Благодаря! Сега вече е ясно.
Преглед за печат
Благодаря! Сега вече е ясно.
1. От ДДБ на ЛР е най-лесно. Правиш 7 см дървен пояс с размерите на корпуса и го поставяш на дъното. Така вътрешната височина става за 30 см рамка. Преместваш рамките с пилото вътре. Ака са на малко рамки разширяваш с ЛР-тови рамки. От долу пускат далак, който после изрязваш. Ако са на 10 рамки поставяш отгоре корпус. Като се качи майката разменяш местата и разделяш с ханеманова решетка. Горе става магазин с високи рамки 30 см. Като извъртиш меда режеш и точка. Ако нямаш ток на пчелина режеш с овощарска ножица от големите 1 метър рамо.
Ти Манолов не го мисли. Ами Деспотов как ли се е оправял досега? Без никой нищичко да му каже...
Тази тема съм я чел няколко пъти и ми е много интересна, жалко че на напоследък има само спам в нея. Няма ли някой да сподели малко опит, аз от другата година вкарам по 2 магазина на семейство защото с тях се работи по лесно. Започнах да правя магазини вече имам 10 и до пролетта трябва да окомплектовам всичко.
за полукорпуси ли говориш , аз моите ги развивам на 3 или 4 корпуса и понякога слагам полукорпуса над първия корпус като разкъсвам пилото. Тва го използвам като противо роево средство. Същата работа става и с цял корпус де но кой с каквото разполага при мен дадан и многокорпус са взаимо заменяеми всичко е с фалц и всичко пасва навсякаде. При мен не всички семейства са в 2-ри корпус при МК до късно отглеждаха пило и имам 3 4 сем които са още в 1-и корпус ,което не е добре. Могат да умрат от глад, не ги преместих в втори корпус , имам сем. които сами правят това ,защото аз оставям горе пълен корпус с мед.