Готово!!!!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Според МЗХ:
1. Пчелите НЕ СА ЖИВОТНИ, когато става въпрос да ни дават субсидии, пропорционални на тези, които получава целия животновъден сектор.
2. Пчелите СА ЖИВОТНИ, когато става въпрос за регистрация, идентификация, здравословен статус, контрол, проверки и всякакви други преебавки, които са измислени с цел да прецакат пчеларя.
"Е нема такова животно!" казал шопа, като видял жирафа.![]()
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Също в смисъл да дават по едно 50-60 лева на година на всяко едно пчелно семейство, без да е обвързано с произведена продукция, пък срещу тази сума съм готов да ме регистрират, идентифицират, проверяват и всичко останало, както си му е реда сред бюрократичните среди.
Искам така да докарат нещата, щото дори и да мързелувам, пчеларската ми година да излиза на нула. А ако случайно си мръдна гъза да свърша някаква пчеларска работа, веднага да се появи и печалба. И колкото по-много работа свърша, толкова по-голяма печалба да има.
В момента най-големият проблем на пчеларството се състои в това, че НИКОЙ НЕ ГАРАНТИРА НУЛАТА - тоест факта, че вече притежаваш пчелни семейства, и като собственик на такива, вече подпомагаш икономиката на страната, опрашвайки повече или по-малко селскостопански култури.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))