Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 131

Тема: спам

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Всички пчелини трябва да са регистрирани било и с един кошер в тях. Регистрацията да не е толкова сложна. Примерно в общината и толкова. Всички да ползват правата било то и само за един кошер. Кога ще се научим, че всеки един е важен, че е значим. Не може на един да се изсипва рогът на изобилието, а за други - нищо.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ти как го усети това или някой представляващ профи пчеларите ти го каза?
    Няма такова нещо, но пчелините трябва да са регистрирани. Това е закон и е редно да се спазва, който пък не го спазва няма никакво право да изисква и т.н. От няколко дена следя дискусията и не мога да се начудя. Сега ми иде да изпъстря с епитети остатъка от поста, но ще наруша много правила във форума и за това ще се опитам да се въздържа още малко от допълнителни коментари. Само ще кажа нещо на Матеев и целия управителен съвет : Ако приемете и само един човек за член без регистрация на пчелин АЗ никога няма да стана член на тази организация и няма да помогна със нищо и по никакъв начин за нейните каузи.

По принцип съм ЗА регистрацията. Но не смятам, че тя трябва да е условие за да поискам помощ от колеги, да ходя по сбирки, да си изказвам мнението и т.н.

Но ти сам даваш повод за моите съмнения -

Само ще кажа нещо на Матеев и целия управителен съвет : Ако приемете и само един човек за член без регистрация на пчелин АЗ никога няма да стана член на тази организация и няма да помогна със нищо и по никакъв начин за нейните каузи.[/QUOTE] - Това как да се тълкува?

Пчелар с 10 кошера в двора, пак е пчелар! Аз например ги регистрирах едва когато станаха 20. Но съм категоричен - регистрацията не те прави пчелар.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Да се тълкува директно така като е написано.
    Има пчелари със стотин кошера които също не са регистрирани. Тук не става въпрос за малки или големи. Иде реч за точни и ясни правила на организацията и точни и ясни разпоредби на закона. И ако някой го мързи да се регистрира или по закон няма право (полицай, военен, пожаникар) то ще си действа както си е намерил за добре, но без много да надига глас иначе става много нагло и нахално. Подхванах епитетите и за това спирам да пиша.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от kacone Виж публикацията
    По принцип съм ЗА регистрацията. Но не смятам, че тя трябва да е условие за да поискам помощ от колеги, да ходя по сбирки, да си изказвам мнението и т.н.

Но ти сам даваш повод за моите съмнения -

Само ще кажа нещо на Матеев и целия управителен съвет : Ако приемете и само един човек за член без регистрация на пчелин АЗ никога няма да стана член на тази организация и няма да помогна със нищо и по никакъв начин за нейните каузи.
    - Това как да се тълкува?

Пчелар с 10 кошера в двора, пак е пчелар! Аз например ги регистрирах едва когато станаха 20. Но съм категоричен - регистрацията не те прави пчелар.[/QUOTE]

Защо трябва да се повтаря нещо 1000 пъти под различни форми? Може да имаш 1 кошер и да си доктор на пчеларските науки или да имаш 1000 кошера и да не разбираш нищо от пчеларство, а само на управляваш този бизнес. В закона не е упоменато качественото измерение на думата "пчелар". Там просто се казва, че всички кошери трябва да са регистрирани, дори само чисто статистически да се знае тяхната бройка. А относно добър или лош пчелар... това се вижда на есен или на пролет.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Ако може да измислиш по-добра дефиниция за "пчелар", нека всички я чуем.
    Пчелар - човек, който отглежда пчели. (тълковен речник) Въз основа на това тълкование всеки е пчелар, било с един или n кошери. От тук и друго. Може да е с един кошер, но да се занимава с него от половин век, а може да е с 2000, но да се занимава година и половина. Примерно. Кой колко е пчелар в случая?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Интересно ми е тогава, тези които гледат пчелите на някого друг на заплата ( и съответно не притежават лични пчелни семейства/регистрирани пчелини) как биха могли и въобще трябва ли да участват в КБП?
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Интересно ми е тогава, тези които гледат пчелите на някого друг на заплата ( и съответно не притежават лични пчелни семейства/регистрирани пчелини) как биха могли и въобще трябва ли да участват в КБП?
    Те също са пчелари. Защо не.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Няма смисъл да спорите. Има си устав и там е описано КОЙ може дфа стане член и кой не!!!!!!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    А защо някой трябва да чака друг или други да защитят интересите му. Аз мисля, че в една организация би трябвало всеки участник да даде своя принос за постигане на целите. Този филм с чакането вече го гледаме десетки години. Аз съм на този принцип: Преди да поискаш нещо помисли какво си дал.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев Виж публикацията
    А защо някой трябва да чака друг или други да защитят интересите му. Аз мисля, че в една организация би трябвало всеки участник да даде своя принос за постигане на целите. Този филм с чакането вече го гледаме десетки години. Аз съм на този принцип: Преди да поискаш нещо помисли какво си дал.
    Г-н Бонев, смятате ли че тези тука не са дали нищо, че пак трябва да си задават въпроса: Преди да поискаш нещо, помисли какво си дал. Този номер се играе в нашата държава постоянно. Все имаме да даваме и да даваме, и да даваме........ до кога?

Страница 10 от 14 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •