Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 908

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Ще споделя мои идеи, как да се предпазим от Ковид заразата. За мен, най-уязвимото място за заразяване е през лигавицата на носа и гърлото. Преминаване на вируси през здрава кожа е практически невъзможно. Понякога ми се налага да влизам да работя в инфекциозно отделение с болни от Ковид-19. Хората ми дават ръкавици, гащеризон и т.н. Но така ми е трудно да работя. При работа с ръкавици ми е трудно да хвана винтче или гайка и да ги завия. При дишане с маска, очилата ми се запотяват и не виждам, какво правя. Тогава махам маската и ръкавиците и продължавам работата без тях. Като свърша работата си измивам ръцете и напускам отделението. При това положение, единственото място, откъдето мога да се заразя е през лигавицата на носа и гърлото. В този момент, на помощ идва една процедура на йогите - Джала нети. Това е промиване на носа със солена вода. От няколко години практикувам тази процедура. От тогава до сега не съм имал хрема. При тази промивка, ако има някакви полепнали вируси в носа или гърлото, водата ги oтмива. След работа, човек се прибира у дома и си мие ръцете. Още по-важно е, човек да си промие носа и гърлото. Тази идея за предпазване от Ковид я измислих по повод конкретния случай, но би била от полза и за ежедневна практика. Практиката ще покаже, дали помага. За сега съм здрав.
    Идеята ти е много добра. А какво би казал за впръскване преди влизане на воден разтвор на прополис в носа и гърлото?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Идеята ти е много добра. А какво би казал за впръскване преди влизане на воден разтвор на прополис в носа и гърлото?
    Би трябвало да помага. Не съм го пробвал. Със солената вода е по-лесно. Мога да промивам многократно.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Впръскай си ти, че да разбереш. Аз лично съм го правил. Пробвай, няма да ти навреди.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    При този тест няма грешка
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	130822814_1056911044733306_804283223973766284_o.jpg
Прегледи:      127
Размер:	46.3 KB
ID:	10630

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •