Само лоши работи.;)
Преглед за печат
Само лоши работи.;)
Омръзна ми да четем, разни утопични прогнози, предсказания, гадания и т.н. както и различни лирически отклонения свързани с цената на меда, без да мога да разбера това което ме интересува, а предполагам и повечето колеги - каква е актуалната цена в момента. Възможно ли е да се пусне нова, но заключена тема в която само модераторите да могат да пишат и когато научат за някаква промяна в цените или пък ние когато разберем нещо им го пускаме на ЛС и те обновяват информацията? Темата да стои на видно място във форума, така че да се вижда от всички или най добре е ако може най отгоре постоянно да върви един надпис с актуалните цени в момента.
То жертви и опозиция винаги и за всичко ще има, да не ти пука!
Важното е да е удобно за нас. Сега като търся някаква нформация трябва да ровя 340 страници с гадания, слухове, предказания, прогнози и така нататък.
Тази тема нека да си остане, който има нужда да се жали, хвали или просто да напише нещо нека да има къде да го направи
Аз ако бях на теб щях да пиша на лично на някой от фирмите във форума.;)+/- 0,50 ст са на другите цените.
И още нещо от мен.Прогнозата винаги я следи,че да не стане след дъжд качулка.
Колеги, 7 фирми изкупуват меда в България. Няма по сигурен начин да получиш актуална цена от това да им се обадиш и питаш. Така или иначе на информацията подадена тук в темата не може много да се вярва. Ако ви кажа, че миналата седмица имах оферта за 5,10 но вече си бях продал меда ще ми повярвате ли? А дали пък наистина нямах такава оферта. За мен тази тема си е за разсъждения и новини, а точните цени всеки може да си ги вземе с няколко телефона.
И кой ще забрани на преработвателите да го купуват? И кой ще го купува био меда? Вярно че са само слухове
Трета тенекия замина вече. На 145лв. Бавно ама вървят работите. Абе друго си е да ти преведат парите на купчина по сметката. Ама така е като не искат нашата “чорба“, ще купуват “био“ мед.:yo:
Всичкия мед от тази година с изключение на рапицата е продаден. Започвам миналогодишният, няма мед в България. 600кг. мед за 2 месеца, а миналата година за цялата зима едвам успях да продам 500кг.
Хубаво е човек да мисли позитивно;)
Имам информация че германците не харесвали Украинският мед но докога ще ни бъзикат с тея цени незнам
Те немците не ни бъзикат с цената на меда,а изкупуващите фирми.Пазара на мед в световен мащаб има застой.Износната цена от България е 6 до 8 евро.За това всички се услушват,за изкупвачите става въпрос.Те биха го изкупили и за 1-2лв.Ама няма кой да им го даде.Всички изкупвачи искат да спечелят,и познайте на чий гръб.
Матеев, био-мед на каква цена се изнася?
Матеев,чакаме и от теб най-новия виц.Дано да е по-интересен от моя.
Веднъж написах в предишните постове на колко се изкупува и на колко се продава до западната фирма-информация от счетоводител-само Пробите за една партида са от 8 до 15 хиляди евро.За 1 година този преработвател има печалба от 60000 лева
Достатъчно е да се намери и една наглост на хиляда тенекии и партидата се разбира каква е.
Някакво развитие със меда имали ?
Доколкото знам актуалната цена е 4.20,но със тенденция да продължи да пада.
Уважаеми колеги производители на пчелен мед. Задавате ли си въпроса: Защо през настоящата 2016г. няма износ на български пчелен мед и ако да, каква според вас е причината.
А сега,да видим.Давайте мнения.Много важен е този проблем. А не да разнищваме локуми за предназначението на преградната дъска.Цял труд се написа.На всички ни е ясно за какво става въпрос,но всеки се свива и мълчиме.Чакаме някой да ни защити труда,да ни се заплати ,ама това е все още мираж.В съседна Турция, един колега беше снимал щанд на колега пчелар.Цената на буркан мед е 38 т.лири.А 1лира са наши 60 ст.Можете сами да си направите сметка колко е цената му на дребно.На половина да му е изкупната цена,за какво говориме.За това едно 4 членно семейство се издържа с 50бр.пчелни кошери.А да коментираме за румънците,сърбите,гърците, а правим сравнение,ако може да черпим опит. Дайте мнения,а не да си чешим пръстите по клавиатурата,и да трупаме само актив и брой на написани постове.
