Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    В братска Турция е малко трудно, да не кажа невъзможно, едно 4 членно семейство да се издържа с 50 кошера/семейства....стандарта на живот в Турция е по-висок от нашия, демек всичко е по-скъпо отколкото у нас...а тази информация, че тази година няма никакъв износ на бг мед откъде е дошла - малко несериозно ми се струва!

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Съгласен съм с твоето мнение колега,ама задавате ли си въпроса защо нашия мед се изкупува от гърка Янис.На загуба ли е,и на какви пари.До скоро не изкупуваше.Сега не знам дали изкупува.Чуха се различни слухове,че фалирал,че има запаси от солидни количества,че са го натиснали данъчните,че е претискан да не изкупува над 5лв.В Англия преди години фермерите си изхвърлят зърното в океана,но не го дават на ниската изкупна цена.И си защитават исканията за изкупната цена.Не съветвам никого да прави това но ако го остави за догодина да го предаде му се увеличава меда,ама каква е гаранцията че цената ще е различна.Всеки има нужда от средства,има кредити да изплаща,семейство да издържа и т. н. А ми кажете дали няма и тук картел както се говорише по-телевизията за горивата.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    В братска Турция е малко трудно, да не кажа невъзможно, едно 4 членно семейство да се издържа с 50 кошера/семейства....стандарта на живот в Турция е по-висок от нашия, демек всичко е по-скъпо отколкото у нас...а тази информация, че тази година няма никакъв износ на бг мед откъде е дошла - малко несериозно ми се струва!
    Съмнявам се в това което казваш. Не само, че не е по - скъпо, а има много стоки които са в пъти по - ниски отколкото тук. Няма да изброявам. Само ще кажа, че хляб ми предлагаха за 40 ст. и беше два пъти по - хубав от нашия. Същия грамаж.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Кога за последно ходи до Турция?Вчера бях в ОДРИН.Всичко е по–евтино.В милото ни Отечество за лекарства давам на месец 280 лв. За същите пари от Турция си купувам същите лекарства за 3 месеца. Ако направя пазарлък мога да ги взема и под 220 лв.Да не говорим за другите стоки.А въобще да не говорим как пазаруваш след като си купувал от тях повече от 2–3 пъти.Така че,свери си часовника за Турция.С 50 кошера живее доволно и прави инвестиции в семейния пчелин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •