покаже, дали помага. За сега съм здрав.
Идеята ти е много добра. А какво би казал за впръскване преди влизане на воден разтвор на прополис в носа и гърлото?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"