Причината да се откажеш от съхранение на магазините под плодниците през зимата каква е?
Преглед за печат
В питите е имало само мед и не, не са в найлонов чувал .Само са наредени магазините един върху друг и покрити с дъски.Магазините не зимуваха отдолу понеже третирах с ОК късна есен /края на ноември до тогава бяха отдолу/ и реших че е по-добре да ги махна, не знам дали има някакво отлагане на ОК по питите и рекох да не рискувам.
Аз даже му предлагам още да си улесни живота. Да си държи магазините там, където са си били. Поне докато стане студено за молеца.
Магазините си стоят винаги върху плодниците разделени с платно бризент на което има малък отвор за преминаване на пчелите и семеиствата зимуват много по добре така забравяш за молеца.
О да, това е така, а знаеш, че чета внимателно и редовно. Макар, че дотук врътката "поставяне на магазин под плодника" го разглеждаме в контекст "битка с молеца".
Въздушната възглавница, мисля, може да я направим и с мрежа на дъното. С която мрежа пък, евентуално атакуваме други проблеми..., но пък губим удоволствието от фитнеса с пълен плодник ДБ. Всъщност не знам колегите дали го практикуват с пълен плодник? За самата въздушна възглавница под ДБ, да ти кажа, все още не съм съвсем убеден дали ми трябва. Още чакам да стане чудото. Но твърде обстоятелствени май ще станем, като за раздел "Начинаещи".
Тази година за първи път ще слагам магазини.Как да сложа рамките ,аз съм със дадан блат 10 .Да слагам една по една до 10 ,или да сложа и 10 на веднъж ?