Моя отговор на твоите писания е само един.Иди на доктор! Може пък и нищо да ти няма?... В главата.crying;
Преглед за печат
Някога Цар Борис спаси България с умела политика.Днес някакви дребни душици искат да я вкарат в чужда война.Хайде да мислим.Ако царят не беше подписал с тройния съюз ,германците щяха да минат през нас както през Югославия ,Гърция.Ако беше изпратил войски срещу СССР ,както Унгария, Румъния Червената армия щеше да мине през София както през Будапеща.Царят спаси живота на стотици хиляди българи.Жалкото е ,че днес малоумници са готови да жертват хиляди българи.В името на българите и България Цар Борис жертва живота си.Днес в името на собствените си гъзове някои искат да жертват живота на другите.
Да се върнем на изброените страни.Всичките те са участници във Втората световна с войски срещу СССР и Съюзниците.Обединява ги тогава общата фашистка идеология. Реваншът е хубаво нещо . Стига да ти дадат възможност да го постигнеш.
Сигурен ли си? Специален поздрав за тебе от любимия ти Путин. :laughing:
Прикачен файл 11223
п.п. Ти ли му оседла мечката?;)
Сега вече ще си с повдигнато настроение за празниците.:laughing::laughing::laughing :
Започна се пак. Фашистка идеология, денацификация, освобождение....... С опорни точки до края на света. Облъчването е проведено успешно. Ще повторя само че, човек вярва в това което иска да вярва.
Сигурно си прав за вярата. Но нима не вярваш в историческата истина за Цар Борис? С руската терминология и пропаганда при мене не минаваш.Знам , че не сме любимците на руснаците и те не са ни любимци .Но чувствата нямат нищо общо с реалната ситуация.Някога писах, че ако дърпаш лъва в зоологическата за опашката не може да се сърдиш на никого.Путин си разиграва мечката защото може и не сме ние тия които ще го спрат.Тия които могат не го правят защото им е изгодно.Колко печели военно-промишления комплекс на САЩ в момента? Акциите на оръжейните компании са скочили на борсите с около 50%.От тая война печелят богатите на Запад като пари.Печели и Русия като територии и пазари на оръжие.А и престиж. Не всеки се опълчва на САЩ и сие. Губи Украйна като жертви и като територии и като бъдеще за държавата.Но Украйна си има политици които "мислят" за нея.Колкото някои от нашите за България.
Задай си въпроса какво ще стане с българите около Одеса след войната.След Донбас руснаците ща се насочат към Одеска област.Всичко което имат като културни придобивки ще изчезне, защото ние сме "недружествена "страна.Руснаците имат опит с асимилацията.Къде са българите от Крим? Колко българи Сталин прати в Азия? Защо Волжска България е Татарстан? Политиката не е за всеки.Царят някога спаси България. А днес?
Има едно нещо, което всеки трябва да проявява в личния си живот и то е характер. Каквото си решил и избрал - да го отстояваш и да го следваш /поне докато не те убедят в противното/. Фурнаджийските лопати и ветропоказателите като характер никъде не ги уважават. Как ли изглеждаме българите като нация, гледано отстрани и отвън - с Европа сме, докато ни дава пари, но в момента, в който малко от нещо трябва да се лишим, за да си отстояваме принципите, даваме заден и пищим за цената на олиото. Е, такива народи ще ги презират и двете страни в конфликта. Нали е ясно, че ако се случи ядрена война, неутралните ще изгорят заедно с всички останали, дори ако нито една бомба не падне на неутралната територия. Ако не се случи и се размине, накрая неутралните пак ще са девета дупка на кавала и ще ги гледат с насмешка и снизхождение. Украйна, дори когато загуби военно, вече ще е спечелила уважението на останалите народи. Ние, ако продължаваме така, ще спечелим само презрение от останалия свят. Спомнете си априлското въстание - безнадеждна работа, знаели са го ръководителите му, но въпреки това са скочили в огъня. Ако бяха разсъждавали като сегашните дребни душици, можеше още да сме вилает на Турция.
Много хубав пример даде с априлското въстание то е изиграло голяма роля един император да подпише Манифеста
Българите правят паметник 1907г.- Фронталната част на паметника е увенчана с бронзов лавров венец и с надписа „Царю Освободителю // Признателна България”.
https://upload.wikimedia.org/wikiped..._panoramio.jpg
https://duma.bg/tsarya-osvoboditel-b...garite-n162013
Българи!
Войските ми минаха Дунава и сега влизат във вашата земя, дето неведнъж са се сражавали за облекчение бедствената участ на християните от Балканския полуостров - четем и днес с голямо вълнение Възванието от 10 юни 1877 г. към българския народ на Негово Императорско Величество Александър II. - ... На храбрата Ми войска, предвождана от моя любезен брат, великия Княз Николай Николаевич, по Моя заповед, е възложено да огради на веки вашата народност и да утвърди във ваша полза ония свещени права, без които е немислимо мирното и правилно развитие на вашия граждански живот...
...Жители от българската страна! Задачата на Русия е да създава, не да разрушава. Тя е повикана от Всевишния Промисъл да съгласи и умиротвори всичките народности и всичките вероизповедания в ония части на България, дето живеят съвместно люде от разно произхождение и от разни вери...
...Мюсюлмани от България! Към вас се обръщам със слово на спасително за самите вас предупреждение. Със скръб си спомням Аз неотколешните жестокости и престъпления, извършени от мнозина измежду вас над беззащитното Християнско население в Балканския полуостров. Светът не може да забрави тия ужаси, но руската власт няма да търси сметка от всички вас за извършените от ваши единоверци престъпления...
...Християни от България! Вие преживявате сега дни пристопаметни за вас. Удари часът на вашето освобождение от мюсюлманския безправен гнет..."
След пет века робство идва часът на нашето, българското освобождение!
В самия край на Кримската война (1853-1856) в Петербург скоропостижно издъхва гордият и властен цар Николай I (1796-1855) - изпаднал в дълбока покруса от пълния крах на своите амбициозни планове срещу Османската империя. Новият руски цар Александър II се възкачва на престола на 19 февруари/2 март 1855 г. Той е 37-годишен, когато получава от баща си извънредно тежко наследство: незапомнена разруха в държавата, международна изолация на феодално-крепостния строй...
Александър II е с консервативни разбирания, но своевременно осъзнава необходимостта от дълбоки промени в руското общество. През 60-70-те години в условия на революционна ситуация e принуден да отмени крепостното право, да проведе редица дребнобуржоазни реформи - поземлена, съдебна, военна и др. По време на царуването му завършва присъединяването към Русия на Кавказ (1864), Казахстан (1865), по-голямата част от Средна Азия (1865-1881).
В областта на външната политика централно място заема Източният въпрос: усилията му са насочени към отмяна на условията на Парижкия мирен договор от 1856 г.; не по-маловажна е борбата за облекчаване положението на християните на Балканския полуостров.
Руското правителство отделя специално внимание на обществените организации, чрез които провежда политиката си в балканските провинции на Турция. През 1858 г. привърженици на панславистката партия в Москва учредяват Славянския комитет. Под контрола на този комитет попадат Одеското българско настоятелство, Добродетелната дружина и др.
В българската история Александър II е известен като Царя Освободител. На 12 април 1877 г. в град Кишинев той подписва Манифеста, с който е обявено началото на Руско-турската освободителна война, предизвикана от подема в националноосвободителните движения на Балканския полуостров, от зверствата при потушаване на Априлското въстание през 1876 г.
Мястото не ми позволява дори да маркирам победния ход на бойните действия от форсирането на Дунава до превземането на Одрин. Александър II лично присъства на военния театър, брат му - великият княз Николай, е главнокомандващ руските войски, трима от синовете на императора командват отряди.
Войната завършва с подписването на Санстефанския мирен договор (19 февруари/3 март 1878 г.), но условията му са ревизирани на Берлинския конгрес през юли 1878 г. и България е разделена на части... Всуе, лелеяното освобождение от турско робство създава Третата българска държава.
