Ама много си хитър, бе! Чак надскачаш сянката си!bow;
Няма общество, няма приоритети. Давай, влачи!
Винаги ти е била дребна и евтина камбанарийката.
Повдига ми се! Ще отида да повърна м-у редовете.
Преглед за печат
Отличен анализ, на студент!
НЯМА БЕЗПЛАТЕН, СОЦИАЛЕН ПЛАН.
По средата на лекция в университет, един от студентите, неочаквано попитал преподавателя:
- Знаете ли, как се ловят диви прасета?
Преподавателят помислил, че това е шега и очаквал забавен отговор.
Младежът отговорил, че това не е шега и сериозно започнал изложението си:
- За да хванете диви прасета, първо локализирайте място в гората, където обикновено отиват дивите прасета, а там ежедневно поставяйте, малко царевица на земята.
И така, дивите прасета идват всеки ден, за да ядат "безплатна" царевица и когато свикнат да идват ежедневно, изграждате ограда от едната страна, около мястото, където са свикнали да ядат...
Когато свикнат с едната страна на оградата, те отново се връщат да ядат царевицата, а ти изграждаш друга страна на оградата...
Отново свикват и отново се хранят.
Строите оградата наоколо, малко по малко, докато монтирате и четирите страни на оградата около прасетата.
Накрая монтирайте врата от последната страна.
Прасетата, вече са свикнали с лесната царевица и оградата, и така започват да идват сами в ограждението.
Така е, докато затвориш портата и хванеш цялата група.
Толкова просто, стъпка по стъпка, докато прасетата в последната секунда, не загубят свободата си.
Започват да тичат в кръг, около оградата, но вече са в затвора.
След това, започват да ядат лесната и "безплатна" царевица.Толкова свикват, че забравят как да ловуват за себе си и затова приемат робството. Те дори показват благодарност, към похитителите си и поколенията с радост отиват в кланицата.
Дори не се притесняват, че ръката, която ги храни, е същата, която ги убива.
Младежът казал на преподавателя, че точно това, се случва в неговата страна, неговата провинция, неговия град, с неговите хора.
Популистките правителства, в диктаторските си проекти, скрити под "демократичната" мантия, достатъчно дълго хвърляха "безплатна" царевица, за да постигнат систематична кротост. И всяко ново правителство, маскира като "социални програми′′ своята милостиня. Дават пари, които вадят от джоба на самия работник, изпълняват мисии, планове, индулгенции, закони за "защита", субсидии за всичко, неоправдани експроприации, програми за "социални помощи", партита, панаири или фестивали, униформи, хляб и цирк, "безплатен транспорт", уж "Г Р А Т И С"!
Всичко това, "безплатно" ни се предлага от такива измамници, маскирани като политици, които изпълват с щастие народ, лошо свикнал с лесни и ′′безплатни′′ царевични трохи.
Те крадат способността ни да бъдем критични, мислещи и предприемчиви.
Обаче разбира се, нищо не излиза "безплатно".
Няма такова нещо, като "безплатен обяд"!
И накрая, ако осъзнаете, че цялата тази прекрасна държавна "помощ", е проблем, който се противопоставя на бъдещето на демокрацията във вашата страна - моля споделете това съобщение.
Или пък кръстосайте ръце, яжте царевица и очаквайте убийството.
А защо да не пишеш??? Аз съм намерил приложения на електрониката и електротехниката в пчеларството и за това пиша тук. Ако ти намериш приложение на пчеларските техники и технологии в електрониката и електротехниката естетвеното им място е там!
Апропо, в нашия форум mcu-bg.com никога не е БАН-ван човек, чистят се само ботове. Там модератори няма!
Модернизаторе,днес наистина е перфектно време за осведомителни прегледи.Вярвам,че довечера доста ще се похвалят,че имат пило.Гледам колеги на високо ми показват на 3 рамки...:bigsmile:
Хубаво ми става кат си пийна. Не, не тежи на семейния бюджет. И не е битов алкохолизъм. А, те го изпяли бе, браво:
https://youtu.be/1drS2mX-Hzk
Честит празник на всички "загубени"! Честит и на всички намерили любовта към виното! Амин!
Наздраве и от мен...Нека дуе,нека вее ич на к... да не ви дреме.Чужда булка у леглото,червено вино във гърлото...:bigsmile:
Някой би ли споделил реално колко килограма мед има в една от тия стандартните тенекии, големите?
Трябва да се помисли и върху това - колко са стандартни? В по предишните спокойно ставаше 25, че и 26, ако опре до капака. А сега малко не се получава номера. Има разлика и между различните медове, макар и минимална.
П.П. Иначе има колкото и сипеш. По принцип от магазина са предимно празни. :bigsmile:
Трендафил ти е отговорил - около 26 кг. Тарата на тенекиите е под 0,9 кг, но я приемат за един кг. при изкупуване. Изхождайки от това, че тенекиите вече са от по-тънка ламарина, при напълване поддават страниците и така обема се увеличава, съответно събира една идея по-голямо количество. Както каза и Трендафил - зависи от вида мед, заради плътността.
По колко ще вървят отводките тази година?? - надявам се да не са много скъпи, че искам да си купя 5-6.
Доста ще искат да си купят, но дали ще има кой да продава?;)
Да, така е. Допълних си поста, успоредно с писането на твоя. Миналата година правих отводки на приятел 70 лв на 4 рамки. Тази определено няма да е така. Поне това, което установих днес ми хареса, но като дойде баба Марта и ги отворя, ще съм по-точен в преценката на състоянието на пчелите.
Калински ти в РИНГА няма ли да участваш?:bigsmile:
https://youtu.be/CBmZUD8xn-Y
Други Пророци има вече Бати Янчо/Месията/...:laughing:
Ей,оспамихте обявата на челяка.:laughing:
Чичо Гошо друго имахме предвид Ябълковия оцет,но метода ти ми хареса.;):laughing:Колко оцет слагаш на 5л вода?
Драгошибов хубаво си ни турил знака,но и мацни де що си го направил.Ако не го направиш или си троль и мишок.:bigsmile:Ама мишок ще си като ти следя коментарите и от къде си почнал да четеш...:laughing::laughing:
https://www.youtube.com/watch?v=8vHZ...hannel=roz9005
Хайде да изгоним духовете и болестите от форума, пчелините и от самите нас.;)
Аз пък си мислех, че е третия кукер.
Висок, сдържан и се движи със стъпка на шаолински монах.
Много умерени ми се виждате.:laughing:Модернизатор ,ти това всяка годинали ще го показваш едно и също?:bigsmile:
Много интересно-о-о-о... Как, аджеба, се множат гяволите? И друго също е интересно, гяволите имат ли пол, или са някакви си безполови, хермафродити - казано по научномуче да могат да се размножават по естествен път? Питам, щото най-големия гявол във форума го знаем като Друмев, обаче... Обаче, много интересно защо, въпросният гявол, бази-бази, си се самонарича Данче Друмевски и никой не може да разбере в действителност, това мъж ли е, жена ли е, и той възможно най-твърдоглаво продължава да внася смут, като мълчи и не пояснява, какво представлява. Което пък поражда поредния въпрос, тоз "гявол" дали не е акана истински гявол, и тука във форума само да се прави на човек?sweating;:(
Ако някой разкрие тази поредна загадка, след гатанката на Дончев, ще му пиша шестица! Пък ако трябва Дончев да пусне направо анкета с примерния въпрос, Друмев, какво е, мъж, жена, гявол, хермафродит.
Он като шибне 2 буркана от товаПрикачен файл 10698
И стане баш гявол.
А за Данче Друмевски ако искаш да разбереш, да знаеш че само един форум не стига;)
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E...BF%D0%B0%D0%B2
За съжаление теее... преобладават и рано или късно ще ни превземат.
С чалгарите е още по зле.;):bigsmile:Бай Ишмедеме знаеш ли ко думаше?"Даче като видя какви се канят за политици да стават,ще ти кажа каква ще ви е и политиката.Шварценигер не е Българин":bigsmile:Ама народя е прост.Аз ако бях на него гласувай само за такива като Митьо пищова и Радо Шишарка да ги видя после кой ще ходи у еуропата...?;):bigsmile:
Днес вече се знаят резултатите в Елена и Златарица от проверката на БАБАХ за смъртноста над 100кошера.
БИО=0,Не БИО 65%.Ся някой ще каже"Това е измама".Аз бих казъл,че не е.На Био-то им дават някой лев в цената и отделно.Хората с пари си играят и могат да си позволят да не хранят като нас с инверт и сахар/е освен ако не е по ДеМиСа на сила/.:laughing:Био пчеларите не могат да си позволят като назе де не са Био да третират с Армитрази и темп подобни гнязове.:bigsmile:Био пчеларя има жълта табелка която го пази от уруки,тарапоняци и други гадни твари...Много лошо се очаква ако тенденцията продължава.Така ще останат само БИО пчелари,а ние не БИО-то ще станем овчари...няма лошо по 500лв на специална уфтсъ дават;):bigsmile::bigsmile:65:0 тия направо ни попиляха...ебати резиля:bigsmile:Тая година мисля да предложа на г-н Иванов да е нулева,че ДеМиСа няма за какво вече да отпусне.Освен поради недостиг на Гръцки търтеи...:bigsmile:
Пак казвам, чух от познат, че на един от познатите био-пчелар в нашия район с 250 семейства са му умрели 50%. Не съм говорил с човека, но онзи, който ми го каза лично от него го е чул. Друг познат с над 250 семейства, който доскоро беше био-пчелар, до 01.01.2021, също имаше през февруари около 20% смъртност. Сега, дали ще обявят официално нещата е под въпрос.
Измама е, разбира се.
Аз, като не съм био, що имам само един кошер умрял от глад и то защото през септември стана търтовка и направи само търтеи, които изпапкаха повечето запаси още през есента? Плюс това не съм купувал ленти, амитраз, кумафос и т.н. Само мравчена, оксалова, лимонена киселина, чесън, КАС-81, последния си го правя сам.
Ама виж се бе, мушмурок, как даже в тебе личи разделението! Ти си като байрактар на разделението ве! :cool: Направо трябва да се засрамиш!:mad: Конвенционални и био-пчелари. Това, дето ни го натресоха, в действителност е много-о-о-о голям проблем. Не съм искал да влизам в Еврозоната и НАТО, просто ни го натресоха, а по всички правила на Вселената трябваше да има референдуми за влизането в тези организации. И сега ще ни казват как да си гледаме пчелите... егати!
Ся ще кажете една камара приказки против мнението ми. Добре де, ами онези държави като Аржентина, Китай, Украйна, Австралия, които продават меда си на Европейския съюз, как произвеждат меда си, по методиките дето ни ги иска Европата ли? Айсиктир ве!!!
https://youtu.be/ITpqyi-SpPY
Казах му на Стрелеца да него качва това видео,но не ме слуша.:bigsmile:Сега като го изгледате ще се сетите,че всичко което казва съм го писъл от Януари на сам.Най ма яд,че му казъх за 4те рамки как става номера,а той го издаде...;):bigsmile: