Първоначално публикувано от
rosty_sz
Направиха ми впечатление доста неща. Всички тях си ги знаем и ги дъвчем редовно във форума но в тази статия са събрани на едно.
Няколко хиляди човека са влезли в сивия сектор в резултат на провежданата политика. Това че са фалирали е малко преувеличено, пък може и да не е. И аз бях фалирах с тоя добив и ако не беше страничен доход от продажба на имот със сигурност или трябваше да разпродавам част или да търся заем.
Политиката е изцяло към зърнарите и тяхното облагодетелстване. Неоспорим факт. Това влива мнооооооого пари в чужди компании за механизация, препарати, семена и т.н. Неоспорим факт. Сега да се запитаме за приоритет на пчеларството. Ми какви пари ще донесе това на световните концерни? Нищо. Борба със пръсканията с пестициди- кауза пердута. Ако не бяха толкова мега изнагляли с тея неоникотиноиди и там нямаше да има проблем.
Силното намаляване на семейните ферми и тенденция към изчезването им. Неоспорим факт.
Като изключим последния абзац статията ми харесва като цяло и смятам анализа който прави за доста точен.
п.п. Ти Атанасов, голям привърженик на ГЕРБ ли си?