Ами питайте бе хора.:bigsmile:
Преглед за печат
На това https://www.google.bg/maps/@42.526522,27.4519659,12z къде пък видя Пловдивско.:crazy:
Вече ми е ясно!И аз не съм от града,от кога го има тоя Лукойл преди 10 дена минах от там:laughing:
В стремежа си да ходиш след моите постинги се изхвърляш излишно. Колегата писа, че знае улицата и бензиностанция Еко, само не се сеща къде е Лукойл. Това, което постнах е за него- не за тебе. Вместо да се правиш на интересен, с леко увеличение на картата щеше да видиш булеварда, а с още малко и самия знак с надпис Лукойл.
Ха-ха-ха и теб те гони параноята! Как установи, че ме интересуват твоите голословни постинги - не знам. Ако даден пост е насочен към определен човек - прати му ЛС. И в крайна сметка, не знам кой се прави на интересен и вършее наред из форума, като е оставил диря във всяка тема!
Не се ли запита, защо липсват доста от читавите членове, аз държа да ти кажа - заради такива като теб!
Да успокоя , Атанасов - https://www.youtube.com/watch?v=SBw0ased8Sw
Може , и да съм заебал руският език , ама ...
исках , да те поканя на разходка в Странджа .
Не пиши глупости .
Идваш или не ?
За края на февруари искаш ли ?
Един поздрав за Бургаската гилдия от пчелари .
https://www.youtube.com/watch?v=xdEyZ3-OjU8
Офертата изтече !
Аз , си мислех едно и друго , но щом нямам човек насреща !
Хубаво е да живееш в България защото можеш да крадеш безнаказано труда на хората. Надявам се че хората ще уважат традицията и дългогодишен опит и ПЛЕВЕН ще бъде ..
Мдаа...аз се чудех защо нямам отговор на имейла си още от края на януари.Хубави,даже много хубави са майките които предлагаш, но при тези минимални количества едва ли ще успея вече някога да се вредя.:(
При сегашната цена на меда, тези майки след колко години ще имат възвращаемост!
Това съобщение чудесно контрастира с последния пост на АПИТРЕЙД.
Не е луд този който яде баницата а този който му я дава :laughing:
Точно така се прави - честно и откровено. Никой не ни кара насила все пак.
Бях решил тази година да си купя от тези прехваляни майки, но като видях условието за количество и цената от 30 евро се отказвам категорично,1200 лв. при тези мизерни цени на меда как се изкарват crying;
И аз мисля,че цената на майки и отводки трябва да е съобразно цената на крайния продукт меда.Програмите като свършат какво ще стане?
При тези цени на меда, всеки който се занимава с пчелни майки, би следвало да е луд?
За 30 евро едно помощно сандъче до всеки кошер. И даже ще върши повече работа. Е бачкането ще е в повече, ама на който не му изнася, да ходи да бърка бетон.:yo:
Майките наистина са много добри, но при тази цена на меда и без да купувам майка съм на загуба.
scutellator предлага качество и е нормално да търси цена, но какво да правим като живеем в тази държава управлявана от престъпници.
И на мен ми пропадна поръчката за 10 бр. майки от scutellator.
Предлагам да се комбинираме с някой.
Оставам на разположение.
Друго предложение . По скоро молба.
Може ли някой да добави 10 бр. майки от Scutellator към неговата поръчка . За първата седмица на юни.
В крайна сметка за когато може. Ще бъда благодарен.
Явно Дони си намери пазар на по-хубава цена и ще продава предимно там. Точно затова подържа предимно редовните клиенти. Успехи на новия пазар.
Момци, да ви светна!
Не можахте ли да разберете, че майките на Дони, са си майките на Дони! - Запазена марка.
Той обявява цените за хора, които вече са се убедили в качеството на произведените от него майки. Всички други, могат само да изпаднат в недоумение!
Стига негативни реплики!
Който иска да си купи - нека се коалира и си купи!
Който не иска - купува от .... където намери за добре!
Ще изчакам до утре вечер и ще търся друг вариант .
Може би ще търся негов клиент и ще му искам услуга да си увеличи бройката с 10 бр..
Ще си ги взема откъдето каже.
Предпоследен вариант е : човешки , смирено и търпеливо да помоля Scutellator за това.
Янчо, това също е вероятно - той си знае!
Обаче той, не е накарал никой на сила, да си купува от него, още повече, че не е обвързан с програми, майкопроизводствени съдружия и т.н. Просто е положил немуоверен труд в селекция. Това ти го знаеш, аз по-скоро го пиша за останалите!
А да ви хрумва, че транспортните му разходи до офис на куриер, не си заслужават за 2-3 майки?
Друго си е като отидеш до куриера да си вземеш вместо 60 евро 600,а.
Днес, в предаването "Бразди"( БНТ - 12,30ч), ще има репортаж за пчелите.
Как може да нареждаш така хората без да ги познаваш или поне малко да си се заинтересувал за миналото им. Пчелина му е в Гърция, защото в България не можеш да произвеждаш майки освен ако не са Родопика или Естествена Българска Пчела( нещо такова е писано в закона), а на човека това му е бизнеса и като не му разрешават да работи в България, работи в Гърция.
Той Валентин не греши , на Scutellatora пчелина му е в Гръцко , ерго основният му пазар е там - ние сме ентусиасти ( меко казано ) . Като слушам колеги наоколо , доста загуби имат този сезон . В Гърция толкова сняг и студ не е имало от години - пазар . То лошо няма ами аз увисвам с едни евра , че ми беше поръчката за 13 x 20 за края на май . Добре че се логнах да видя , има време , ще го измислим :)
Добре де, може и да си е негов пчелина. Лошо нема, дреме ми на...крачола. Коментарите се завъртяха около цените. Щот примоциите вървят все нагоре. Ще видим след 5 дни в Плевен какви примоции ще ни “зарадват“.
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...b9&oe=590B8109
ей,така отглежда мой приятел краставици.Засажда курноши стават Гергана.:bigsmile:
А как му разрешават да ги внася и продава в България!?
Не знам къде е пчелина в Гръцко на колегата,но ако е близко до граница коя да е просто си минава границата отива в най-близкия град и ги пуска спедиторските фирми има ли желание и поръчки всичко става:)
Това се казва контрабанда Бат Бойко как не го е удошил
Стига сте му правили сметки и разчети на бизнеса на човека. Пуснал си е обявата и е описал условията, и както Атанасов предположи, май трябва да бъдат изтрити мненията от второто до края на темата.
Модератор.
А след като е обява, защо е в раздел Новини, а не в търговския?
П.п. Знам, че не е случайно.
Някои хора забравят, че аз не съм майкопроизводител.
Производството на майки на мен ми е вторичен продукт. При 10-12 разплодни майки от 3-5 различни линии на година, няма как всички да са с еднакво качество. Повечето даже не забелязват, че съм си направил труда да сложа някакви драсканици върху клетките.... явно не е важно:)... Кой да се светне, че продавам философия на пчеларстване, а не - майки.
За меда сте прави, ама аз не съм магьосник, затова пък правя това което мога.
А тия приказки за цените на майките ги слушам от самото начало. В случая обаче, повишение на цените от моя страна на практика няма. Просто моя си начин да бъда лоялен към хората, които досега да ми подпомагали развъдната програма. Последните винаги ще бягат най-бързо.
Сметките иначе са много прости - При 400 кошера и нужда от 250 майки годишно, цената да се закупуват от Германия по €30 е по-ниска, отколкото разходите за производството им в бг ( при положение, че НЕ Е все тая какви майки ще има в кошерите). Който се чувства силен в сметките, нека се опита да го обясни по-подробно за да има по-малко чудещи се защо джобовете им са все празни.
Просто една различна гледна точка, която не бях длъжен да споделям.
Е ратай, разбира се.
Харесва ми! Де да бяха повечко такива стожери на правописа,щото мен ме изядоха с парцалите–барабар с Админа. Сполука Трендафиле,в тази насока!?А какво е ''рътай''.За да поникнат по–бързо семената на всички зеленчуци в моята импровизирана зеленчукова градинка прилагам ''рътене''.От там и ''рътай'' семето.Ама що ли се хабя да пиша,като ще го изтрий някой си,ще ме прати в трета глуха на Хитрино, както преди 10–15 дена.И ще ми прати съобщение–за системен спам,хейтърство/какво означава тази чуждица/,обиди–АУТ ПИНАЙСЕН. Но вече има алтернатива.Или някой го прави умишлено за да отидат всички в Алтернативата.ЗнАМ ЛИ? Да кажа ли ''Сбогом''на моите приятели? Не,ще изчакам.
На 9,10-ти в Плевен ,някой мераклия да почерпи на кафето?hi;
В твоята зеленчукова градина как назоваваш семената, КОИТО си говорят сами със себе си?
Много писане, много нещо! Не забравяйте, че покрай най-високите върхове духа и най-силния вятър :)
Преди години когато купувахме от Дони майки по 15 евро, както и сега имаше много колеги които негодуваха от високата цена и когато се опитах да обясня защо майките не са скъпи ( във форума на Динко ) ме оплюха подобаващо на лични и дори ме обявиха за луд. След време когато се разбра че си заслужават всеки лев, някои ми се извиниха.
Понякога простаците казват истината,кояно не е угодна някому:(
!!!!....
sleepy;
Няма по-разглезена и комплексирана нация от българската. Ако някой ви засегне лично, "оревавате орталъка", то не са социални мрежи, блогове, медии и т.н. Но когато някой си върши съвестно задълженията и не толерира някой си, то той веднага става подлога, маша, слуга и т.н. Нямате равни в това отношение.
Евала на Трендафил. Правилата са еднакви за всички.
Не че Радо не е прав, но не е това начина.
Мисля, че достатъчно точно съм казал защо го наказвам. Иначе поста е перфектен, ако нямаше някои неща.
Без коментар!!!...sleepy;
Да те светна, Трендафил, Соларис60 и т.н., е един и същ "тип", който го е "бил" тока във форума. От както е титулуван като супер модератор, форума има друга визия, защото се придържа към приказката не питай старило, а питай патило! Мога и още да обяснявам, ама все пак не съм аз човека, който да ги разяснява тия неща. Отговорих, защото ме цитира!
Село Паскалевец - българските пчеларски Термопили срещу хилядите настъпващи орки/комисионери, които искат да ни изкупят меда без пари и да го изнасят на Запад за по 10 евро килото.
Малко числа за любопитните.
https://www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf
За себе си направих бърз анлиз от който се убедих (отново), че сме на гъза на географията (там където ни е мястото де).
Гледам, че не дават да се коментира кой е гръцки работник и кой не. И миналата година го казвах, когато претендираш, че продаваш майки на хората, трябва да си се доказал в добиването на пчелни продукти. Не в пари, в килограми. И не е задължително да е само мед. Иначе другото си остава....търгашество. И тогава предпочитам в кошера ми да има КАКВА ДА Е майка.