В стремежа си да оплюеш руснаците, май тук се поувлече малко...Това ако беше вярно, знаеш ли какъв вой щеше да настане по всички световни медии, особено сега, когато "търсят под вола теле"?!
Преглед за печат
Нямам никакви стремежи, да оплювам когото и да било: https://www.vesti.bg/lyubopitno/kori...rusiia-6077520
П.п. Преди да тръгнеш, да определяш моите стремежи, което виждам, че хич не ти е лесно, опитай да дефинираш собствените си стремежи. И това хич няма да ти е лесно, но ако успееш ще ти бъде от полза!
Полша гони 45 руски дипломати .На практика цялото руско посолство. Поляците били взели решение да удвоят армията си.!0 000 американски пехотинци на полската граница.Говорещият предполага че в поляците се е появил отново апетит за велика Полша.Допускало се поляците да нахлуят в Украйна. Турците били подканени да си дадат руското оръжие на украинците но те казали че америка е далече обаче Русия е доста близко.
Китай . В океана на изкуствено пстроените воени острови се наблюдавало раздвижване. Китай и Индия били половината от населението на планетата.Тях не ги интересувало какво мислела другата половина. - Частичен превод.
За тези които не знаят .На времето ирланците омирали от глад.Решили да ги преселят с кораби в Америка.Та те така........и сега ?
Заради тях променили плащанията на заплати на всяка седмица а не всеки месец.Защото си изпивали парите и нямали с какво да отидат на работа.
Прикачен файл 11134
https://www.youtube.com/watch?v=WqkBsJ4Ds5M
https://www.youtube.com/watch?v=TenJDnLGGa0
Не съм чувал за велика Полша, затова пък съм чувал два пъти за КАТИН :https://news.bg/int-politics/polsha-...kachinski.html
https://www.mediapool.bg/leh-kachins...ews163966.html
Руснаците ще продават газа само срещу рубли, саудитите започнаха да продават на китайците нефта за юани, започва да става горещо....
А Макрон пуска купони за храна на бедните. Въпроса е колко ще са бедните след една година?
https://www.reuters.com/world/europe...ar-2022-03-22/
п.п. Като стана дума за Полша там вече обсъждат други едни неща...
Щом си участвал в тия събития подозрението , че имаш партийна закваска се потвърждава.В такъв случай си посипи главаата с пепел и попитай в единствено число. "Къде съм аз?" а не
Това последното ще да е по лична заповед на Путин.:laughing:
А бе ти за боядисани врабчета ни взе.:laughing::laughing::laughing::laughing::la ughing::laughing::laughing:
Още са в преговори не е било лесна тая работа между другото е от години обмисляно, а днес ч Черно море имало буря и на русите им се прецакало нещо по-инсталацията та от няколко седмици до 2месеца ремонт и 1 милиона барела на ден по-малко не, че е кой знае колко за тия де го имат ама интересно утре на борсите на Агрото как ще се отрази.
Цлънчогледовото олио в Лидъл било 1.10 за литър .Днеска.
Знам знам ама нещо го нема да ни разяснява правдините и еволюцията на хомо сапиенс.
Между другото еволюцията не, че я няма но е адски дълъг процес а преди да започне да доминира хомо сапиенс е имало едновременно десетина модела а хомо сапиенс и денисовците са били до преди 15 000хил. години.Интересното , че едните нямат общо с другите като еволюция тоест не са един след друг е може на всичките прародителя да е шебек но те са различни тоест ,,Ако два индивида са могли да дадат плодородно потомство, те са били от един и същи вид. Например, кон и магаре могат да се чифтосват, за да произведат муле, но мулетата не могат успешно да се възпроизвеждат помежду си. Следователно конете и магаретата, макар и биологично сходни, не са един и същи вид. ,,
и после хоп за 15000хил. години еволюция де я е нямало няколко стотин хиляди преди това. Е вярно според персоната де я няма в момента ние българите сме останали на ниво парапитеци но как па другите така бързо са еволюирали ако не са помогнали плеядинците а..
Извинявай!
Нещо се разсеях..
В този филм има доста информация за НЛО и извънземни.
И най-вече как да се общува с тях и как да бъдат зарибени със зелева чорба.
https://www.youtube.com/watch?v=B4KDBDQIkGI
Те и Турците никога не казват велика Турция обаче претендират за територии.В първия клип отначалото се говори как тайно от народа правителството си таче чергата а от 54.25 минута се говори за претенции на територии.Цитат:
Първоначално публикувано от zapstojan
Това със самолета е трагедия която на никого не я пожелавам.Но това с драскотината на смолета за мен е като разкриване на самолетни катастрофи.Винаги има виновен и той е пилота.
Преди много години в един завод замръзнала една тръба за вода.Началника казал на един работник който бил пред пенсия да вземе бензиновата лампа и да размрази тръбата че работниците да могат да се измият преди да си тръгнат за вкъщи.Но през ноща склада който бил на близо се запалил и изгорял.Та този човек си взе пенсията в затвора.Заключението на експертизата било следната : По една паежина огъня се бил пренесъл в склада.Склада бил пълен с метални кутии.На седващия ден работниците започнаха да говорят че склада бил пълен със застояла стока.На това можеш да му вярваш Аз бях свидетел.
Във втория клип момчето обеснява за НАТО и ЕС.
И в двата клипа се говори на бългърски.
П.П, - Забравих да ви разкажа за Пасито какво ми разказа един познат преди повече от 15 г. Влизам в хотела и гледам един пиян се търкаля по стъпалата.Гледам Пасито.Аз се дръпнах настрани а бодигарда му казва на английски . Ако иска да му помогне до стаята .Пасито го блъснал и му казал на английски : Къде е бара че не съм свършил още с пиенето. Не споменавам имена за да не навредя на човека.
https://www.youtube.com/watch?v=He2CaVx7u4c
https://www.youtube.com/watch?v=ZQpo2n80TWE
Що за индивид е това Пасито можеш да съдиш по постъпките му.Когато в Ирак отвлякоха двама български шофьори и поискаха откуп Пасито веднага отсече:"С терористи не преговаряме!". В резултат двама български мъже бяха обезглавени.Тая шушумига с удоволствие би изпратил синовете ни да превземат Москва за честта и славата на НАТО. :mad:
Не си познал.Хомофобско е омразно към човека.А Господ е създал по свой образ и подобие човека.Ти да не светотатстваш сега като оприличаваш джендърите на божии създания? Характерно е за либерастите и разните му видове природни отклонения да приписват собствените си желания на нормалните хора.Така не само извращават децата, но и светотатстват като богохулстват и отричат светата истина.Бог създаде човека по свой образ и подобие.Ако някой твърди , че Бог е джендър то за него ще е и справедливия Божи гняв. :mad:
п.п. Гневът Божи е описан в съдбата на Содом и Гомора.Не си по четенето, та за това подсказвам.;)
90 - те годни за малко бях във федералната част на Германия.Един бългърин се оплакваше как един геманец за някаква стара радиостанция му искал пари а руснака му подарил подобна.
Тогава американците бяха окупатори в Германия.И понеже на следващата година трябваше да закрият базите си в Германия продаваха всичко на сандъци.Един сандък с воени бинокли се продаваше за 200 марки.За американците какво да кажа.Окупатори хора.Законите за тях не важаха.
От видяхото в Германия мога да кажа че германеца е като машина за работа. Ако се ожениш за германка това означава че цял живот ще си и роб.Дори да се разведеш с нея трябва да и плащаш пари за да има с какво да живее.Това продължава така докато тя си намери работа.Но тя да не е луда да си търси работа.И други неща съм виждал.Как мъжът и отива на работа и след малко на гости и два някакъв турчин.Добре е че имат железни закони че с тези турци отдавна да се бяха превълнали в Украйна.Това искам да кажа че на практика жените в Германия определят живота в Европа.Точно поради тази причина англичаните напуснаха съюза.Римлените не обичат друг да ги командва.
В тази насока да разкажа един много стар виц.През комунизма един западен журналист питал някакъв бългърин как живее като му спират тока и водата ? нашенеца му отговорил - Е нали има „ляп “ .
И накрая малко гимнастика за очите и ушите .
https://www.youtube.com/watch?v=LDrzS4bfoq8
Да повдигнем самочуствието на бългърина с релаксираща музика и още.......
https://www.youtube.com/watch?v=Q8OKcqZGAzI
Истинската причина за войната в Украйна от устата на Медведев.
https://ria.ru/20220325/ssha-1779996...medium=desktop
Украйна е само повод и жертва на истинската голяма война.
Това какво променя? Борсата е мястото, където тези неща достигат до крайния потребител по възможно най-логичния начин. Ако газ не достига, каква е алтернативата - фиксирана цена и режим на газта? По-познато това /и сме го живяли/ е режим на тока, когато не стига. На кого да дадеш - на производителя на компоти или на производителя на компютри? Ами ще вземе този, който е в състояние да плати най-много, защото е най-печеливш. Изобщо не говорим за битови потребители в тези схеми - при тях и сега нещата подлежат на регулация по обясними причини. Никой не ходи на борсата да си купува ток за у дома.
Борсата е свързана със спекула. При нормални обстоятелства вероятно работи, но когато няма желаещи да предоставят достатъчно стока на тая борса става това дето стана и го видяхме и почуствахме всички.
Общо взето има два пазара на газ в Евразия когато има недостиг в единия то това се отразява и в цените на другия а ако Русия пренасочи газта към Азия ще се вдигне цената и там има транспорти разходи и не добре изградена инфраструктура а когато Европа копува газ от по-далеч е логично да е по-скъпа.За тази борса защо има недостиг защото има недостатъчно предлагане не е само една страна износител на газ.
Това не е ли стъпка в посока по-добра от борсата дето се видя, че ще има недостиг на предлагане
https://www.osnmedia.ru/ekonomika/sammit-es-prinyal-reshenie-ob-obedinenii-zakupkok-gaza/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
Срещата на върха на ЕС решава да обедини покупките на газ
,,Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в петък, 25 март, говори на пресконференция след срещата на върха на ЕС. Като част от дискусията беше решено да се комбинират покупките на газ, за да се избегне конкуренцията между страните на газовия пазар.„Приветствам, че решихме оттук нататък да използваме силата си за колективно договаряне, вместо да се конкурираме помежду си по отношение на цените и вдигането на цените, ние ще обединим покупките си“, подчерта тя.
Както беше съобщено по-рано, участниците в срещата срещнаха "очевидни трудности" при обсъждането на споразумение за намаляване на цените на електроенергията. Напрежението и съюзническите разногласия по енергийните въпроси доведоха до това, че испанският премиер Педро Санчес предизвикателно напусна залата за срещи.,,
Какво означава спекула - дай определение. Като няма достатъчно стока, кой ще определи на кой завод колко да даде - по партийна линия или по шуробаджанашка? И на каква цена да даде, как ще се определи? Затова не стигат до споразумение по тези въпроси в ЕС - мнозина искат да се месят в логичния ход на нещата.
Да те питам според теб купува ли се газ по договор и преподава ли се на борсата и то реално по документи защото разбира се газа не е нужно да ходи до борсата.
Има ли покупка на голямо количество въглеродни квоти и след това преподаването им след като се дигне цената поради тяхната липса.
Сегашните борси дали са като борсите от 80те а за сегашната ситуация към днешна дата не ми се и мисли.
