Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 50 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 491
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Ей, пък това точно изискване, ми изглежда/звучи като "най-голямата врата сред полето", ами че то пробите/изследванията на пчелният мед които са задължителни за регистрацията по Наредба 26, струват няма и 70-80лева. Пускаш си фактури или касови бележки, че си продал меда на дребно и си готов - за 40лв. приход от кошер данака е 1,60лв., 20-тина лева и за регистрация по наредбата(26) - абе, както Дамянов отбеляза по-рано, начините да се заобиколят и направо прескочят изискванията са направо "хиляди", затова най-добре е от МЗХ, да си "изшляпат" първоначалните изисквания в наредбата, че току виж постигнали желаният ефект, пчеларство да излезе на светло, да не е повече в сивият сектор, ама това няма как да стане с подаяния от порядака на 3-4-5милиона лева за целият сектор, щото по СЕП, субсидията е от 30 и няколко до към 45лв на декар, а обработваемите площи в България са към 40 и няколко милиона декара. По 1(един) лев да вземат от декар и да го пренасочят към пчеларството по линия на опрашването(щото това е услугата която пчелите извършват на всички които обработват земята, независима с каква е зясата, тази година може да е жито или царевица, но догодина ще е слънчоглед, рапица, кориандър или друга култура за която е необходима опрашване). Ето в тази насока трябва да се насочат усилията на всички вождове, а не как да направим "вратат сред полето, по-голява от полето"(по отношение на de minimisa)... - въпреки че никак няма да е лесно, всички знаем колко е силно и мощно лобито на зърнарите, и за сега можем само да си мечтаем те услугата която пчелите им извършват да е осъзнаят, и не само да я осъзнаят ами и да се съгласят да ни пуснат "трохички" на фона на това което им разпределя държавата на тях, но ника няма да е лесно - никой не пуска кокала ей така без натиск от някъде...
    Остави тази схема с наредба 26, има една още "по-тарикатска", но да се надяваме, че малко схемаджии ще се светнат.
    От зърнарите няма да вземат и стотинка, защото е много по-лесно да прецакат пчеларите. Никога не сме ги имали, че да ни ги вземат (ако ме разбираш). Нищо повече няма да дадат на пчеларите, ако се правим на примерни и си мълчим. Видя какво стана с дерматита, те не спазват собствените си наредби, а очакват арендаторите да ги спазват. Ако не беше трагично, щеше да е смешно.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Остави тази схема с наредба 26, има една още "по-тарикатска", но да се надяваме, че малко схемаджии ще се светнат.
    От зърнарите няма да вземат и стотинка, защото е много по-лесно да прецакат пчеларите. Никога не сме ги имали, че да ни ги вземат (ако ме разбираш). Нищо повече няма да дадат на пчеларите, ако се правим на примерни и си мълчим. Видя какво стана с дерматита, те не спазват собствените си наредби, а очакват арендаторите да ги спазват. Ако не беше трагично, щеше да е смешно.
    Тъй де, не сме ги имали! Идеята е от СЕП-а да се вземат, не че е възможно/реалистично, ама к'во ни пречи да си "помечтаем"....

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    Тъй де, не сме ги имали! Идеята е от СЕП-а да се вземат, не че е възможно/реалистично, ама к'во ни пречи да си "помечтаем"....
    Пречи да си помечтаем, защото създава фалшиво усещане, че държавата се грижи за сектора.
    Очакваме данъци, а мачкаме бизнеса...е този филм никъде го няма. Не знам как този министър е решил, че ще успее да пивиши събираемостта, но ако успее, ще го номинираме за Нобелова награда за икономика.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Пречи да си помечтаем, защото създава фалшиво усещане, че държавата се грижи за сектора.
    Очакваме данъци, а мачкаме бизнеса...е този филм никъде го няма. Не знам как този министър е решил, че ще успее да пивиши събираемостта, но ако успее, ще го номинираме за Нобелова награда за икономика.
    То, целта не е повъшаване на събиремостта, а пресяването - първото е само аргумент...
    Докато продължаваме да мълчим, ще ни мачкат и още, и още...

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    При така зададените условия има вероятност от 7лв. помощта да скочи стократно -поздравления за получилите я !!!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Господа да се върнем на горещата тема защото ДНЕС Матеев трябва да прати становище. Аз подозирам че част играта на преработвателите е да изхвърлят от играта всички които не членуват в тяхната организация. Тук можем да търсим и един от мотивите против. Свободния пазар се регламентира от ред правила в Европейската общност и няма как една организацийка да налага чрез МЗХ правила и то със стара дата във този пазар. Аз лично съм си продал слънчогледа 2015 в Гърция, а рапицата 2016 в Испания познавам хора които си продадоха липата 2016 в Полша. За всичко това имаме договори и са платени данъци, но преработвателите са бесни, че сме ги прескочили и искат това отново да стане невъзможно. Тоест искат да да налагат правила на които само те са готови да отговарят и така чрез МЗХ да бъдат поставени в превелигировано положение което според мен е нарушение на правилата за свободна търговия.
    Ако положението стане мнооооооооооого напечено нека попитаме и защо някаква новоизмислена хартийка ще има по голяма стойност от договор по който са платени данъци. Каква ще бъде гаранцията, че написаното на хартийката ще е истина. Хартийката ще бъде ли придружена от копие от документа за резулататите от лабораторията. Каква в гаранцията и как ще се доказва коя проба на пчеларя в коя купажна проба е отишла. Имам още мнооооого въпроси по технологията но за сега да ги оставим.
    Скандала стана заради изказване че 40% от пробите изпратени от БГ са лоши. В министерството продължават да не знаят каква е технологията на изпращане на проба, какви са показателите по която тя се окачествява като добра или лоша. Сигурен съм в това и си мисля че трябва да се проведат разговори и да се опишат в писмо тези неща за да им се изясни. Българска лаборатория въобще не може да хване тези показатели по които ни изкарват лоши проби и заради които става сега скандала. Как тогава гарантираме качество на меда на продавачите по нар.26. Пълен батак, но явно в МЗХ са страшно впечатлени от думите и" доказателствата" на браншовика и са готови всякак да му угодят.
    Матеев ти си в момента единствения който можеш да защитиш нашия интерес. Вдигай управителния съвет по тревога и всички които имаме с какво да помогнем днес в Габрово. Всеки да си нахвърли аргументите против. Сериозни такива има част от тях и Дамянов ги спомена. ДА се съберем и да решим как да отблъснем атаката на първо време и после да помислим как ще спечелим войната.
    Тръгвам на път но се надявам до 13,00 да се върна. Няма да мога да следя форума ако се организирате обадете ми се.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Cvetomir Виж публикацията
    При така зададените условия има вероятност от 7лв. помощта да скочи стократно -поздравления за получилите я !!!
    Няма да скочи стократно, защото има някакъв максимален лимит за получена сума по деминимис от едно стопанство, и мисля че беше 15 000 лв. за последните 3 години, но не съм сигурен.

По-скоро бюджета ще остане неусвоен, и този провал на МЗХ ще се раздуха в медиите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цяла нощ не съм спал да мисля от де да взема сега документ за продажба.Фактури не мога да издавам,да не бъда линчуван не желая.
    и накрая докато си седях във ваната ми дойде една гениална идея.Защо не продам на жената едно бурканче мед 0,400г с приемно предавателен протокол.Хем няма да плащам много данъци хем и ще отговарям на изискването за реализирана продукция,а и парите ще си останат в къщи.
    Ачка видели човек като мисли за пари какви гениални идеи му идват.Лошото е че все по често мислим за пари а не за пчели.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Цяла нощ не съм спал да мисля от де да взема сега документ за продажба.Фактури не мога да издавам,да не бъда линчуван не желая.
    и накрая докато си седях във ваната ми дойде една гениална идея.Защо не продам на жената едно бурканче мед 0,400г приемно с предавателен протокол.Хем няма да плащам много данъци хем и ще отговарям на изискването за реализирана продукция,а и парите ще си останат в къщи.
    Ачка видели човек като мисли за пари какви гениални идеи му идват.Лошото е че все по често мислим за пари а не за пчели.
    Това, което ти си го мислиш, в момента вероятно се мисли от стотици други или дори от хиляди други пчелари. Тоест в момента се коват СХЕМИТЕ ЗА ДАЛАВЕРА.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Няма да скочи стократно, защото има някакъв максимален лимит за получена сума по деминимис от едно стопанство, и мисля че беше 15 000 лв. за последните 3 години, но не съм сигурен.

По-скоро бюджета ще остане неусвоен, и този провал на МЗХ ще се раздуха в медиите.
    Лимита на едно стопанство по de minimis е 15000 евро за последните три години.

Страница 18 от 50 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •