Цитат Първоначално публикувано от bai-pe6o Виж публикацията
даа, производството и свойствата на пластмасите са най-различни...Химията си е доста сложна наука... Лично мен ме изтересува бидоните , които са ширпотреба ( за вино , зеле и т.н.) дали биха свиршили работа за инвертаза при температура не повече от 60 градуса. Навсякъде ги ползват при външни и стайни температури (-20С +40С). Смятам , че 20 градуса отгоре не са фатални , но знам ли ?!?Намират се лесно и са доста евтини спрямо неръждавейката, от хранително-вкусовата промишленост се намират втора ръка по за 20 кинта бройката(200л-220л).
Единственият бидон за твоето начинание е синият за съхранение на химикали ,от чист полиетелен е, не старее и нито изпуска нито поглъща вещества от съхраняваните, втора употреба от цеховете за разфасовка на химикали за растителна защита , аз лично ползвам резервоари от нераждавейка 316L.
От хранително вкусовата стават ,но да са тези които се реже горният капак и са светло сини.