В братска Турция е малко трудно, да не кажа невъзможно, едно 4 членно семейство да се издържа с 50 кошера/семейства....стандарта на живот в Турция е по-висок от нашия, демек всичко е по-скъпо отколкото у нас...а тази информация, че тази година няма никакъв износ на бг мед откъде е дошла - малко несериозно ми се струва!
Това говори че и тук в този бранш има картел.
За цената на меда са виновни прекупвачи който решиха да забогатяват бързо смесвайки нашия мед с по ниско качествен, обаче германеца усети далаверата и сега сме в черния списък.
Съгласен съм с твоето мнение колега,ама задавате ли си въпроса защо нашия мед се изкупува от гърка Янис.На загуба ли е,и на какви пари.До скоро не изкупуваше.Сега не знам дали изкупува.Чуха се различни слухове,че фалирал,че има запаси от солидни количества,че са го натиснали данъчните,че е претискан да не изкупува над 5лв.В Англия преди години фермерите си изхвърлят зърното в океана,но не го дават на ниската изкупна цена.И си защитават исканията за изкупната цена.Не съветвам никого да прави това но ако го остави за догодина да го предаде му се увеличава меда,ама каква е гаранцията че цената ще е различна.Всеки има нужда от средства,има кредити да изплаща,семейство да издържа и т. н. А ми кажете дали няма и тук картел както се говорише по-телевизията за горивата.
Уважаеми колеги, производители на пчелен мед, положението е трагично. Българският пчелен мед е компрометиран и има забрана за износ. Моля, Ви за разумни доводи и предложения. Все пак тук е форума на единомислещи.
Това е лъжа. Дори е за спедиторските фирми има забрана за износ на Български пчелен мед. Ако си изнесъл Български пчелен мед за Кипър, е било 2-3 буркана и контрабандно. Колеги, Така наречените лидери на виждат проблем. Нужно е да се сезира прокуратурата с въпроса: Каква е причината компрометирането на Българския пчелен мед.
В тази тема всеки си плещи каквото си иска и отдавна никой не вярва на написаното в нея. Или поне аз не вярвам и се подсмихвам под мустак на бисерите, които периодично се появяват. Темата на практика не е за цената на меда, а за жалване и оплакване, за да му олекне на човек.
Така че спокойно - пиши си каквото си искаш, включая и какво си сънувал снощи. Тука е мястото да си изкараш емоциите в публичното пространство.
..."има забрана за износ" - кой я е наложил тази забрана за износ на бг мед?...има ли някакъв официален документ?...ние под някаква карантина ли сме в момента?...нещо не мога да ги възприема тези твърдения!
Пълни глупости.
Ами просто сега стигнаха до пчеларството. От може би 10 години има поне в моите очи, целенасочено унищожение на животновъдството в нашата родина. То не бяха птичи грип, червен вятър, по овцете имаше нещо миналата година, кравите с дерматита преди години луда крава и сега на ред е пчеларството. В моето село една кокошка за цвят няма да не говорим за пуйки, патки, йордечки и др., които моите деца само в зоологическа градина са виждали.
Та колеги, въоръжете се с търпение за идните времена!
Няма кой да извоюва нашите права за евро пазар, всички досега управлявали не мислят за производството в България, а да са угодни на европейските лидери!
Преди време имах малка ферма за зайци и исках по някоя програма да я развия.При едно от ходенията при ветеринарите ми казаха: Моето момче на европа производители не и трябват, трябват и консуматори. Не виждаш ли как всяка година изискванията се променят, допълнителни условия, регламенти, наредби и всичко е за да се намали производството.
И тази година със субсидията за намаляване на производството на прясно мляко и в същото време внос на мляко от Полша и Чехия, вече съм сигурен , че пътят ни продължава само надолу.
Нямало износ.
Забранен бил.
Направо не знам как да коментирам.
Моята информация е че варелите се прехвърлят от единят контейнер в друг като се сменят етикетите с български и веднага меда заминава. За тази информация нямам никакви доказателства и за това не искам да я налагам защото може да е "градска легенда" ама да се приказват глупости като упоменатите буди вече присмех на акъла на пчеларите. Във фейса същата работа. Някой хвърля една партенка и вече до протести се стигна. Пред кого ще протестират, не знам. Правителство няма, парламента пред разпускане....... Червените боклуци още не са свършили изборите и почнаха да ни вдигат данъците. Абе "страната на чудесата"
п.п. Вчера ме запознаха с 4 мостри от Украйна и бяха пълен леш. Това не значи че всичкия им мед е такъв, но това което видях беше...... Цената им също си я биваше, но търговеца не му се рискуваше.
Това са най ниските цени на мед,но какво има вътре въобще не знам.Аз купувам БГ мед.
Преди време ми подариха едно бурканче домашен мед и ми направи впечатление,
че имаше лек вкус на восък?
Прикачен файл 7924 Прикачен файл 7925 Прикачен файл 7926 Прикачен файл 7927
Медът горе дясно ми прилича да е от рапица. За да съм напълно сигурен, трябва и да го опитам.
Доколкото имам точна информация за Янис,мога да кажа,че все още не е почнал да взима мед.Тази година взе малко рапица(мисля че беше 1 тир) и това беше.Обиколи всичките си лоялни пчелари със убеждението да не си продават меда сега,а да изчакат цената да скочи.Обяснява,че складовете им били пълни със мед от миналата година и търговията я нямало никаква.Подвежда,подвежда цяла година и така се стигна до почти декември,когато каза,че може би ще дойде да взима този месец,но цената ще е шокиращо ниска 4 лв.Щял да прави няколко тира и след това пада със няколко стотинки надолу цената.
Информацията,че е фалирал не е вярна,но за супер натиск от други фирми е близо до истината.
Абе губя си времето понякога в тоя форум, опитвал съм се да споделя нещичко, което зная, искало ми се е да науча нещо по даден въпрос по по-лесен начин, ама за 100 грама информация винаги ми се налага да прехвърля тонове плява. Не искам да обидя никого, но ми се струва че целия форум е "кошче за душевни отпадъци". Струва ми се че аз съм до тук.
И Грузия вече има правото да внася мед в Европа. Явно Евросъюза е решил тотално да затрие собствените си пчелари, в това число и Българските.
http://sinor.bg/46766-i-gruziya-polu...helen-med-v-es
"Наскоро ЕС съгласува с Украйна стандарти, при спазването на които медът на украинските производители ще бъде допускан на пазара на общността ..."
Има ли такова " животно " между ЕС и България?
Ние имаме ли такъв? : " От 1 юли 2015 г. влезе в сила „Технически регламент за меда”, въвеждащ изисквания по отношение на пчелния мед”, отчете ..."
Ти да видиш!!! Ми той и българския мед се изнася като чешкияsweating;
Кога за последно ходи до Турция?Вчера бях в ОДРИН.Всичко е по–евтино.В милото ни Отечество за лекарства давам на месец 280 лв. За същите пари от Турция си купувам същите лекарства за 3 месеца. Ако направя пазарлък мога да ги взема и под 220 лв.Да не говорим за другите стоки.А въобще да не говорим как пазаруваш след като си купувал от тях повече от 2–3 пъти.Така че,свери си часовника за Турция.С 50 кошера живее доволно и прави инвестиции в семейния пчелин:laughing::ae:
Явно при тях някой си знае интереса?Не се продадоха на безценица .А и водещите Европа трябва да си избиват помощите.
Цялата работа е че в европа няма.евтин мед, а на международните прекупвачи им трябва евтино ,за да имат повисок маро и няма значение дали са германски австрийски е т.н. всички си гледат интереса и лобират за него в ес . За това и скоро ес ще се разпадне за добро или лошо неизбежно е
Интересно дали ще включат и меда
http://banks.dir.bg/2016/12/13/news24746031.html
Интересно!!!! Някои празнуват пред Коледно,но никой не обелва и дума,че днес се изкупуваше мед на що–годе добра цена,спрямо българските зайкуджии. Хм....м,много интересно!!!!.
