Господа да се върнем на горещата тема защото ДНЕС Матеев трябва да прати становище. Аз подозирам че част играта на преработвателите е да изхвърлят от играта всички които не членуват в тяхната организация. Тук можем да търсим и един от мотивите против. Свободния пазар се регламентира от ред правила в Европейската общност и няма как една организацийка да налага чрез МЗХ правила и то със стара дата във този пазар. Аз лично съм си продал слънчогледа 2015 в Гърция, а рапицата 2016 в Испания познавам хора които си продадоха липата 2016 в Полша. За всичко това имаме договори и са платени данъци, но преработвателите са бесни, че сме ги прескочили и искат това отново да стане невъзможно. Тоест искат да да налагат правила на които само те са готови да отговарят и така чрез МЗХ да бъдат поставени в превелигировано положение което според мен е нарушение на правилата за свободна търговия.
Ако положението стане мнооооооооооого напечено нека попитаме и защо някаква новоизмислена хартийка ще има по голяма стойност от договор по който са платени данъци. Каква ще бъде гаранцията, че написаното на хартийката ще е истина. Хартийката ще бъде ли придружена от копие от документа за резулататите от лабораторията. Каква в гаранцията и как ще се доказва коя проба на пчеларя в коя купажна проба е отишла. Имам още мнооооого въпроси по технологията но за сега да ги оставим.
Скандала стана заради изказване че 40% от пробите изпратени от БГ са лоши. В министерството продължават да не знаят каква е технологията на изпращане на проба, какви са показателите по която тя се окачествява като добра или лоша. Сигурен съм в това и си мисля че трябва да се проведат разговори и да се опишат в писмо тези неща за да им се изясни. Българска лаборатория въобще не може да хване тези показатели по които ни изкарват лоши проби и заради които става сега скандала. Как тогава гарантираме качество на меда на продавачите по нар.26. Пълен батак, но явно в МЗХ са страшно впечатлени от думите и" доказателствата" на браншовика и са готови всякак да му угодят.
Матеев ти си в момента единствения който можеш да защитиш нашия интерес. Вдигай управителния съвет по тревога и всички които имаме с какво да помогнем днес в Габрово. Всеки да си нахвърли аргументите против. Сериозни такива има част от тях и Дамянов ги спомена. ДА се съберем и да решим как да отблъснем атаката на първо време и после да помислим как ще спечелим войната.
Тръгвам на път но се надявам до 13,00 да се върна. Няма да мога да следя форума ако се организирате обадете ми се.

Цитат