Пунктове имаше през комунизма,сега всеки е оставен сам да се справя.Купуваш някой пчеларски весник и започваш да звъниш по обявите,така поне ще се оринтираш малко в пазара.
Преглед за печат
Взеха ми днес проба Апимел казаха до 3 седмици,че ще го вземат меда,понеже за сефте ще давам на тях ще съм благодарен,някой да сподели с какви впечатления е останал от тях!Четох назад в темата НЕ много добри неща за тях,но някой ако има таз годишни впечатления да казва.И още нещо като не съм зем.производител какъв данък се заплаща,че този ми спомена,някакви 3% ?
Да са се оправили :laughing::laughing::laughing: направо се спуках от смях.
5,50 обещават подочух аз, ама познай дали ще ги вземеш:laughing:
Колега дано да не ти е бил кристализирал меда и сондата да е оставила почти незаличима следа, че ........
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО КАТО ЧЕТЕТЕ И ВИ КАЗВАТ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТЕЯ .............. ДА НЕ ГИ ОПИСВАМ, ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАТЕ???
КАКВОТО СИ НАПРАВИШ САМ, НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖА ДА ТИ НАПРАВИ.
За последно работих с тях през 2005г.И до 2050 няма да работя.:laughing:Това не означава ,че не са в час.Щом още работят ,значи намират клиенти.Цена от 5,50 макар и ниска е пак движение нагоре.Колегата обаче не сподели цена. На него са му направили специална оферта.:laughing:
Какво движение. Голи обещания. Месеци моткане и ако цената стане 6,00 идват и ти дават обещаните 5,50 ако не се вдигне цената намират хиляди поводи да ти обяснят, че нещо в меда ти не е както трябва и няма да ти платят каквото са обещали.
2050г. е добър срок и аз се присъединявам към него.
Цената е 5.50 букет. Имат представител в нашият край той се занимава може да стане по бързо:)
А за този данък нищо не казахте?
Тези които плащаме осигуровки плащаме 4% грубо казано, а сега си помисли дали е възможно за останалите данъка да е по-нисък?
И при нас имаха представител, но нещо ги отсвири, няколко години идваха при мен взимаха проби и така и не ги дочаквах да дойдат да вдигнат меда.... Иначе данъка за не регистрираните ЗП е 6%, но май има някакви врътки малко да се намали, но за това питай счетоводител най добре.
Апимел вчера и при мен бяха за проби,коментарите над моя не ги чета за сефте.Но аз познавам трима човека които от няколко години работят с тях и са доволни.Аз за пръв път давам проба на тях и сега се чудя да ги изчакам ли месец да видим какво ще стане или да го давам на друг...
Някой ще сподели ли актуална цена за момента за букета?
Аз още вадя и не съм тръгнал сериозно да проучвам нещата, но до колкото разбрах пазара за букета в момента е застой. Изчакват някакви договори и т.н. и купуват на ниска цена на която да са сигурни че няма да се набутат - 5 лв.
Гореспоменатата фирма е във вихара си в момента да обещава и да дупчи меда за да може да си " запази" количества без това да и струва почти нищо. Много хора така и не се замислят, че сондата остави ли следа те вече са на колене пред фирмата взела проба, защото всеки следващ подхожда с огромно недоверие, защо след като са ти взети проби не ти е вдигнат меда. Ако това е нормален бизнес проба трябва да се дава с подписването на предварителен договор и оставяне на запечатана по подходящ начин референтна проба при пчеларя. В договора ясно да са изписани всички параметри на сделката които договаряме цена, амбалаж, тара и т.н., както и всички задължения на страните. Това обаче в този сектор ще се случи след десетилетия ако въобще се случи, но за това сме си виновни само ние.
5.20лв./кг за букет Апитрейд-това е най-високото, което съм чул по телефона до момента.
Мелко ООД Шумен дават 5.50 онзи ден говорих с тях!
Всъщност ще напиша и цени на фирми ,с които се чух.Да знаете цените им!
Йон Ги Вал България-5 лв. Евро хъни -5.20лв. Еко Продукт-5 лв. На тази фирма не и знам името имаше само тел публикуван 0887888909-029887395 -5.30лв Ако се съди по тела е някаква софийска!
Апимел-5.50лв
Да и аз чувам подобни цени, но не бях говорил лично, а от колеги. Определено очаквам като се раздвижи пазара цена над 5,50, но това ще се случи само ако не бързаме да продаваме, а изчакаме до 15 септември.
Както каза колега "Аз докато ги чакам да го вземат, го продадох на дребно и изпих парите." :laughing:
Скоро очаквам Китай да ни съди за ценови дъмпинг, защото техния мед е по-скъп.
От две години работя с Апимел Раковски и мога да кажа, че са профисионалисти и много точни. Не са промяняли и със стотинка договорената цена и не са закъснявали и с ден за уговорено товарене или взимане на проби. И още сто такива поста да се напишат, Аз на на бялото черно не мога да кажа.
Все пак си на 20 км от тях.Можеш и сам да им закараш меда си без да се напъваш.
Ако не познавах лично колегата щях да го обявя за провокатор или поставено лице (това си е модерно в този форум). А дано да има и хора с които да работят точно, но все пак ви препоръчвам за да не се чудите с вас как ще се отнесат да заобикаляте от далеч поне докато не се натрупат някакъв брой гарантирани положителни мнения, а за колегата с единственото положително мнение за сега аз ще гарантирам.
Тая вечер и на мен се обадиха, преди три седмици взеха проба и в понеделник идват да товарят. Миналата година пак си бяха точни. Тия дни като четях горните постове бая се бях спекъл .
Ми те цените са коментирани вече, миналата година беше 5,20, тая 5.50 .
Истината е че никои не дава повече от фирмата от Раковски ,появява се един митичен грък обаче трудно се стига до него .От 5 години го давам на тази фирма и не съм имал проблем с амбалаж с кантар ,могат дате забавят малко с времето на товарене но и те гледат да комбинират за да напълнят камиона . Данака е 6 процента за физическите лица и 4 за ЗП ако някои дава повече даваете на него но засега няма такива.
Митичния грък вече забравих кога му продадох меда. Да трудно се стига до него защото той избира на кой да вземе меда. Цената му в момента е 5.50 А Жорката представителя на Апимел дойде преди 2 месеца налепи едни стикерчета и от тогава не мога да му видя очите. Но не е виновен той, каквото му кажат това прави момчето. С нетърпение чакам да се обади да търси меда и да му кажа, че мед вече няма.
Трябваше да присъстваш на изкупуването на мед в Карнобат от гърка ,страшен подбор които изпревари ,просто капацитета му е много по малък работи но количествата са малки не искам да ставам адвокат на Апимел но ще го вземат преди гърка все пак си имаме и работа не мога да го преследвам в цяла южна България.
Нормално е една фирма да обслужва даден район приоритетно и едни да са доволни други не. Аз лично го дадох на 2 пъти, първия път имаше 5 човека, втория път 3-ма. Тръгна си с празен тир. Говорих с колеги защо така, едни казаха още не ни се е обадил, други казаха чакаме да стане 6 лева.
Доста от колеги с които и аз говоря са решили да чакат цена 6,00лв.
Юни месец Апимел ми взеха проби на акацията и рапицата-7 и 5 20 лв След 2 седмици дойдоха и го закупиха Преди 3 седмици взеха проба и на букета 5 50 В момента товарели в Свищов на тази цена В цената влиза и данъка Доволен съм от тях-за чисто нови тенекии дават нови
Снощи не можах много да схвана поста на ch.atanasov за гладната кокошка, но днес ми взеха меда - 5.50, платиха на момента и си взех чисто нови тенекии. Единствената ми забележка е, че приспадат 1 кг на тенекия а тя е не повече от 800 гр., на пръв поглед нищо работа но на 100 тенекии една си е подарък :).
Е сто тенекии по един килограм, как ще е една (от 25кг.) подарък. :Д
100*(1,000-0,800)=20кг, което си е почти една тенекия... за съжаление всичкитака практикуват, моите тенекии поне са около 900 грама...
Утре гърка е в Тополовград.Цената,на която щял да изкупува меда 5.50-5.60лв.
Взима проби,но как и кога незная смисъл не съм се интересувал.А иначе парите по банков път след 3-4 дена са във сметката ти и след одържането на данъка си ги теглиш!
Да си дам меда и да чакам паричките ....... нещооооооо НЕ МЕ КЕФИ.
Ами ако не ги получа? Съдилища, прокуратури, съдии изпълнители, пък той чужд гражданин........ голям филм.
Не съм чул до сега да има някой който да не си е получил обещаното, но всичко има пръв път.
Един път съм си чакал парите над половин година - не от гърка, преди много време беше. От тогава до ден днешен, никога повече този трик.
Здравейте. Има ли раздвижване в изкупните цени? Мен Апимел ме мотаят вече втора седмица, но засега предлагат най-добрата цена - 5,50 лв.
В какъв смисъл те мотаят?
Вече няма значение, Оберон го взеха днес на 5.30. Успех на всички.
С проба и документи взимат вече за втори път от региона на цена 5,30 лв въпреки, че за количества над 1 тон бяха обещали 5,50 лв, но реално не са плащали на тази цена. Връщат нови за нови и стари за стари, но не измити тенекии. По принцип от предходни години ги знам, че не са от "плащачите", но поне за сега в района няма сделки на по-висока цена.
Земляк ,айде да не говорим на аба.Ти давал ли си на Янис т. е. на гърка ? Не говори /пиши/ за някого след като дори и не си го виждал,а камо ли да си правил сделка/модерно–бизнес/.Гърка не взема проби/ до миналото предаване–2014 /,парите влизат в твоята сметка след 60 –105 минути по електронен път.Данъка ти го УДЪРЖАТ като обявиш в законовия срок във НАП ,ЧЕ ИМАШ ПРИХОД ОТ 15 000 ЛВ от допълнителни доходи ,необвързани в трудово правоотношение.Парите си ги теглиш само 30 секунди след като са в твоята сметка. /За данъците се консултирай със някой специалист ,за да не изгориш,че дойде ли съдия–изпълнител,ще останеш без пчелите.:laughing:;)
Хайде да поспорим малко! Гърка взима проба винаги или предварително или на място,друг е въпроса дали въобще прави някакви проби! За превода ако си на Пощенска банка парите ти идват докато натовари тенекиите ти, но ако си на друга банка парите идват на другия или по другия ден! За данъка си прав така е теглиш си парите и отиваш да платиш данъка.Аз като писах горе имах предвид,че не взимаш чиста пара 5.50, а това ти е пара обложена с данъци!
Затова написах въобще дали прави проби, защото пробата на място и веднага да излиза за мен не е проба,но е факт,че прави проби! На познат е минал и е взел проба предварително.Там до сделка не се е стигнало,защото е искал цена 6 лв., а Янис му е давал макс 5,80 лв!( тук говорим за доста голямо количество мед)
Днес след точно 20 дена от взимането на пробите Жоро от Апимел дойде и ми вдигна меда(5.50лв/кг).
Доволен съм от коректността каза 3 седмица и си спази обещанието,в замяна получих нови тенекии.
Здравейте колеги.Някой да е чувал за Йордан Атанасов от Бургас.
Радев пиша тука защото сигурно няма да си единствен който ще пита.Негов познат турчин имал познати в Арабските емирства и той иска да изнесе поне за момента един тир.Данчо ще изкупува за него,но той си няма засега идея как става това.Преди двайсет дена ми званя и ме разпитваше подробно кое,как,защо и т.н.,дал съм му сънчоглед и мана да изпрати на турчина,а той предполагам ще ги изпрати на неговите хора.Казал съм му,че цената върви в момента 5,50 лв жълтия и 9-10 лв маната.Обясних му,че много хора го държат за да може да вземат 6 лв.Ако даде 6 лв за жълтия и 10 лв за маната съм му обещал,че лично ще му намеря хора за един тир.За момента той чака да му кажат дали въобще ще се изкупува.А и той смята меда да го пълни в буркани и тогава в тира.Така че ако имаш пазар продавай защото при него не е сигурно въобще.Абе кога стигна тази новина чак в Хасково.Боже,каквито сме българите, какъв слон от мухата ще се носи при вас,просто не ми се мисли.
Нищо -нищо ,нека ,това може да надуе цената.
Вие не разбрахте ли,че тази година мед НЯМА,в Странджа измряха 50% от пчелните семейства.Колко мед ще съберат другите 50%,а годината си е нормална,но няма ги тия количества като други години.Жълтия мед е с около 30 % по-малко количеството.Всички реват,че тази година слабо а всеки продава без пари.
Колеги, споделете ако разполагате с номера на коректни фирми които изкупуват мед в Северозападна България.
От много академични спорове и сериозни дискусии забравихме / ние хърбите/ ,за насъщния.Какво става ? Само Мариянски ли продаде меда?Не продавате или ви е срам да кажете цената?Като чета някои теми ,какви патриоти ,какви нахъсани активисти от организациите има ,какви радетели за протести ,се чудя за обикновенните неща -къде са.Пише 1000 активни потребители . Това истина ли е?
Имаш проблем с пазара ли градски?Ами така кажи?
А искаш друга дискусия,разбрах!
Аз чакам Оберон вече повече от 3 седмици от както ми взеха пробите,и още ги няма има вариант да дам меда без договор,появат ли се хората давам го и не ми пука писна ми да чакам,хем ще спестя едни 1000лв данък.
Аве искам я от една година ,но глас в пустиня.В реализацията ,както обикновенно всеки се спасява сам.Някои го дават по -евтино без документи ,да откачат данъка ,други са им дали някоя стотинка повече при условие да не разгласяват и те си мълчат доволни . И така ..
Е нали знаеш,че хубавите пари не са на открито.А някъде на сянка?
