Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 8061

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Щом има паша ще има и мед. Но по-важното е да не са пренаселени много кошерите.
    Друмев, като най калпавия от учениците ми, защото с мъка ти набивам в главата основните правила в пчеларството, но ти най трудно схващаш, но все пак схващаш след година, я ми кажи това второто изречение на Валентин вярно ли е, и ако е вярно напиши защо.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Друмев, като най калпавия от учениците ми, защото с мъка ти набивам в главата основните правила в пчеларството, но ти най трудно схващаш, но все пак схващаш след година, я ми кажи това второто изречение на Валентин вярно ли е, и ако е вярно напиши защо.
    Янчо, такъв ще си остане постоянно. Защото за един въпрос звъни на 100 майстори и всеки си казва тезата и то вярно, но на Друмев в главата става една боза, че не може да асимилира казаното и в крайна сметка е пак на старта и то със задника към посоката.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Янчо, такъв ще си остане постоянно. Защото за един въпрос звъни на 100 майстори и всеки си казва тезата и то вярно, но на Друмев в главата става една боза, че не може да асимилира казаното и в крайна сметка е пак на старта и то със задника към посоката.

Трябва да се новаторства в пчеларството.Всяка теза може да е вярна,но пък може е да има и по вярна.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Имам още двама новобранци, миналата година станаха пчелари и засега се представят много добре, извадиха по 20-30 кг мед, когато другите пчелари сложиха първите магазини, но не са обременени умствено като Друмев. Всеки започнал да се занимава с пчели след третата година си знае неговото и не ще да чуе какво му се казва, защото всичко ново е в разрез с това което е вършил досега. Питай ме как се обсъжда отглеждането на пчели със със колега на преклонна възраст със 40 год стаж . Накрая схванах, че те не искат да приемат това което им казвам за вярно, защото все едно да признаят , че цял живот не са знаели как да отглеждат пчели, а това е голяма хапка за преглъщане и може дс докарам инфаркт на някой баш майстор. На новобранеца му казвам и той изпълнява, затова им се получават работите, а Друмев започва да спори с мен, защо било така, а не е обратното. След като го убедя, идва по сложното, трябва да убеди брат си, а там е голяма мъка. Един път говорих с него по телефона и имах чуството, че си говоря сам, само хммм, аха, сумтене, глас в пустиня на кратко казано. Въпреки всичко съм доволен от постигнатото от Друмев, дори след две години. Не го отсвирих на времето, защото трябваше да се обедя лично, че не само в моя район се получават нещата и то само със начинаещи, за мене той е нужния път, който трябваше да извървя, за да се уверя напълно в технологията си на работа не, че Друмев е спазва

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Имам още двама новобранци, миналата година станаха пчелари и засега се представят много добре, извадиха по 20-30 кг мед, когато другите пчелари сложиха първите магазини, но не са обременени умствено като Друмев. Всеки започнал да се занимава с пчели след третата година си знае неговото и не ще да чуе какво му се казва, защото всичко ново е в разрез с това което е вършил досега. Питай ме как се обсъжда отглеждането на пчели със със колега на преклонна възраст със 40 год стаж . Накрая схванах, че те не искат да приемат това което им казвам за вярно, защото все едно да признаят , че цял живот не са знаели как да отглеждат пчели, а това е голяма хапка за преглъщане и може дс докарам инфаркт на някой баш майстор. На новобранеца му казвам и той изпълнява, затова им се получават работите, а Друмев започва да спори с мен, защо било така, а не е обратното. След като го убедя, идва по сложното, трябва да убеди брат си, а там е голяма мъка. Един път говорих с него по телефона и имах чуството, че си говоря сам, само хммм, аха, сумтене, глас в пустиня на кратко казано. Въпреки всичко съм доволен от постигнатото от Друмев, дори след две години. Не го отсвирих на времето, защото трябваше да се обедя лично, че не само в моя район се получават нещата и то само със начинаещи, за мене той е нужния път, който трябваше да извървя, за да се уверя напълно в технологията си на работа не, че Друмев е спазва
    Оффффф. И ти си намерил жалон с който да си сверяваш технологията.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Оффффф. И ти си намерил жалон с който да си сверяваш технологията.
    Това беше голямо предизвикателство, но вече се вижда края. Брата е решил да се заделят пари за инвестиций в пчеларството, за да може да вадят средно по 100 кг от кошер или по 500 лв от кошер

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Това беше голямо предизвикателство, но вече се вижда края. Брата е решил да се заделят пари за инвестиций в пчеларството, за да може да вадят средно по 100 кг от кошер
    А 100? Друмев каза 155. Кой кого учи?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Това иска да изкара от рекордьора си да мине Валентин в добива.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Е аз от кога думам ,че се стремя да го ударя.Нали всеки ден му гледам прогнозата за времето.Април при него беше като в ирландия.А при мен лисни въшки като в Русия.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Страха на много колеги да не им се изроят и алчноста да правят отводки за продан без да следят както каза климатичните промени ги остави със сухи магазини.Мана има при нас колкото и да е невероятно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •