Смееш ли ?
Преглед за печат
Готово!!!!
Отивам на ловна хижа .
Според МЗХ:
1. Пчелите НЕ СА ЖИВОТНИ, когато става въпрос да ни дават субсидии, пропорционални на тези, които получава целия животновъден сектор.
2. Пчелите СА ЖИВОТНИ, когато става въпрос за регистрация, идентификация, здравословен статус, контрол, проверки и всякакви други преебавки, които са измислени с цел да прецакат пчеларя.
"Е нема такова животно!" казал шопа, като видял жирафа.:laughing:
Също в смисъл да дават по едно 50-60 лева на година на всяко едно пчелно семейство, без да е обвързано с произведена продукция, пък срещу тази сума съм готов да ме регистрират, идентифицират, проверяват и всичко останало, както си му е реда сред бюрократичните среди.
Искам така да докарат нещата, щото дори и да мързелувам, пчеларската ми година да излиза на нула. А ако случайно си мръдна гъза да свърша някаква пчеларска работа, веднага да се появи и печалба. И колкото по-много работа свърша, толкова по-голяма печалба да има.
В момента най-големият проблем на пчеларството се състои в това, че НИКОЙ НЕ ГАРАНТИРА НУЛАТА - тоест факта, че вече притежаваш пчелни семейства, и като собственик на такива, вече подпомагаш икономиката на страната, опрашвайки повече или по-малко селскостопански култури.
Ха-така ..... Ето за това трябва да се борим. Срещу тази сума ще си зачукам на кошера не само жълта табелка, но и бяла, зелена, бимбяна, с един чип, с два чипа, с БАР-код, с QR-код и с фантифлюшка. Ще я лакирам, полирам и обещавам веднъж седмично да забърсвам праха от нея. :)
Ами станете БИО пчелари и може да вземате тия пари +де минимис.Г-н Матеев не ви съветвам,но да знаете много ще се набутате с ушни марки:bigsmile:.
Той Гошето каза, ама късно малко.....
Дават Де-минимис и субсидия за пасища. Не вярвам да им се събират повече от 100лв/г. Изхожда се от презумпцията, че животните не могат сами да си направят/съберат зимнина. А пчелите това го могат. Не защитавам никого.
Точно за тава е борбата .
Аман от тия борби! От тях не остана време за ядене и пиене. Ако нарисувам на всеки сандък по едно Шароле, дали ще получа кинтити?
Засега е открито само едно несъответствие. Потърсете още, и се обадете ..... :)
Ще ви подсетя за още едно - в годините, когато бях новобранец, бях радетел да се правят рамки без обтелване. Дори произведох 2000 такива. Сега съм върл почитател на обтелването, при това не какво да е, а да отговаря на строги критерии и изисквания. :)
Както е казал доктора от Павликени - Всеки трябва да извърви собствения си път. :)
Този твой познат може би ти говори за печалба от овца -мед прополис 2 отводки прашец и т.н.
Директните плащания на ДПЖ (овца и коза ) денимис е на стадо до 50бр. осемдесет и няколко лева а над 50бр. е тридесет и няколко .
говоря само за директни плащания.
преди време исках да обясня ама ми се нахвърлиха че съм ятак на овчарите (според мен това е довод) а не че пчелата не е животно
В тоя ред на мисли, има ли инфо (ПРОВЕРЕНО, ДОСТОВЕРНО) в колко страни опрашването е субсидирано? ОТ ДЪРЖАВАТА! Или само се гледа некъв филм, за некъв американец, с некви бадеми..........
Толкова се писа за тая доходност, вие печалба та печалба.Моя човек така каза :идва ми към 500лв. на овца.Понеже още няма да минавам на овце ,не се вживях. blush; Има пастир с надник 15лв., но за 30 дни в месеца.Колко от вас имат платен работник и плащат от мед.:bigsmile:
пп. като го видя ще питам подробно.
При мен има обработваеми земи на 4-5км отдалечени от разборни кошери. Земеделците пак си жънат слънчоглед. Е ако питам за разлика в добивите не вярвам някой да ми каже. Ама пък и не вярвам да е 40-50% по-малък добива.
Имаш крава пиеш мляко - казват
http://www.fermer.bg/f/user_images/t...ac9e5003fe.jpg
За Вальо .Страни - Австралия , Нова Зеландия , Канада , САЩ , Аржентина , Мексико , Германия , Франция , Япония и др. .
Понеже колегата ме жегна в другата тема за де минимис реших да ви дам една идея как да спечелите повече помощ.:bigsmile:За целта ви трябват 5 декара зема.Засявате я с люцерна и кандидатсвате по мярката млакък зем. стопанин и ето ви хоп 500 еуро:bigsmile:.
Моля те не го приемай като заяждане.
Хубаво е да се знае по колко дават за какво дават.
Защото например ако кажем на МЗХ един кошер не се ли равнява на една дръглива овца или коза (трябва да знаем колко е реалното) за денимис, субсидии за мляко , пасища , селекция. Щото ако овчаря може да кандидаъства и за денимис и за пасище що пчеларя да не иска и той и помощ и опрашване.
Това ми е идеята.Аз също не съм компетентен по въпроса.
Колеги знаете ли какво означава съкращението БИО?
Превод на ORGANIC, което всъщност се превежда като ОРГАНИЧЕН, но нали го знаеш английския език - една и съща дума има 100 значения в зависимост от контекста, в който се употребява.
Ако ти е любопитно, Google го превежда и като:
основен, цялостен, жив, растителен, животински, систематичен, структурен, органически свързан, вътрешно свързан, взаимозависим, организиран
Избирай си ......
А знам го аз Google Преводач :laughing:
Матеев на кой, както му оттърва, също циганите в България са цигани но в Германия са българи?!
Хубаво,ама рисковете сметна ли ги?:bigsmile:Може да ти излезе себестойността малко солено с такава доячка.:bigsmile:
Нали видя гърчолята какво направиха? Докато дават- взимам! Когато дойде време да връщам, туй Евросъюза вече няма да го има? Две войни загубихме с германците. С руснаците разпиляхме соца, на турците свършихме империята. Обаче нашите управници, явно не знаят че в една работа има ли нещо българско няма да го бъде. Та отново се хванахме с германците, ама докога ли? Затуй днес да ядем и пием, че на вратата чука и трета световна. А идва и Апокалипсиса с нея....
Жоре тази тъкмо за мен.Ячка тип мерцедес.Ще мой да ме разнася като пръскачка из лозе:bigsmile:,а и тухли четворки за вилата ще носи без проблем до третия етаж:bigsmile:/големия майстор по големия тезгях се познава/;)
Голям дъжд се изляло във Варна.Някой има ли информация,че Дамян не си вдига телефона?
Май ти не четеш:bigsmile:къде прочете че Дамян е във Варна:bigsmile:
В петък голям празник в Елена.Някой ако ходи да се обади да се на свиним.:bigsmile:
Чудех се защо искат да ограничат казаните за ракия, а то какво било. Пчеларите масово почват да варят ракия от мед.:bigsmile:
Пожелавам на Дони успех в ....
Който прочел, прочел!
По скоро започва масово производство по паланки и мазета, в собствени казани! Съвсем скоро както домашната ракия, така и истинския мед, ще стигнат цената на черния хайвер и белия трюфел. А пчеларството като професия, като исторически експонат по музеите. Чисто и просто заради отровите, с които уж се борим с болести и неприятели. А всъщност, тровим самите себе си, и най- лошото- собствените си деца!
Димитров, има едно поверие за орехите, не знам да ли го знаеш, но все пак е поверие. :bigsmile:За това аз орехи не засаждам, иначе по млад фермер си е далавера. :bigsmile:Трябват само 20 дкa земя, правиш дупките, засяваш само 10%, минава време и викаш полиция, че са ти откраднали овошките и с протокола хоп в разплащателната.:bigsmile:
Ей пак се заяждаш:ae:ЧЕТИ,ЧЕТИ.Сега И БАН ще ми докараш,че съм с последно предупреждение:bigsmile:
Между другото мой да се открие една такава тема.,,МОШЕНИЧЕСТВО,ДАЛАВЕРИ И СХЕМИ,,:bigsmile:
Аз чета но някой път трудно ти се разбира.И аз се шегувам.
Батьо,хубаво ми сложи кръста,но поне се обоснови за що го сложи?То всеки мой да ти сложи кръста ей така за кеф.:laughing:
Точно с последното написано от г-н Матеев в темата ,,отношения началник-работник не мога да се съглася.Изхождам се от мисълта че едното не може да си свърши работата без другото.
От онази тема ми се объркаха понятията "мозък" и "гъз".
Сега се чудя мозъка ли е гъз или гъза е мозък.
Според мен мозъка е началника а другото е работник:bigsmile:,но пък за мен началника винаги е бил другото защото много пъти му бърша сътвореното от него.
бат Тянко знаеш ли с кое нещо се управлява най лесно:bigsmile:
Страх.Забеляза днес как се изразявам във форума.Чак аз се чудя от де ми идват на акъла тия купешки думи,,изхожда,обоснови и др подобни.Виждаш ли едно предупреждение за БАН до какво води:bigsmile:Как човек се променя за няколко часа,даже и колегите му вече го разбират и му слагат кръста за обида:bigsmile:това е един ярък пример на отношенията началник-работник
Не бих казал, че методите на Антон Семьонович са продуктивни. Поощрението дава много по-добри резултати!
Пия уиски, ям салата зеле, мезя с конски суджук, и зелени маслини. Без лед. Утре може да няма? Наздраве!
От вчера си на това уиски.Няма ли да помислиш и за дробчето.Ако нямаш истинско пиене да ти пратя?
Даката го е страх от Червената шапчица отишъл на лов за
http://us2.veselba.kafence.com/pix/t..._shapchica.jpg
А попаднал на
https://literatimg.files.wordpress.c...d0b0.jpg?w=700
Ачка, благодаря ти! Но то твоето си стои на първа линия. Вчера един голям авер черпи за дипломата на щерката. А днес аз черпя за здравето на жена ми! Нали знаеш, как се привиква към даден вкус? Тогава , за да го оцениш, трябва друг! Наздраве!!!! От българското по-хубаво НЯМА! И блядовете знаят! Затова ги обичам! Вас също!!!
Дака, пусни някой бисер, че зациклихме?
Че какво и на момата:bigsmile:малко прилича на домат от на Ачката градината,ама то няма грозни жени има само слаби на пиене
Колеги и колежки викам да си сипем по едно питие и да го измием за здравето на г-н Матеев,да вземе утре държавния изпит.НАЗДРАВЕ
Дака, едно време разправяха, че изпит не се взима, а се дава?!?
Аз знам, че изпит се взима ако се даде. Ако изпитващия не го даде, значи е голям гъз.:laughing: