Ами просто сега стигнаха до пчеларството. От може би 10 години има поне в моите очи, целенасочено унищожение на животновъдството в нашата родина. То не бяха птичи грип, червен вятър, по овцете имаше нещо миналата година, кравите с дерматита преди години луда крава и сега на ред е пчеларството. В моето село една кокошка за цвят няма да не говорим за пуйки, патки, йордечки и др., които моите деца само в зоологическа градина са виждали.
Та колеги, въоръжете се с търпение за идните времена!
Няма кой да извоюва нашите права за евро пазар, всички досега управлявали не мислят за производството в България, а да са угодни на европейските лидери!
Преди време имах малка ферма за зайци и исках по някоя програма да я развия.При едно от ходенията при ветеринарите ми казаха: Моето момче на европа производители не и трябват, трябват и консуматори. Не виждаш ли как всяка година изискванията се променят, допълнителни условия, регламенти, наредби и всичко е за да се намали производството.
И тази година със субсидията за намаляване на производството на прясно мляко и в същото време внос на мляко от Полша и Чехия, вече съм сигурен , че пътят ни продължава само надолу.
Нямало износ.
Забранен бил.
Направо не знам как да коментирам.
Моята информация е че варелите се прехвърлят от единят контейнер в друг като се сменят етикетите с български и веднага меда заминава. За тази информация нямам никакви доказателства и за това не искам да я налагам защото може да е "градска легенда" ама да се приказват глупости като упоменатите буди вече присмех на акъла на пчеларите. Във фейса същата работа. Някой хвърля една партенка и вече до протести се стигна. Пред кого ще протестират, не знам. Правителство няма, парламента пред разпускане....... Червените боклуци още не са свършили изборите и почнаха да ни вдигат данъците. Абе "страната на чудесата"
п.п. Вчера ме запознаха с 4 мостри от Украйна и бяха пълен леш. Това не значи че всичкия им мед е такъв, но това което видях беше...... Цената им също си я биваше, но търговеца не му се рискуваше.
Медът горе дясно ми прилича да е от рапица. За да съм напълно сигурен, трябва и да го опитам.
Доколкото имам точна информация за Янис,мога да кажа,че все още не е почнал да взима мед.Тази година взе малко рапица(мисля че беше 1 тир) и това беше.Обиколи всичките си лоялни пчелари със убеждението да не си продават меда сега,а да изчакат цената да скочи.Обяснява,че складовете им били пълни със мед от миналата година и търговията я нямало никаква.Подвежда,подвежда цяла година и така се стигна до почти декември,когато каза,че може би ще дойде да взима този месец,но цената ще е шокиращо ниска 4 лв.Щял да прави няколко тира и след това пада със няколко стотинки надолу цената.
Информацията,че е фалирал не е вярна,но за супер натиск от други фирми е близо до истината.
Абе губя си времето понякога в тоя форум, опитвал съм се да споделя нещичко, което зная, искало ми се е да науча нещо по даден въпрос по по-лесен начин, ама за 100 грама информация винаги ми се налага да прехвърля тонове плява. Не искам да обидя никого, но ми се струва че целия форум е "кошче за душевни отпадъци". Струва ми се че аз съм до тук.
И Грузия вече има правото да внася мед в Европа. Явно Евросъюза е решил тотално да затрие собствените си пчелари, в това число и Българските.
http://sinor.bg/46766-i-gruziya-polu...helen-med-v-es
"Наскоро ЕС съгласува с Украйна стандарти, при спазването на които медът на украинските производители ще бъде допускан на пазара на общността ..."
Има ли такова " животно " между ЕС и България?
Ние имаме ли такъв? : " От 1 юли 2015 г. влезе в сила „Технически регламент за меда”, въвеждащ изисквания по отношение на пчелния мед”, отчете ..."
В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))