Последните данни за цени от иностранци е 4,20 лв. ама нямаше сделки, а само празни обещания. Евевентуално някое от тези обещание се е сбъднало. Така или иначе това не е достойна цена и не заслужава никакво внимание поне от мен.
Че , защо не ! Гогол , е пчелар от класа . Работи си човека .
Не!До преди час и нещо бях в Турско и като разбрах ви написах. Бях писал някъде,че тази година не ме интересуват цените на меда–дали ще са 2 лв. или 10 лв.,все ми е тая.Моя мед го продадох на зелено/преди да съм го добил/ на 18 .11. 2015 г. на тенеке при цена която ще мечтаете.На такова писане,такъв отговор.Когато мислиш да помогнеш,човешката злоба е неконтролируема.ПАВЕЧЕ ОТ МЕН ,НА НИКОГО НИЩО. Гледай сеир и си кютай.
Когато на повечето пчелари меда им стои и чакат по високи цени ,а те падат и даже не се изскупува пускането на партенки че някаде се появява търговец и дава голяма цена без никаква конкретика е дело на болен мозък които се гаври с труда на колегите.
Последните приказки на Гърка бяха за малко над 4,00 кинта. Тогава и пловдивчаните даваха 4,10. Да не е луда да дава много повече. 0,10-0,15 стотинки е маржа. Така или иначе колегите дето се хванаха да го чакат да се накани да купува са много вътре. Подозирам, че ако се появи все пак може да изяде мнооооого бой.
Последно като говорех с гърка даваше 3 .6 и то за количество само да ви предупредя не му вярвайте дали изобщо ще дойде
Той си дойде,направи си тировете(2 или 3 тира) и приключи днес.Дава твърде скромната цена от 4 лв
Тази година много хора изгоряха покрай неговите обещания.
Лоялните му клиенти дали другата година ще са му толкова предани след като ги прецака така жестоко ?
Все се чудя, тоя тъй наречен грък с име Янис, дали преди доста години не се подвизаваше в североизтока и по същия начин приключи бизнеса си по тия земи. А що касае настоящата година, не само той прецака контрагентите си. И това ми се струва е целенасочено.
Да, подвизаваше се и набързо приключи като сценария беше индентичен - ще дойда - ама никакъв не се поевява, не вдига телефона, ако случайно се появи репликата е една и съща - аз отивам там където ме искат. Може би спряха да го търсят и от 3-4 години не съм чувал да е идвал или изкупувал мед насам.
Същият е- Янис. В къщи е идвал. Много бързо прихвана БГ номерата. Сега май работи по линията Ямбол- Карнобат и нагоре.
За въпросния грък по нашия край преди 2-3 месеца се чу, че бил бит от наши прекупвачи и спрял дейността си. По отношение на заявеното от колегата Гогол дай Боже, повече такива фючърсни сделки при които пчеларите ще могат да продадат продукцията си на цена която ще им е известна предварително.
И в нас е идвал, но говоря за годините 2004-2005г. По това време, имаше база в гр.Каолиново, обл.Шумен и за него работеше някаква жена, ама вече не си спомням нейното име, а фирмата се казваше ЯНИ и АНИ или нещо от сорта.
Истината е че.в момента масово се търси био мед(със сертификат)
И защо ще го бият нашите.... Нали международната икономическа обстановка била такава. Поне това ни убеждават нашите търгаши. Нали нямат кой-знае каква печалба. Пък като се появи конкурент, тичат да го тупат......Аааа хем работят за жълти стотинки, хем ги е страх от конкуренцията.....
Така е Вальо , по международно му викат картел , тука нии му викаме , че са са сговорили.:bigsmile:
Да ти кажа обаче , те и наште скоро ша ядат кютек . Даже, мисля таз година да са спазаря с един търгаш на 3,2 за кило, и кат дойде да го меразим с брата у гуръта. Той после няма да си признай:laughing:, ама аз ша го снимам, да си имат другите наум, кога за цени са пазарят , да не са срамуват после, кога прибират медъblush;.
