Колко сме тъпи пчеларите, добре че си ти, та да ни просветиш. Божеее! Дерзай бре, много не ти остана. :bigsmile:
Преглед за печат
Модернизаторе,я виж в тая тема има един въпрос дето никой не го знае даже и обазованите.:bigsmile:Ти какво ще кажеш по него.В теб ми е надеждата да знаеш.:bigsmile:
Ти сега ще ме изпитваш ли? Какво казва бачо ти Ангел Йосифов, помниш ли? Чети Дака, чети. Иначе в момента търтеите в това топло време повишават още повече температурата в гнездото и това води до какво?............таралеж покачил се на клон :bigsmile: и др.
Добре се измъкна като Майстора по терлъци.:bigsmile:Какво да стане най много да почне майката по 4к яйца на ден да снася във втория корпус на ДБ.От прочетено разбрах едно.Щом са ги заложили значи им трябват.:bigsmile:Майстора не даде отговор защото ползва СР.:bigsmile:
Бай Иван Акацията навремето ми казваше,че ракията всичко оправяла даже и търтеите да не ядат в кошера,но още не съм намерил отговор на неговите думи.:bigsmile:
Друмев, така поставен въпроса ти е все едно аз да те питам - какво може да навреди и какво може да помогне, ако пия вода в момента? Не се измъквам нито по терлици, нито по чорапи. И аз като всички останали не мога да ти отговоря на неконкретизирания въпрос. Чул си от някъде нещо, но не си го дочул съвсем и сега ни караш да се сещаме ние, аджеба какво е искал да каже автора в произведението си, което той самия още не е измислил и написал. Все още не ми се е отворило третото око.;)
Е то винаги е така при мен.:bigsmile:Питането ми беше какво би ми навредило и какво би ми помогнало изрязването на запечатани търтеи от рамките в тоя период на годината?Сега по ли се разбира какво питам.:bigsmile:
Ти пък кога разбра тази подробност? Въпросите ги зададох със съвсем друг замисъл.Мисля че,уважавания от нас двамата Модернизатор/както го именуваш ти/ме е разбрал защо го питам.А самолета е опасно нещо,затова аз ходя до Одрин пешачка или с колелото.Вчера бях пак там и пазителите само ми козируваха и ми пожелаха приятно пътуване и безпроблемно завръщане по тираджийския път.
Само да вмъкна нещо което трябва да ни тревожи нас.1996 година Одрин нямаше и 80 000 жители.Ямбол беше 106 000 жители.Сега Одрин е 168 000 жители,а Ямбол е има–няма 72 000 жители.Да не говорим какво е Одрин като структура и архитектурно изграждане.Ямбол се губи тотално.Това е истината от жадуваната демокрация.За някои/единици в целия булгаристан/ цъфтяща и връзваща.
Лаская и му се мазня постоянно тая вечер.А помислих, че пчеларскияти регион ми подсказа за въпроса който му зададе.:bigsmile:Модернизатор го наричам заради нещата които прави с форума.;):bigsmile:
Той не реже,бракува рамките.:bigsmile:В събота му се молих като грешен гявол да остави една рамка с търтеи на най силния ни кошер.:bigsmile:Ама като гледам прогнозата за времето ще дойде Прав май.:bigsmile:
http://picbg.net/viewpic.php?u=75865psWGC&i=873642 май е време за десерта.:bigsmile:И да си лягам.:bigsmile:
Гледам няма много голяма активност по форумите.Май работата по кошерите ви натисна яко.:bigsmile:Хубаво е човек да си има я братец ,я сестрица.:bigsmile:
Здравей,Модернизаторе.Глед ам твоите си ги оправил всичките.:bigsmile:
Какво да е оправил?
Честит празник Другари и Другарки.Да ни е честит 1 май.
Днес е денят на Европа и Ден на Победата!....доста трудно ще им бъде на англосаксонските орки за сломят/превземат най-голямата славянска държава според мен:
https://www.youtube.com/watch?v=bTVK3_6V7f0
Днес голям ден .Кой не е гледал Руския парад е загубил ,а тоя който не знае какво се празнува в Златарица още повече е загубил.:bigsmile:
По скоро ти спамиш под всяка тема без значение имаш ли си понятие от нея. Не за първи път някой ти го казва, не се ли усещаш? Най добре коментирай там където си най силен а именно в електрониката!
За пореден път се опитвам вместо да ти отговоря подобаващо в твоя безпардонен стил да ти обяснявам. Въпроса ми е в точната тема и породен от питането на Друмев кога ще се плаща за качество. Този въпрос е поставян нееднократно. включително и пред евродепутати и в документи на ЕС. Дали на някой от вас му харесва или не си е негов проблем. Очевидно не сте от заинтересованите той да намери аргументиран и балансиран за пчелари, търговци и консуматори отговор. Щом не искате вие да зададете правилата, ще ги зададат другите и те сигурно няма да са в интерес на пчеларите. Отново вървите след събитията! Въпроса за качеството на храните се поставя все по-остро от различни страни в ЕС в светлината на разкритията за двойните стандарти и той ще намери едно или друго решение.
И за пореден път ви моля: Не се опитвайте да определяте кой какво да мисли, пише или пита! На когото не му понася да живее в общество със свобода на словото и мисълта има изход - през Терминал 2 и с билет за Северна Корея!
Въобще, ама въобще не ни интересува твоето мнение бе г-н Пенкилер. И не ни се моли, не сме попове, а хора сбрани от общ интерес - пчеларството. Като се огледам, май ти си единствения различен сред нас. И да ти кажа честно, ние чакаме да се възползваш от безплатен билет предоставен ти от Св.Петър, защото ни омръзна от твоето остроумие, даващо ни наклон на оная работа. Анадънму?
Калине , недей така . Грубо е .
Желая успех на всички колеги .
Дачко , пълен си с този или онзи каза .
Аз искам да зная ,какво казва Данчо Друмев .
Другото е измъкване .
Кой , рой е два килограма ?
Не разбрах Дака .
Да Пешо, прав си - грубо е, ама той от дума не разбира. Как да се отнасяме с него, като ни праща в каторга. Значи той да се гъбарка с нас, а ние да му мълчим? Е не, тая няма да стане. От 2013 ми лази по нервите, ама не знае, че аз ще го дебна до като се затрие
Сигорно няма големи рамки от тия неговите.:bigsmile:
Това е вярно. Аз му го купих точно на толкова. Блаженни са вярващите момчета.
Добра цена си му дал.:bigsmile:Това кажи речи са 1 1/2 кашон ВО.:bigsmile:
Бат Тянко по горе потвърждава написаното от мене, сега излиза, че ти заблуждаваш хората за по ниски изкупни цени. Всички ние си плащаме ДДС, усигуровки и всички данъци наложени от държавата, затова на мен живота ми излиза 20% по ефтино от вашия, дори данък печалба ми е по малък от твоя, но да не навлизаме в тая болна тема.
Янчо, такъв ще си остане постоянно. Защото за един въпрос звъни на 100 майстори и всеки си казва тезата и то вярно, но на Друмев в главата става една боза, че не може да асимилира казаното и в крайна сметка е пак на старта и то със задника към посоката.;):bigsmile:
Имам още двама новобранци, миналата година станаха пчелари и засега се представят много добре, извадиха по 20-30 кг мед, когато другите пчелари сложиха първите магазини, но не са обременени умствено като Друмев. Всеки започнал да се занимава с пчели след третата година си знае неговото и не ще да чуе какво му се казва, защото всичко ново е в разрез с това което е вършил досега. Питай ме как се обсъжда отглеждането на пчели със със колега на преклонна възраст със 40 год стаж :). Накрая схванах, че те не искат да приемат това което им казвам за вярно, защото все едно да признаят , че цял живот не са знаели как да отглеждат пчели, а това е голяма хапка за преглъщане и може дс докарам инфаркт на някой баш майстор. На новобранеца му казвам и той изпълнява, затова им се получават работите, а Друмев започва да спори с мен, защо било така, а не е обратното. След като го убедя, идва по сложното, трябва да убеди брат си, а там е голяма мъка. Един път говорих с него по телефона и имах чуството, че си говоря сам, само хммм, аха, сумтене, глас в пустиня на кратко казано. Въпреки всичко съм доволен от постигнатото от Друмев, дори след две години. Не го отсвирих на времето, защото трябваше да се обедя лично, че не само в моя район се получават нещата и то само със начинаещи, за мене той е нужния път, който трябваше да извървя, за да се уверя напълно в технологията си на работа не, че Друмев е спазва :)
Аз като стигна тия 155кг мисля да не се развивам повече умствено от сега да знаеш.:bigsmile:Малко остана да но господ е с меня.:bigsmile:
Страха на много колеги да не им се изроят и алчноста да правят отводки за продан без да следят както каза климатичните промени ги остави със сухи магазини.Мана има при нас колкото и да е невероятно.
Не ги стимулираш. Добре, но въпреки това ги поддържаш силни. Паша няма кой знае каква, че да е оттам значи пак ги стимулираш изкуствено и семействата са ти силни, но не виждам както казах някаква толкова силна паша, а и следя както виждаш форума и не само ти ми звъниш, а и други с които беседваме за времето, пашата, неволите и ясно се вижда, че не всичко е розова мъгла. Та 155 кила на …..един ден.
Трябват ми около 70кг още по мои сметки.Чакам слънчувка и след това треволяци.Семейството трябва да е около 5-6кг защото е на 2 корпуса ДБ и 2 магазина с покритие на пчели.Беше на 3 корпуса,но малко олаби на липата.
За пашата не си прав.След студовете не е спирала до ден днешен.В момента могада ти изредя поне 10 неща които са паша.Всичко е цъфнало по къра.Черния бъз пък тая година е с такива цветове,че и аз се изненадах.
https://youtu.be/iFF2sFy_GZY Това е снимано в неделя на 11часа горе в ляво трябваше да се виждат диви прасета.:bigsmile:То прасетата може да не ги видиш но забелижи растителноста.
Ехее, не мога да ви прочета постовете. :)