Някъде из темите ви бях задал един въпрос, на който не получих отговор. Сега вместо отговор на въпроса ти ще го задам отново. Знаете ли защо при нас в Пловдивското дружество "Акация" нещата се случват и дружеството върви добре?
Някъде из темите ви бях задал един въпрос, на който не получих отговор. Сега вместо отговор на въпроса ти ще го задам отново. Знаете ли защо при нас в Пловдивското дружество "Акация" нещата се случват и дружеството върви добре?
Да ще отговоря и отговорът може да е полезен за всяко едно сдружение. При нас работата не се върши от един двама души. Екипа е много голям и всеки се старае да допринесе с нещо за дружеството. Повече от 25% орт членовете са активно участващи и бройката расте. Всеки се заема с това, което умее най-добре. Ако някой види, че задачата, с която се е заел е непосилна за него, просто споделя и друг или други се захващат да му помагат. Екипа е много голям и почти няма противоречия. Има консенсусни решения. Някой от по-възрастните колеги ни контролират, и ако стъпим на криво ни поправят.Е не винаги е било така. Навремето когато станах член на дружеството, бях един от най-младите там. Благодарение на далновидността на бай Георги (лека му пръст) в дружеството постоянно се включваха по-млади хора и продължават да се включват. Постепенно натовари нас по-младите с отговорността да вършим организационните работи и ни нареди в УС на дружеството, за да ни стимулира да работим още по-усърдно. Започнахме с дребни неща, организирахме групово закупуване на консумативи, започнахме да организираме изложения, създадохме добри контакти с местната власт и се включваме в много мероприятия които се организират в града, участввахме активно в организирането на ApiBulgaria. Имаме още много свежи идеи и дай Боже скоро и тях да реализираме. За това всеки път ви казвам, да не чакате някой друг да ви оправи положението. Ако и ние така чакахме, нямаше да имаме дружество и всеки сам щеше да се опитва да се спасява, а от това щяхме всички да губим.
Именно това е истината за най-сплотената пчеларска организация у нас. Трябват само- един мъдрец и дузина читави работяги. Дано Бай Георги /леко му пръст/ да се е сетил и да подготвил приемника си, че да не се скарат кой да води бащина дружина. Това се опитах да обясня преди дни и на Янко Янков от Варна- че той и Михайлов прокуждат младите и ги чака фиаско- май не ме разбра, и сега както се казва в книгите -ще стоим на брега на реката и ще броим....удавените пчеларски организации!
Бъди спокоен, при нас лидерството не е самиоцел и това е добре известно на всички ни. Бай Георги вдигна много високо летвата и който и да бъде избран за негов приемник ще трябва да се съобразява с това. Дори и да има надпревара, тя ще е честна и почтенна, а загубилия надпреварата ще е рамо до рамо със спечелилия, т.е ще бъде най-добрия му помощник. Всички ние в дружеството сме добри приятели и няма да допуснем това дружество да бъде съсипано. Напротив ще продължаваме усърдно да работим за развитието му.
Прочетох статията свързана с колегата Кожухаров и по мое скромно мнение точно такъв човек е изключително необходим в управлението на новосформираната конфедерация.Според мен важно е в каква посока ще бъдат използвани излючителните му възможности и опит.Щом е успял да намери пролуки в нормативите и законите и ги е използвал,това показва за динамична мисъл.Знам,че много от колегите ще изкажат съмнение,но реалностите в този момент са такива и не можем да действаме по друг начин.
Спокоен съм, разбира се, а и познавайки повече от Вас и мисля, че ще вършите наистина работа задружно и дано е дълго това! Пожелавам ви го- най вече заради Бай Георги Тодоров! Аз съм и от Сухиндол и в знак на уважение/макар и неразбран от властимащите в две общини/ направих всичко организацията ни да носи името на Марко Вачков! Помислете и Вие - " Акации" много, но Георги Тодоров беше- единствен!
Аз съм от "нехрисимите" Акации. Ако накой иска да ме пита нещо... готов съм да отговоря. Но в недългото си членство аз и моите колеги сме били винаги толерантни и един към друг и към своите колеги. Особенно тези от други части на страната. Безкомпромисни сме били единствено към фалша, лъжата и корупцията. И винаги сме изразявали собствено мнение,с което не ангажираме никого.Това което колегата казва /или по-точно не казва/ е безкрайно позната форма на манипулация от минали години, която за съжаление се приема нормално за нашата действителност. Абе "какво толкова не Ви е ясно", казвам ви сещайте се. Е, може би г-н Бонев малко преувеличава розовите краски на "пасторалния" ни живот. И ние си имаме трески за дялане и проблеми за решаване, но това си е наш проблем.
Относно писмото на зам.министъра не споделям оптимизма на Матеев,мнението на общините е ясно те са за изнасяне на кошерите извън населените места,МВР и БАБХ не знаем как ще реагират но по вероятно е и те да подкрепят общините,чиновниците от МЗХ каквото им наредят така ,че апелирам всички наши представинели в работната група да не се съгласяват с изнасянето на кошерите/ако не могат да се преборят да протакат промените максимално,а ние да се готвим за национални протести/
Аз съм от "нехрисимите" Акации. Ако накой иска да ме пита нещо... готов съм да отговоря. Но в недългото си членство аз и моите колеги сме били винаги толерантни и един към друг и към своите колеги. Особенно тези от други части на страната. Безкомпромисни сме били единствено към фалша, лъжата и корупцията. И винаги сме изразявали собствено мнение,с което не ангажираме никого.Това което колегата казва /или по-точно не казва/ е безкрайно позната форма на манипулация от минали години, която за съжаление се приема нормално за нашата действителност. Абе "какво толкова не Ви е ясно", казвам ви сещайте се. Е, може би г-н Бонев малко преувеличава розовите краски на "пасторалния" ни живот. И ние си имаме трески за дялане и проблеми за решаване, но това си е наш проблем.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))