Внимание има вероятност украинския мед който е внесен в България да е добит в Чернобил и за това цената му е такава. В Украина такъв мед не се консомира ,а в България не се поверява за радиоактивност.
:bigsmile::bigsmile: Ей Remi, и ти си “терца“, направо майорна.:bigsmile: А не си заядлив и завистлив. Благодаря!:yo: :bigsmile:
И ДА СА ЗНАЙ !
Болния мозък е твоя,че реагира първо сигнално като при приматите.Не съм писал че дава голяма цена.Написъл съм– ........Дава по–голяма цена от нашите зайкуджии..Върни се на предходния ми пост и сравни.Ако се различават ще ти се извиня.Успяваш ли да направиш разликата.По информация на мои доверени хора е натоварен 1 ТИР –около25–30 т. на цена 4.20лв. за килограм.Посочи ми бъл.зайкуджия който е дал такава цена.Ха,сега кажи кой се гаври с непродадения труд на колегите.АЗ или ТИ? Твоята неосведоменост те накара да си покажеш злобата към определен човек, опитвал се да ти помогне.Прочети внимателно поста и този път не реагирай първо сигнално.Злобата е лош съветник валко. Винаги губиш.
Мислиш ли че помагаш на колегите като хвърляш бомбата че в Ямбол купили на по-добра цена от нашите заикуджии ,и после даваш на заден 25-30 тона въпросното гърче ще се появи пак след 2 месеца .Наясно ли си че това количество което е купил го има във всяко по голямо село ,с тези темпове на купуване от Янис неможе да купи меда на Ямбол за 10 години.Можеш да се хвалиш колкото си искаш как си продал меда на зелено ,прати ме мамо далеко да се хваля по-леко .Заикуджиите каквото и да означава това ми дадоха 4,60 на това което беше останало по-голямото количество замина на теникии на доста по добра цена .Имах и един невероятен мед от детелина и глушина които хвана цена която ми спаси сезона.Гогол на обидата ти за приматите ще се изсмея ,не пиши глупости и никои няма да те закача ще си спиш в колибката.
Не се карайте хора .Цените на меда започнаха да се вдигат отново и най вероятно този път търговците няма да се подиграват с нас мислят си,че ако не са те край.НЕЗАМЕНИМИ ХОРА НЯМА. Ще има нов играч на пазара. :)
Здравейте,
А дано, ама надали! Не смятам, че някой ще се лиши от това да спечели повече. За сините ни очи никой няма да го е грижа.
Може да вдигнат малко цената, ама не вярвам да е нещо което да ни устройва!
Няма "външен инвеститор", който да е дошъл в Б-я да дава големи заплати!
Поздрави, Г. Георгиев
Цената е за 500гр. и е в евро в Германия
https://youtu.be/NYYvto3g4M8?t=7m44s
Пак пишеш неподготвен и не информиран.Но на такива като теб с чук да им набиваш информацията в главата–все тая. Те си знаят тяхното.Като не поемаш отстрани,поне чети по–задълбочено форума–колегите постоянно дават някаква информация.Ще те улесня отново,дано да ти помогна да слезеш на земята–не е страшно като се оглеждаш и вслушваш във всеки шум/информация/
Б.Ботев–областния председател на съюза на пчеларите в Бургаска област казва съвсем отговорно,че в Бургаска област има 40–50 т. неизкупен мед т.е.стои си при пчеларите/производителите/ Ако вашето село е по–голямо..............,то биете и Бургаска област.....ха,ха,ха.
Въпрос–Като си продал твоя мед на такава уникална цена/за тази година/ защо не извести колегите си,че има подобен изкупвач та и те да си дадат медеца? Или само позираш,че си много загрижен за другите с непродаден мед? Такива позьори сме ги срещали и виждали много.Чувал ли си за популизъм?
Аз написах реални и верни неща.Никой не е продал на по–висока цена от 4.20 лв. тази година.Гледам имаш 3–4 палчета,може би и те са продали на твоя изкупвач след като ''приятелски''/загрижен за тях/ си ги известил.
А що се отнася за моята три етажна колибка...............ами харесвам си я,сам си я правих/защото мога/,за разлика от твоето гнездо от клони на някой висок боабаб/дъб/,високо горе,далеч от нощните хищници.
Със здраве и дано да не те отвее някой силен порив на вятъра!
Стига си писал глупости доста хора продадоха на 4,60 а по малко на 5 , биото е на 5 ,50...
И като сме на тема Джърмани, сещам се нещо.
Тука едни наши хора от едно известно време вече са там. Всичко ОК, ама свършили запаса от Бг-то. Напазарували от един еко-меко магазин /бе нещо май като от горния клип/ един буркан мед - ии - чорба! Баф тая мода. Айде спешни доставки, добре че имаме готовност;) Май за догодина ще съм затрупан с поръчки, хаха, няма само за Канада да пращам я.
Ово йе стандарт, две кила и девестотин:
Прикачен файл 8089
Тази гимнастика я правих за Англия .
Колега, няма свестен външен инвеститор , който да инвестира в България . Затова, няма големи заплати!
Тук идват само престъпници да крадат. Още със стартиране на дейността си те все пак идват с готова фирмена структура, коята включва и ниво на заплати за различните професии.
На практика
Първите им контакти в България са с адвокати /мекерета/ . И с цел да измъкнат по-голям хонорар се започва една... Ама чакай сега , как ще даваш 150 000 евро на година на Директор производство, ти си в България той и за 30 000 лева ще ти работи. Ти знаеш ли как крадат и лъжат тука!
И ето тук си проличава , кой за какво е дошъл.
Единия ще каже . Добре аз няма да му плащам 150 хиляди, но ще му плащам 100 хиляди евро. Защото ние сме реномирана компания и от него очакваме да е професионалист !
И когато вънншния инвеститор /в повечето случай наемнен работник/ се отчете, пред собственниците на компанията някъде из европа как се е спазарил той ще каже . Да ето аз направих икономия но повече от 100 хиляди евро, не бихме могли да икономисаме това е лимита за нашите изисквания. Това се приема!
Другия обаче ще каже. А дали не мога да му плащам, вместо 30 хиляди, 20 хиляди лева.
И когато вънншния инвеститор /в повечето случай наемнен работник/ се отчете, пред собственниците на компанията някъде из европа как се е спазарил той ще каже . АЗ го прекарах и му дадох 20 хиляди лева. Тогава собственниците ще кажат . А така да го е.а в българина прост , ще ни работи без пари, дай сега да видим , кой друг можем да врътнем!
Та кой, каквото и да ви разправя ............ По заплатите ще ги познаете !
Не му разбирам на тази техника, затова моля някой колега да открие нова тема КОЙ КАКЪВ МЕД ПРОИЗВЕЖДА какви количества и от какви райони
Здравейте,
Реми, туй ми беше мисълта. Никой не идва в страната ни да ни "прави богати". Идват те да се обогатяват. Защо големите фирми
изнесоха производствата си в Тайван, Хоно-лулу, и................? Не им е изгодно да плащат по техните стандарти! А при нас минават "сеакви нумера". Това, че някой/някоя фирма дава по-високи заплати, ???????????????? Как да ги сравним? Лукойл?
С нивата на заплатите у нас, или на запад? Не съм на ясно какво и колко вземат, но съм сигурен, че е в пъти по-ниско от съответният труд на другите!
Поздрави, Г. Георгиев
Фирмата е апимел изкупната и кампания тръгна на 5 лева и някои хванаха тази цена,след това паднаха на 4,60 защо да дават повече като всички други дават 4,20.Гоголчо ако по това време септември 2016 бях казал на колегите да дават на тази цена половината щяха да ме разкъсат че съм луд ,че няма мед ,че цената ще стане 6 лева .Всеки си носи кръста и решава кога и как да си продаде меда само ти си факира Мити и можеш да го продадеш на зелено още ноември ,и как позна колко ще дадат пчелите икаква ще е годината ,тази година как го даде направили пак сделка на зелено.Само около Бакаджика има 100 тона мед неизкупен баи Митко военния има15 тона само тои в наше село има 10 тона които знам .Дразниш с надменото си поведение а иначе си гала вода.