Някои се ослушват яко, а други купуват яко.
Моят още чака десети ден да излязат проби и се надявам до края на седмицата да се разделяме.
Информацията за цените в моя район е:
Местни закупчици: 5,20-5,30
Апимела: 5,50 този сезон нещо много са се надъхали и шетат яко и въпреки това един познат ги чака вече над 10 дена за проби, а в същото време друг познат им отказа да им даде проби и си говорили на висок тон.
Янис: 5,50
Йот Ги Вал последно даваха: 5,20
Това са цени за слънчогледа.
Нека да стане сделката и няма проблем да споделя , за сега рибата е в морето.
Има доста колеги изчакват цена 6 лв.(а дано ама надали) Има други, които са го дали на 5-5.20 лв.(букет) Като цяло цените в момента са леееко надолу(чувам от колеги) Оберон ми звъняха като казах,че съм го продал ме поразпита човека по тела на кой и да колко, като казах 5.50 и той вика ами и ние толкова даваме:) Аз ги знам, че го взимат на 5.30 ама да се направи на голям и той:)
Нооо колегата Атанасов е прав защо никой не казва на кой и за колко си продава меда незная! Голяма тайна се пази, от която никой от нас няма полза!
Ако сделка не се получи то не е задължително това да е заради некоректност на търговеца.
Аз специално съм труден в търговията, защото имам изисквания и не мърдам от тях. Искам тарата да се хваща макс 1 кг., тенекиите които ми се връщат да са задължително нови каквито давам и аз, от тази година имам претенции и за грамажа на тенекиите които ми се връщат, да не са по леки от 0,940-0,950 кг.Това се получи защото миналата година на слънчогледа не съм обърнал внимание и тази година като взех да пълня акацията се оказа, че съм с някакви теникии като от станиол. Кантара показа 0,860 кг. Предложих меда на човека който ми беше набутал тези тенекии и му казах, че няма да се съглася да ми ги хваща на 1 кг. и той отказа. Така че вече тегля и тенекиите които ми връщат.
Аз мисля, че не трябва много шумно да коментираме цените, защото търговците и те си въртят малко номера. По принцип не е нормално, но в България сме все пак. Тази година за първи път забелязвам, че има някакво парцелиране на районите от търговците. Като че ли са си обещали да не се месят в района на друг изкупвач.
Странно ми е поведението на Апитрейд. 3 пъти ме записваха за проби и не дойдоха, дори и не звъннаха въобще. Не са пускали и никаква информация в раздела си във форума много отдавна. Йот ги вал директно ми казаха, че при тези високи цени в нашия регион не могат да го вземат. Има някакви договорки определено.
Май не само ти си на това мнение.При около 240 прегледа ,никой не се обади да се похвали макар.:laughing:За Апитрейд не мога да кажа лоша дума ,макар че миналата година се случи същото и при мен.Естествено ги смених.Ама като гледам не са фалирали от този факт.:bigsmile:Работил съм с повечето и всичките са едни и същи.Гледат да те прекарат и обикновенно го правят.
Аз тази година си продадох меда на Апитрейд по 5.20 килограма. Доволен съм от тях - коректни са и не е имало никакви проблеми. Меда го продадох на няколко партиди от по няколко тона. Последната партида все още не са я взели, и сега като се позамисля, май този път доста се позабавиха.
Колега ми званя да ми каже,че им дали за мана 8,50 и ако искам да го давам,но отказах.Ще чакам по добри оферти.
Аз също го продадох на 5.20 в края на август. Почти изцяло слънчоглед. Годината за мен е добра. Средния добив ми е по- висок от миналогодишния.
На 26-ти август дадох проби на Апимел и от тогава ни вест ни кост от тях.И понеже усетих,че може и така да стане се обадих и на Оберон.Дойдоха и те взеха проби и казаха,че в рамките на 10 работни дни излиза резултата и се обаждат.Днес е 11-тия работен ден откакто Оберон взеха проби и все още не са звъняли.Надявам се,че ще излязат коректни и тази седмица ще имам позвъняване.Ще пиша като има равитие,а за цените-Апимел-5.50лв/кг;Оберон-5.40лв/кг
Всички са такива, миналата година и „Апитрейд“ по едно време имаха едно забавяне, от взимането на пробите до вдигането му минаха над 20 дни! Днеска и утре „Апимел“ са във Видинско да взимат проби, като ги знам с какви темпове работят ако дойдат да вдигнат меда до края годината ще е добре.....
Днес колега сподели за финализирана сделка с Оберон, цена 5,50. Вдигнали са меда на 20-я ден.
а от къде е въпросния колега били споделил,че и аз ги чакам вече над 20 дни и ни вест ни кост...