2. Как изкупвачите ще гарантират истинността на издаваните документи? Тъй като МЗХ не знае практиката за взимане и изследване на проби нека им обясним. Проби от предлагания пчелен мед от нас се взимат в повечето случаи без абсолютно никакви документи. Никога не се оставя референтна проба в пчеларя запечатана по подходящ начин благодарение на която той да си потърси правата ако му се каже, че има проблем с неговия мед. Пробите към лабораториите са дават купажни и това че една проба има проблем съвсем не означава че всички 200 човека от тази проба са мошеници. Никога, ама абсолютно никога пчеларя не вижда резултатите от купажната проба нито му се дава какъвто и да е документ, че неговия продукт е преминал такава. Няма абсолютно никаква гаранция, че изкупвачите водят коректно регистър на взетите проби чрез който да може да се проследи всяка една такава особено за миналата година, както и няма гаранция че този регистър се води по начин който той не може да бъде манипулиран. На пчеларите много рядко се дава някакво номерче (в повечето случаи устно) и никой не обяснява това номер на пробата ли е.
Ако председателя на асоциацията или там каквато и да е организация на изкупвачите отговори на само тези два въпроса и даде неоспорими гаранции (това е абсолютно невъзможно към утрешна дата) имам още няколко въпроса, но за сега ще ги запазя за да не разводняваме темата.
Искам да попитам МЗХ как това че съм регистриран по наредба 26 и съм продал един буркан мед гарантира за качеството на продукцията ми? Ако те успеят да отговорят на този въпрос и също дадат неоспорими гаранции за това нека текста да остане.