Бонев.Общо взето нищо не казваш с този пост. Какво трябва да дам, какъв трябва да ми е приноса та ако реша да ставам производител на пчелни продукти да имам право да членувам б конфедерацията. Моля ти да ми обясниш.
Преглед за печат
Аз мисля, че Бонев искаше да наблегне на думичката ЧАКАМ !!!
Нали знаете приказката:
- Дълго ли още ще чакам да се оправи положението с пчеларството?
- Ами ако само чакате, то наистина ще е много дълго !!!
Та Бонев просто искаше да намекне, че НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЧАКА, а да се действува. И всеки според силите си трябва да даде някакъв принос в борбата за по-добро бъдеще.
Засега не, но питането ми е един бъдещ пчелар ще може ли да членува след като не е бил на учредяването и с нищо не е допринесъл за конфедерацията.
Vencii, аз съм на друго мнение. Всеки пчелар, с малко или с много кошери,има проблеми. По-голямата част от проблемите на пчеларите, независимо от брояна пчелните им семейства са еднакви. Такива проблеми са: липсата на подпомаганена пчеларството от страна на държавата, лошата нормативна база свързана спчеларството, липсата на заплащане на пчелоопрашването, отравянето на пчелите спестициди, липсата на ефективна система за профилактични прегледи на пчелите,липсата на добри условия за лесно и изгодно реализиране на пчелните продукти иоще много, много други. Така че, би трябвало всички пчелари от една страна да регистрират пчелините си - нещо, което го изисква Закона за пчеларството, от друга страна, пчеларите би трябвало да припознаят КБП като единствената организация работеща в тяхна защита и да станат нейни членове. Независимо колко кошера имате, включете се в новата организация, която има доброто намерение и воля да работи в защита на интересите на всички пчелари.
Здравейте,
Имам два кошера от 2007г. По ред причини, не съм ги увеличил и регистрирал. Просто са на 150км. Не мога да пътувам всяка събота и неделя.
За регистрацията на пчелините съм. Ходих в Габрово, независимо от това, че знаех условията за членство в КБП. Много бих се радвал КБП да постигне високите цели които си е поставила. Затова, и бях там, да подкрепя създаването на организация от коренно различен тип. БЛАГОДАРНОСТИ на г-н Матеев, затова че се нагърби с толкова тежка, и неблагодарна задача.
УСПЕХИ, Г. Георгиев
Някъде из темите ви бях задал един въпрос, на който не получих отговор. Сега вместо отговор на въпроса ти ще го задам отново. Знаете ли защо при нас в Пловдивското дружество "Акация" нещата се случват и дружеството върви добре?
Напълно вярно само че не в България. Ако всички имаха съвестно отношение като теб но не и това е факт вече 25 години. Кои пострада от това работещия и осигуряващ се като теб и мен. Ще храня аз 5 цинанина с моите осигуровки а те ще се множат като скакалци после като дойде време мен да хранят за пенсия на 100 години като стана имам в предвид кой ще работи тези 5 циганина или децата им? Ето за това моето мнение е такова иначе се определям като съвестен човек на който естественно разчитат 5 циганина и 2 пенсионери освен семейството ми. Да сте чували "Айде бате върви да работиш че и ний трябва да ядем".
С това искам да кажа че откакто съм работещ гражданин това вече около 20 години нещата стават все по-зле и най интересното е че дъното не се вижда!
**Не разчитам да променя нещо но пък някак си ми олеква като го изкажа и защо не чувствам се жертва в собственната си държава.
Да ще отговоря и отговорът може да е полезен за всяко едно сдружение. При нас работата не се върши от един двама души. Екипа е много голям и всеки се старае да допринесе с нещо за дружеството. Повече от 25% орт членовете са активно участващи и бройката расте. Всеки се заема с това, което умее най-добре. Ако някой види, че задачата, с която се е заел е непосилна за него, просто споделя и друг или други се захващат да му помагат. Екипа е много голям и почти няма противоречия. Има консенсусни решения. Някой от по-възрастните колеги ни контролират, и ако стъпим на криво ни поправят.Е не винаги е било така. Навремето когато станах член на дружеството, бях един от най-младите там. Благодарение на далновидността на бай Георги (лека му пръст) в дружеството постоянно се включваха по-млади хора и продължават да се включват. Постепенно натовари нас по-младите с отговорността да вършим организационните работи и ни нареди в УС на дружеството, за да ни стимулира да работим още по-усърдно. Започнахме с дребни неща, организирахме групово закупуване на консумативи, започнахме да организираме изложения, създадохме добри контакти с местната власт и се включваме в много мероприятия които се организират в града, участввахме активно в организирането на ApiBulgaria. Имаме още много свежи идеи и дай Боже скоро и тях да реализираме. За това всеки път ви казвам, да не чакате някой друг да ви оправи положението. Ако и ние така чакахме, нямаше да имаме дружество и всеки сам щеше да се опитва да се спасява, а от това щяхме всички да губим.
Именно това е истината за най-сплотената пчеларска организация у нас. Трябват само- един мъдрец и дузина читави работяги. Дано Бай Георги /леко му пръст/ да се е сетил и да подготвил приемника си, че да не се скарат кой да води бащина дружина. Това се опитах да обясня преди дни и на Янко Янков от Варна- че той и Михайлов прокуждат младите и ги чака фиаско- май не ме разбра, и сега както се казва в книгите -ще стоим на брега на реката и ще броим....удавените пчеларски организации!
Бъди спокоен, при нас лидерството не е самиоцел и това е добре известно на всички ни. Бай Георги вдигна много високо летвата и който и да бъде избран за негов приемник ще трябва да се съобразява с това. Дори и да има надпревара, тя ще е честна и почтенна, а загубилия надпреварата ще е рамо до рамо със спечелилия, т.е ще бъде най-добрия му помощник. Всички ние в дружеството сме добри приятели и няма да допуснем това дружество да бъде съсипано. Напротив ще продължаваме усърдно да работим за развитието му.
Прочетох статията свързана с колегата Кожухаров и по мое скромно мнение точно такъв човек е изключително необходим в управлението на новосформираната конфедерация.Според мен важно е в каква посока ще бъдат използвани излючителните му възможности и опит.Щом е успял да намери пролуки в нормативите и законите и ги е използвал,това показва за динамична мисъл.Знам,че много от колегите ще изкажат съмнение,но реалностите в този момент са такива и не можем да действаме по друг начин.
Спокоен съм, разбира се, а и познавайки повече от Вас и мисля, че ще вършите наистина работа задружно и дано е дълго това! Пожелавам ви го- най вече заради Бай Георги Тодоров! Аз съм и от Сухиндол и в знак на уважение/макар и неразбран от властимащите в две общини/ направих всичко организацията ни да носи името на Марко Вачков! Помислете и Вие - " Акации" много, но Георги Тодоров беше- единствен!
Аз съм от "нехрисимите" Акации. Ако накой иска да ме пита нещо... готов съм да отговоря. Но в недългото си членство аз и моите колеги сме били винаги толерантни и един към друг и към своите колеги. Особенно тези от други части на страната. Безкомпромисни сме били единствено към фалша, лъжата и корупцията. И винаги сме изразявали собствено мнение,с което не ангажираме никого.Това което колегата казва /или по-точно не казва/ е безкрайно позната форма на манипулация от минали години, която за съжаление се приема нормално за нашата действителност. Абе "какво толкова не Ви е ясно", казвам ви сещайте се. Е, може би г-н Бонев малко преувеличава розовите краски на "пасторалния" ни живот. И ние си имаме трески за дялане и проблеми за решаване, но това си е наш проблем.
Аз съм от "нехрисимите" Акации. Ако накой иска да ме пита нещо... готов съм да отговоря. Но в недългото си членство аз и моите колеги сме били винаги толерантни и един към друг и към своите колеги. Особенно тези от други части на страната. Безкомпромисни сме били единствено към фалша, лъжата и корупцията. И винаги сме изразявали собствено мнение,с което не ангажираме никого.Това което колегата казва /или по-точно не казва/ е безкрайно позната форма на манипулация от минали години, която за съжаление се приема нормално за нашата действителност. Абе "какво толкова не Ви е ясно", казвам ви сещайте се. Е, може би г-н Бонев малко преувеличава розовите краски на "пасторалния" ни живот. И ние си имаме трески за дялане и проблеми за решаване, но това си е наш проблем.
Моля за тълкование.
За собствениците на не регистрирани пелини стана ясно.
.
При мен казуса е малко по различен.
Пчелина е регистриран на името на съпругата ми, тъй де мъж под чехъл само да бачкам на пчелите, :tres:
С голямо желание бих членувал в конфедерацията, но ако нарушава принципите няма да се разсърдя.
В твоя случай член на конфедерацията може да бъде жена ти, а ти да се явяваш нейн пълномощник и да гласуваш от нейно име по анкетите във форума или по събранията с физическо присъствие. Важното е твоят глас да бъде зачетен само веднъж, така че акаунта трябва да бъде само един или по събранията ако дойдете едновременно с жена си, ще получите само една делегатска карта.
Колеги за много от Вас съм неизвестен.Основател съм на Общинско пчеларско дружество"Сърнена средна гора"с.Братя Даскалови област Стара Загора,занимавам се с пчеларство след като се върнах в родното си село/Братя Даскалови/,работя като директор на дирекция в Община Братя Даскалови,иковомист.държав ен служител.Помагал съм и помагам за решаването на много местни проблеми на пчеларите.Ще работя за популяризирането на Конфедерацията на българските пчелари в района.Разчитам на юридическа помощ при обединението на пчеларите от общините БЕЗ ДА СА НПО.Служебният ми телефон е 04134 23 53,GSM 0886577866.Видьо Видев
Относно писмото на зам.министъра не споделям оптимизма на Матеев,мнението на общините е ясно те са за изнасяне на кошерите извън населените места,МВР и БАБХ не знаем как ще реагират но по вероятно е и те да подкрепят общините,чиновниците от МЗХ каквото им наредят така ,че апелирам всички наши представинели в работната група да не се съгласяват с изнасянето на кошерите/ако не могат да се преборят да протакат промените максимално,а ние да се готвим за национални протести/
В работната група по закона, представителя на общините също се оказа пчелар и ветеринарен лекар, така че и той застана на наша страна.
Г-н Бонев,ако е възможно и имаш съответната информация пиши кои са членовете на работната група и кого представляват
Колеги пчелари,страховете Ни се оправдаха,прочетете параграф единствен на Закон за изменение и допълнение на закон за пчеларството.НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕС И БОЙКОТ НА ВСИЧКИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ КОМИСИЯТА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ
ДА се противопоставим на проекта за изменение и допълнение на Закона за пчеларството в ограничаването на настаняването до 10 пчелни семейства в урегулиран поземлен имот.Ние пчеларите от Общинско пчеларско дружество"Сърнена средна гора"сме твърдо против и ще се противопоставим с всички средства.Видев
Колега, закъснял си. От няколко дни има цяла отделна тема по въпроса - http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2403
Там ще намериш цялото инфо относно противопоставянето от наша страна. Ако с колегите ти се включите в протеста на 10-ти ще бъде супер.
Честито регистриране!
Искам да поздравя Конфедерацият на Българските Пчелари, че отново има щанд на изложението в Плевен. Личи си коя организация е най загрижена за проблемите на пчеларите и се старае винаги да е близо до своите стари и нови членове. Много се радвам, че съм част от вас и безкрайно ви благодаря за положените услилия и отделено време и нерви.