Ето едно, което съвсем прилича на българска работа, нищо, че е писано за Русия:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=4873280512708602&set=gm.3169642056583631
Борсите са си борси - купено и продадено с максимална печалба /или минимална загуба/. Нарича се търговия и е открай време. Имаме и поговорка - интереса клати феса. Ако ти стиска - играеш на борсата, но там има не само печалби, а и драматични загуби, както доста хора са установили по трудния начин. Има и самоубили се по такива поводи. Сега, като падна цената на въглеродните квоти, ще станеш фен на борсите ли? Човечеството, че прави глупости - прави, ама борсите не са от тях.
От миналия месец февруари спрямо миналата година има увеличение от околко150% или около90евро за тон.Да не би да говориш нещо за март не намирам инфо а 2 път споменаваш за падане на цената.
Да не би март
Определено добър анализ!
Наистина трудно си представям как тежката промишленост на Европа ще работи без тези важни суровини. А към тях трябва да добавим и стоманата на Усрайна, донбаските коксуващи се въглища, както и руския алуминий.Цитат:
"Поразен съм от погрешността на предположението, че икономическите санкции ще поставят Русия на колене. Обратното също е вярно. Русия е самодостатъчна и не зависи от вноса."
"Нейният износ е от решаващо значение за икономическото благосъстояние на Запада. Ако задържат пшеницата, поташа, газа, петрола, паладия, готовият никел и други ключови минерали за Запада, европейската и американската икономика ще пострадат, а този опит да се принуди Русия със санкции направи много вероятно щатският долар да бъде изхвърлен от ролята си на международна резервна валута.
Тия неща де са насипни въглища, петрол и т.н
ще отидат на азиатския пазар а от азиатския на европейския.За газа е по различно тоя втечнения ще дойде в Европа и ще се построят терминали а в азиатския пазар де имат терминали ще им се построят тръбопроводи със същия капацитет през Монголия Силата на Сибир 2 ще се захранва от същите запаси де сега Европа купува от Западен Сибир.От откриване на ново находище, строеж и до реализация на газа отиват според руснаците от 10-15 до 20г.Строежа ще се построй от по-високата цена на газа.Времето на газовите борси май свърши.Въглищата ще почнат наново да се ползват.Тоя транспорт на стоки нагоре надолу с танкери и кервани с ледоразбивач пред тях зимата май ще обогати доста атмосферата с въглеродни емисии.Защо бе нужно всичко това тоя транспорт излишен оскъпява продукцията и замърсява планетата.Трябват явно нови технологии за чиста евтина енергия.
Стока има. Газ предлагат руснаците колкото искаш. И до тук с пазара. Почва политиката. Намесва се "партията" и се явява недостиг и криза за енергоресурси. ЕС е един голям СССР.И тук си имат политбюро-Еврогейска комисия която се разпорежда с живота и бита на еврогейците. Всичко останало са допълнителни екстри.
Европа е жертвения агнец на джендърите отвъд океана. Тия рекламирани 15 милиарда хамерикански са под 10% от консумираните за 21 година руски. Другото ще се компенсира с вятър и слънце. Вятър работа. Лошото е , че от вятъра в главите на управляващите Еврогейския съюз ще го духаме ние.
Казвам аз , че между комунизЪма и либерастията няма разлика , а на някои не им се вярва.
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...-u-nas-2305219
Вместо остарялото заглушаване на радиостанции, "от ГДБОП се извършва специален мониторинг" !!!
Някой да не се чуди защо има недостъпни сайтове.И мерете си думите.Да не се окажете врагове на държавата, ако не ви харесват цените и не ви стигат парите.blush;
https://www.dnes.bg/voinata-v-ukrain...ernobil.524859
А това не е ли умишлено всяване на паника??? По тенденциозен, пълен с измислици и глупав материал скоро не съм срещал в нашата преса.
Таз дърта ку..а европейска,е на път да "бъгне"собствената си азбука- латиницата....А задокеансия герой "Зоро" ще бъде прекръстен на 'Оро'.Сигурно и филма ще барнат в сцените със "зет" изрисувана със шпага...:laughing:
И решението на артиста изиграл Зоро.....https://www.vesti.bg/sviat/alen-delo...naziia-6140546
Още......
Прикачен файл 11144
"Това не ти ли напомня онова време през 2СВ когато властта запечатвала радиата само на радио София..."
А помниш ли времето след 2СВ, когато да говориш чужди езици и да носиш дънки, беше престъпление?
Когато отнемаха ВЕФ-а на младежи, уж че слушали радио "Свободна Европа"?
И този 30годишен преход разиграван от същите другари и техни протежета?
Сега разбираш ли, защо си отишъл в UK, а не в Русия и не си останал в БГ???:cool:
Все се чудя ти къде си живял преди 89-та? За разлика от тебе помня и кога слагаха печати за къси поли и кога стрижеха гола глава "дългокосите". Всичко това 70-те години отмина.Имам първата плоча на Битълс , купена от павилион до съда.На видно място.Носех дънки Бруклин. Не като "всяка българска кобила носи дънки Рила".И у нас се шиеха дънки и се правеха маратонки "Адидас".И недей ми чете измишльотини от времето на баба ми. Стига с тия репресирани. Станахте повече от активните борци. На една учителка на дъщеря ми и забранявали да ходи на черква. А моите деца се кръстени.Дали пък не е героизъм? Аман от активни борци , репресирани, реститутки и всякакви мераклии за привилегии.
И за сведение, старците и по Тошово си слушаха каквото искат.Най-вече БиБиСи. Свободна Европа много смущения и правеха. А ние младите тогава наблягахме на Лаксемберг. Ама не съм знал , че е геройство. А вефовете гърмяха по паркове, площади и на всякъде където можеш да видиш "селски ерген". От деца правехме смутители на ВЕФ-ове с транзисторче SFT 353, бобинка, кондензаторче и батерийка.Сядаш близо до "селския ергенин" с ВЕФ-а и му късаш нервите. Ама имаше кръжоци по всичко и можеше да научиш всякакви щурутии. Захар в бензина на гаден чичко... Стига с тия оплаквания от едното време.Вижте си дереджето сега.На "на гол тумбак чифте пищови".Само "вой на чужди гробища".Сутрин ставам с Украйна .Вечер си лягам с Украйна. То едно промиване от всякъде.
Аман,бе!!!
Ей ти ме върна в славните тинейджърски времена! Правехме и още един гаден номер с колите на разни тарикати - навираш му картоф в ауспуха и с пръчка го набутваш навътре, Не се вижда и няма палене! А тия заглушителчета работеха още по-добре с SFT 358, защото бяха по-високочестотни,
Аз пък се чудя ти къде си живял!
1. И аз съм кръстен, но ходенето на черква беше забранено. Това май само ти не го знаеш. През 1983 на велийкден, милиционери записваха номерата на колите, пред бачковския манастир.
2. И аз съм носил дънки, ама корекомите бяха премахнати след 1989г. Спомни си вица на бати ти Пейчо за позеленелия под на корекома.
3. На мой приятел му взеха вефа. Това бяха комунистически подлоги, които от 10-15м. чули, че слушал "Свободна европа". Да бе, да. Решили да не се набутват със 100лв. за ВЕФ. Бяха комуняги и никой нищо не можеше да им направи. Най-много да те пратят в Белене.
4. Перестройка и гласност уж бяха инициирани през 1985, ама през 1984г. принудително бяха сменени имената на българските турци. През 1989г. Българските турци направиха протест пред няколко общини, с искане да си възстановят имената, ама бяха бити, имаше и убити и накрая ги пратиха на голяма екскурзия.
5. След 1989г. Петър Младенов искаше да дойдат танковете.
6. И т.н.
Та не ме питай аз къде съм живял! Този въпрос го задай на себе си!
И кажи на кумицата си да не ти промива мозъка!:laughing:
Ставаше въпрос за корупцията.
За шкартото си напълно прав.
Казват, че сме изяли 50тона 20-годишно месо. https://money.bg/archive/osadiha-vet...shno-meso.html
https://savetivzemedelieto.bg/%D1%8F...5%D1%81%D0%BE/
Никой няма да ни позволи на нас с теб, да извършим подобни търговски операции ( поради морални съображения няма и да искаме ), за това си има недосегаеми.
Въпросните недосегаеми, не само, че тровят хората, ами и унищожават българския производител.
Е, затова пък пълнят гуши и съм сигурен, че се чувстват добре.
Проблема не е в путин, а в нас че ги търпим.
Тия новите почнаха да ми харесват. Само да видим, доколко са верни, подхвърлените клюки с-у Асен Василев.
Да, всички схеми се копират от запада с 50 г. закъснение. Америка-сух режим ==България ембарго с-у сърбия ( Капоне == Карамански )
След 1944г. се получи нещо уникално. Руснаците копираха в-у нас, сталинизъм ли, хитлеризъм ли, абе хем свобода, хем концлагери?
Не знам защо искаш пак да те "освобождават".
Украинците по-прости ли са, че не искат да бъдат "освободени"?
ВЕФ никога не съм имал, но още осми клас - 1966г за 1 място на окръжната математическа олимпиада получих награда транзисторен приемник "Ехо" и с него изкарах ученическите години. После вече като студент с пари, изкарани от работа по НИС си купих "СЕЛЕНА", която пазя и до сега и съм решил да я възстановя. Изсъхнали са и електролитите.
Туууук си много прав!
За 45г толкова нещо се построи,чеееее....Аз цял живот съм строител ииииии немога да обхвана-асимилирам мащаба на свършената работа.Ииии,точно,заради толкова мащабно строителството,не е имало пари за екстри..Ако разчитахме на парите на пра-пра-пра.......внуците си,сигурно можехме да вкараме няколко стотин хиляди китайци и да построим всичко за две петилетки.Нооо,системата е била такава,че за разлика от запада,нашата система е разчитала най-вече на изкарани пари.....
Да!
Прав си!
Не беше проведен референдум по въпроса.
Няма Демокрация. Съгласен съм.
За членството ни в НАТО и ЕС също нямаше референдум.
Ние не сме свободни. Всичко което става по света, не зависи от нас. Ние сме зависими.
Всичко това го осъзнавам.
Ако станем 16-та република на Руската федерация, ще се промени ли нещо за нас?
Изнасят се данни, че беларусите получават по-високи заплати от нас. Да, те и преди 1989г. живееха по-добре от нас.
Мисля, че голяма част от беларусите са немци, а те са дисциплинирани, т.е. не са "хитри" андрешковци.
Като 16-та република ще се ползваме безплатно от природните богатства на Русия!? Да бе да!
Няма го пияния Брежнев. Няма я стената. Руските олигарси могат спокойно да обикалят света с белите си яхти и да харчат милиарди.
Откъде ги вземат тези милиарди? Дали ли са нещо на обществото или просто са грабили душмански?
Утре ще искат да летят до марс. Добре, ама кой ще поеме разходите?
На тях ще им трябват крепостни селяни. Каква е разликата м-у руските крепостни и робите в америка, освен цвета на кожата?
Надявам се руснаците да не ни освобождават, преди да са освободили себе си.
Наистина е построено много, но на каква цена?
Надниците на жените работещи в ТКЗС-то бяха стотинки. Работниците по строежите работят за хляба, ракита и цигарите.
При това наистина мащабно строителство, кой забогатя? Може ли да се свърши толкова много работа и накрая всички бедни?
"Решава който има пари": https://www.youtube.com/watch?v=4rFzPlEcBcY
Е, партийните секретари играеха голи хора със секретарките си, едните тресат патки, другите тресат цици, простотия! Поне гол туист да играеха, ми то селендурщина.:bigsmile:
Че ти не си живял бре.От страховете си живота си си пропилял. Няма да ти повтарям точките що са много много далече от действителността. Ама всеки си гледа от камбанарийката.Жалко , че времето минава и не можеш да наваксаш това що от собствени предразсъдъци си загубил.
Знаеш ли защо казака е гол до кръста?
https://upload.wikimedia.org/wikiped...ks_-_Yorck.jpg
Киргизстан
6 000 000 мюсюлмани с китайски лица, говорещи на руски!
Да.Братята ГФР освободиха братята ГДР от Руската окупация .С една дума прибраха си ги.(Падането на Берлинската стена)На практика се получи че за всеки остана по нещо.Заводите в ГФР-то си прибраха мъжете а за турците останаха ....(Тогава турците бяха 6 000 000).Не казвам че всички германки са такива но голямата част от тях спадаха към квалификацията - Голям гардероб обаче празен. Точно това е целта на държавите от ЕС.Постъпления на свежа работна сила от Украйна.Или меко казано ние ви дадохме свобода за да можете работите на воля .Точно както казал оня гръцкия свещеник.( В темата извън земни цивилизации ) 1/3 ще загинат , 1/3 ще избягат на запад и 1/3 ще се претопят.До колкото разбирам в ЕС думата роби е заменена с хора имащи право на работа.
Не са само турците там, доста по-сложно е. Германия отдавна не е населена от чисти арийци.
След края на ВСВ Германия е разделена на 4 окупационни зони - руска, американска, английска и френска. На базата на руската зона, която е и най-голямата се създава ГДР, а на базата на американската, английската и френската се създава ГФР. Западен Берлин остава изолиран и със особен статут. След създаването на ФРГ франсетата изтеглят своя окупационен корпус, но на територията остават огромен американски и по-макък английски окупационни корпуси, а на територията на ГДР - многохиляден руски корпус. И така е до обединяването на двете Германии, когато и руснаците си изтеглят войските, но хиляди от тях се демобилизират и остават да живеят там. Нали се сещате за 50 години какво заплождане на германките е паднало?
С турците нещата са по-особени. Те са икономически емигранти, идващи да живеят и работят там със семействата си основно в края на шейсетте и седемдесетте години, когато в Турция икономическата криза е жестока. Затварят се в обособени общности и живеят практически изолирани от германците поради етническите си и религиозни раличия.
.....
Прикачен файл 11150
Когато бях в Германия 91-93 г.Турците и особено кюрдите (да подчертая че кюрдите в Германия копират турците по всичко най лошо.И ако той не ти каже че е кюрдин или някой турчин не ти каже че оня е кюрдин няма да ги различиш.В главата им се въртят едни и същи мисли..Как да те излъже и да не ти плати.) Че един кюрдин разправял на един нашенец как германците обикаляли по поляните с камиони в Турция и предлагали на овчарите работа и квартира в Германия.А тези турски германци заченати в Германия те нямат нищо общо с придошлите.Като пример мога да дам синът на един познат който е роден в БГ но израсна в Германия.Самия той много пъти ми казва : Няма да го познаеш.Няма нищо общо с българите.Техния език говори, техните манджи харесфа и техните нрави има.Яввно гените на бългърина са склони към пречупване към усъвършенстване.
Здравей Стоянчо .Ще ти разкажа една случка ,Въляло дъжд и едно момче се скрило под стряхата на една къща.Видяла го бабата и го поканила в къщата на сухо.Дала му сладко и чаша вода (за тези които не знаят това е бил начин по който се посрещали гостите едно време.По принцип се давало бяло сладко)Бабата като всяка баба била много любопитна .Попитала го какъв е.Доктор съм бабо доктор съм.Бабата го погледнала и му рекла.Ееее синко защо не учи още малко че да станеш фершел като моя син.