Как се казва -конкуренция.Липсата и провали соца според мен.ХА Ха -тогава имаше социалистическо съревнование.
Преглед за печат
В България РАВЕН СТАРТ И РАВЕН ШАНС ???
Докато има различни държави по света, ще продължава да има СЪСТЕЗАНИЕ МЕЖДУ ТЯХ с основен критерий за оценка на постиженията ИКОНОМИЧЕСКОТО БЛАГОПОЛУЧИЕ на поданиците на дадена държава.
Докато има различни държави по света, ще продължава да има ЗАВИСТ на поданиците на бедните държави към поданиците на богатите.
Зависта е ОСНОВНА ДВИЖЕЩА СИЛА НА ОБЩЕСТВОТО. Зависта движи емиграцията. Зависта създава и движи войните. Зависта е в основатата на всяка една "мотивация" на разните му там престъпни елементи на обществото - крадци, убийци, терористи и т.н. Всеки иска да постигне това, което са постигнали успелите, но не всеки е готов да заплати цената на този успех - саможертвата, упорития труд, дългогодишното образование и т.н.
Ако някога след 1 милиард години се оттървем от завистта, то тогава може би ще успеем да построим комунизма, който определено е най-добрия обществено икономически строй, но засега просто не сме дорасли до това ниво.
ДА след 1 милиард години ,може и да го бъде комунизма.Блазе им.
Ще го бъде Атанасов , ама на кой ще му пука !
За бъдещото поколение не знам, но сегашното поколение бизнесмени в България са се родили бедни като църковни мишки. Знам го по себе си и по повечето мои набори - колеги и приятели. Моите родители бяха изключително бедни в сравнение с тези на моите съученици и може би това ми е дало един много силен МОТИВАЦИОНЕН ФАКТОР. Късмета на моето поколение (60-ти набор) се състои в това, че в момента в който завършихме висшето си образование, точно в този момент дойде и пазарната икономика. Дето се казва - ние бяхме призвани да направим нещо ново в една девствена и неизучена територия - пазарната икономика. И ние просто се хвърлихме с главата надолу в необятното море и започнахме да се учим да плуваме.
Тогава по негово време всичко беше лесно. Каквото и да се захванеш - все се получаваше. Не ти трябваха пари - достатъчно беше човек да е малко по-активен и малко по-инициативен от останалите, и нещата му потръгваха по мед и масло. Всички тогава се учеха, но някои се учеха по-бързо от останалите. И успяха повече от останалите.
Та именно на това аз му казвам РАВЕН ШАНС. Всички бяхме бедни, всички бяхме с нулеви познания за това, което ни предстои. И всички запретнахме ръкави (кой повече, кой - по-малко) и започнахме да се учим да плуваме. И всъщност започнахме едно НОВО СЪСТЕЗАНИЕ С НОВИ ПРАВИЛА, и в това състезание някои успяха повече, а други - по-малко. Към днешна дата наблюдаваме състезателите кой докъде е стигнал. Състезанието обаче не е приключило и по всичко изглежда, че то ще се играе и в следващите 1000 години. Важното е обаче да се разбере, че все още ВСИЧКИ НОВИ СЪСТЕЗАТЕЛИ ИМАТ РАВЕН ШАНС. Да, някои от старите състезатели вече са много дръпнали напред, но нови състезатели все още се приемат. Все още никой не им забранява да излязат на пистата. Радвайте се и на това, защото в повечето държави по света нови състезатели ВЕЧЕ НЕ СЕ ПРИЕМАТ.
Матеев прав си ,ама до някъде ! Нека си погледнем двора ( държавицата) ами то си е същото ! То са баджанаци ,шурей ,братовчеди до 9-то коляно ,само да стане дума за обществени поръчки , обществени търгове ,някоя сладка административна службица и реда е.......... безкраен ! А по мое мнение голяма част от изброеното също движи икономиката ,но и лапа,лапа грешни парици : мои ,твои европейски !