Върху живота на Александър II са извършени пет покушения (1866, 1867, 1879, 1880, 1881 г.). При последното, от народоволците, на 1/13 март 1881 г., той е убит. Убит е, но остава завинаги безсмъртен в паметта на българския народ!
Първият паметник, известен под името "Руски паметник" в София, е посветен на Александър II. Издигнат е непосредствено след Освобождението, през 1880-1882 г.
А паметникът на Царя Освободител, който краси центъра на столицата ни, е построен в началото на ХХ век и е открит на 30 август 1907 г.
През 1930 г. редакторът на вестник "Литературен глас" Д.Б.Митов задал въпрос на известния български публицист Симеон Радев той, като човек, който принадлежи на русофобските течения в България, какво впечатление извлича от документите за руската политика спрямо българския народ. Симеон Радев отговаря:
- Освобождението на България... бе от страна на Русия дело безкористно. У Александър II и сподвижниците му имаше такъв чист идеализъм по отношение на България, че българският историк трябва да пише за тях с благоговение. Бих казал - на колене!
Ти какво очакваш да напише във възванието - "Българи, руската армия тръгна да завладее проливите, докато Турция е слаба. Помагайте, пък ние сме се договорили с Великите сили в Райхщад да няма голяма българска държава на Балканите, може дори да ви присъединим като губерния, няма да има проблем."
Историята трябва да се чете внимателно, архивни източници и писания на изследователи дал господ. Както се оказва, туй, на което са ни учили в училище, е доста едностранчиво /меко казано/, като македонски учебник по история .
Адаш, зуница е разбрал че ме мързи да чета.
Време е и ти да го разбереш.
"Имeннo в*Бepлинcĸия дoгoвop*(члeн 22) e peглaмeнтиpaн и oĸyпaциoнният дълг нa Бългapия ĸъм Pycия. Oĸyпaциoнният дълг ce oбpaзyвa oт paзxoдитe нa импepaтopcĸoтo пpaвитeлcтвo в Caнĸт Πeтepбypг пo пoддpъжĸaтa нa oĸyпaциoннитe pycĸи вoeнни чacти и гpaждaнcĸaтa aдминиcтpaция - Упpaвлeниeтo нa импepaтopcĸия pycĸи ĸoмиcap в Kняжecтвoтo 1878/1879 г." https://money.bg/politics/osvobozhde...ona-zlato.html
"Монополът на Москва върху миналото" :https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D...%8F/a-19089020
"А на нас - българите, свободата не ни е подарена." :https://www.168chasa.bg/article/6090355
Ми черно на бяло е написано за какво праща брат си и трима от синовете си никъде не чета за някви проливи за никва губерния но явно не мога да чета между редовете.Гледам и сега едни казват ако не сте с нас сте против нас а едни други ако не сте срещу нас значи сте с нас ма кой са демократите и кои империалистите пак не вдявам
Бачо Стояне , виждам че си на ти с политиката ,че да коментираш казаното от този човек.
Прикачен файл 11224
Вътре има един дик с негово интервю .
Прикачен файл 11225
Иннтервюто започва така : 750 години България е под робство .Половината от съществуването си .................
На някои хора трябва повече да се обяснява. Наблегнах на думата "освабодители" са 32т злато. Това е все едно да те освободят от плен и "освободителя" да ти определи цена за дето те е освободил. Относно вноските в ЕС повечето хора знаят че откак сме член, вноските всяка година са по-малки от получените пари. Така че спи спокойно от този джоб пари не ти крадат.
Аз не съм съгласен! Първо относно даването на парите: Едва ли има по-нормално и доброжелателно подпомагане с пари от това на родителите към техните деца. Но дори на родителите това подпомагане не им дава право да изискват в замяна безпрекословно подчинение и липса на собствено мислене по всички въпроси!
Относно отстояването на принципите: сега е един от малкото случаи, когато народът ни е относително единен относно даден въпрос (не иска зорлем да участва в чужда война), защо това те дразни?
И колкото и да не ти се вярва, аз бих дал живота си в защита на България, без някой да ме подканя да го правя. За Украйна има кой да мисли и да действа и това определено не съм аз. Не е и България, колкото и да се мъчат да ни втълпят друго...
Ами разбирам, че трябва да ми се обяснява повечко защото не разбирам обяснението.Искали 30 тона а получили 10 тона а за 30ина години благоденствие задлъжняване с 30ина тона злато на година.Като взимаме повече от колкото даваме защо се получава тоя дълг не знам.
Тези някои, не са ни освободили. Те са протежета на онези, дето помагаха да сме "свободни" 45г. и бяха подготвени за дейността си веднага след 1989г.
Адаш, то неще обяснение. Бати Пейчо е дал отговора на готово ( В червеното ).:cool:
Такъв им е манталитета. То не бяха активни борци, то не беше чудо! От където не очакваш оттам се пръкват.
Една баба ще вземе пенсията и ще си купи един буркан мед. На следващата пенсия ще дойде за още един буркан и не се пазари.
А един бивш партиен секретар, взима три пъти по-висока пенсия от бабата, ама вика дай ми с 2лв. по-евтино, аз няма да кажа на никой.
Ми все търси подаръци "завалията".
Те няма да се променят сами, особено докато им гласуваме и после им ръкопляскаме.blush;
Не ,не спомних си че на времето питали Фидел Кастро кога ще си обръсне брадата ? А той им отговорил че когато се освободим напълно.Цитат:
Първоначално публикувано от zapstojan
Защо си мисля, че някои иска да изпробва акъла на братушките и да ескалират по сериозно нещата.Та в тая връзка защо трябва зорлем за идеали да се завираме между шамарите или по точно слънцепеците.Какво и на кого трябва да доказваме та да не сме с преклонна глава.
Българите може да са всякакви но не са прости та така лесно да ги зомбират не важи за тия с наноботите
Сетих се за Георги Парцалев който на времето размиваше народа. Цитирам : ,,,,,,И на мен на времето не ми бяха много ясни онези задачи за онези басейни които от три тръби се пълнят и от четири се изпразват и все пълни стоят. :ae:Цитат:
Първоначално публикувано от srg
А как стои въпроса с лихвите ? Както се чува германците вече си имат няколко гръцки островчета. А ние като си нямаме каква ще я къдрим ?
Да обесня защо питам.При нас има 16 вида помощи.Еднократната не се връща но другите рано или късно си ги искат.А тези родители които са живяли на гърба на държавата след това техните деца нямат право да учат в престижни училища.Има случаи когато децата се отказват от родителите си.
Не знам защо мислиш така.
Другата поговорка е: "Ако мечката играе в съседния двор, утре ще дойде и при теб", но това е само информативно, т.е. Наслаждавай се на сеира докато можеш, че после...
Та... аз не искам война и не виждам някой да иска война.
Те и робите не искат да са роби, ама има кой да ги "снима".
Иначе ако българите бяха малко по-прости, можеше да бъдем и народ. Ама понеже, не само че не са прости, ами кой от кого по-хитър и всеки иска да лежи на чужди гръб, и ако има "черна" работа някой друг да я свърши, та не само за народ, ами и за хой не ставаме.
Е точно за този манталитет в стил правешки хитрец си говорим - ние да се снишиме сега, докато се оправят големите, пък после ще му мислим, ще решаваме...
https://www.vbox7.com/play:1356c939
По темата .
Прикачен файл 11226
Прикачен файл 11227
Дали ще се развере какво има в този завод че едните и другите го искат .
И да покажа как учат децата да пазят чисто.
Прикачен файл 11228
Прикачен файл 11229
Нищо де, на маламашките нали им разбира, там е сто пъти по-добър от мене и от тебе. Нали всеки трябва да си гледа работата - както е в стария виц от соц-а:
Гошо много харесвал една от колежките - Марийка и все и се одумвал да си иска. След поредните увещания тя се съгласила, бил ден за заплати и му рекла:
- Имам обаче едно условие, щом си толкова ербап - ако не ме оправиш три пъти тая вечер, даваш ми цялата си заплата.
Скокнал ухилен нашия, съгласен веднага, мерака голям. Хубаво, ама след втория път го закъсал и ще не ще, дал си заплатата.
Прибира се той умислен няколко дни, кахърен какво ще обяснява в къщи за заплатата. Накрая, притиснат от обстоятелствата, отишъл да търси помощ при бригадира. Така и така, обяснил му той, а бригадира му рекъл да си се оправя сам или да пита директора. Отива при директора - същата работа обаче, помощ отникъде. Накрая от немай къде, отишъл при партийния секретар и му разказал историята.
- Кой това, Марийка ли?
- Същата - кима оклюмал Гошо.
- Добре, тръгвай си сега, ще видим тази работа.
Казват на Марийка, че я вика партийния и тя му се явява в кабинета.
- Вярно ли е това Марийке за тебе, Гошо и заплатата му?
- Вярно е, другарю партиен секретар.
- Аз, ако те оправя три пъти за една вечер, ще му върнеш ли парите?
- Ще му ги върна, другарю - обещава Марийка.
След два дена викат Гошо при партийния. Влиза той в кабинета, там зад бюрото онзи тупа една пачка по плота:
- Ей ти Гошо заплатата и занапред умната. И всеки да си гледа неговата работа.
https://pp-podem.bg/2019/08/14/%D0%9...E-1989-%D0%B3/
,,Четете и разказвайте за да знаят хората истинската си история….За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.
По брутен вътрешен продукт на глава от населението през 1988 г. България е заемала 25-то място в света. През 2013 г. България заема 78-мо място в света, по брутен вътрешен продукт на глава от населението, по данни на международния валутен фонд (IWF).,,
Според теб, към днешна дата в България, кой се снишава: този, който въпреки натискът апелира за неутралитет (и непращането на оръжия) или онзи, който въпреки, че с действията си ще въвлече народа си в една чужда война, угоднически аплодира всяка прищявка на американците?!
Не не съм запознат.Цитат:
Първоначално публикувано от Георги 1974
Не е западната пропаганда, да знаеш - документите си стоят в архивите ни и доста нещо има написано на базата на документалните изследвания. Седни и се позанимавай малко с този въпрос, недей като лапнишаран да се хващаш за всеки сайт в нет-а. Фалирали сме три пъти, големия брат ни е спасявал със заеми в пари и стоки /петрол например/, докато накрая и той фалира, та чак му се разпадна империята. Сега се напъва пак да я събира - последния световен империалист да бъде. Замисли се за това "25-то място в света" - кого пускаш по-напред и кого оставяш след нас в такава класация? Би било любопитно да видим тази класация - но тя изглежда е суперсекретна, защото никъде не може да се открие. Защото, ако се публикува, лъжата изведнъж ще лъсне.
Ние с никого няма да се въвлечем във война - прекалено сме малки, за да ни се обръща внимание във военно отношение. На който му трябва - ще мине оттук на бърз марш, без изобщо да ни пита "даваш ли, даваш Балканджи Йово" Но като народ сега изглеждаме зле - снишени мижитурки, уплашени за цената на олиото. Над 100 години проруска пропаганда от ранна детска възраст си казват думата. Ако не вярваш - гледай македонците, и те от ранна детска възраст са облъчвани със щуротии. За свобода и достойнство се бориш, не чакаш да ти ги спуснат "отгоре" - а с това върви известна доза лишения и жертви.
Да речем че бъркам нещата.Тук банките имат история.И който има лоша история никоя банка не му дава пари.Вие пчеларите казвате че сте ущитени спрямо другите страни. Би било редно на всеки един пчелар да се дава еднакъв процент помощ.Без значение колко пчелари има в една държава.Това което се случва ме навежда на мисълта че се води някаква да го наричем статистика по която се отпускат фондовете.При банките имало термин надежден клиент и ненадежден клиент.Може би и държавите ги делят на надежни и ненадежни.След като фондовете не се връщат то се обесмисля държавите да се делят на надежни и ненадежни.Според мен не се казва цялата истена на хората.Цитат:
Първоначално публикувано от zapstojan
Че то това е основата на морала, който трябва да имаме и който сме изгубили след ВСВ. Моралът е този, който в крайна сметка предопределя средното качество на живот. Нали нямаме илюзии, че до всеки германец стои полицай и го гледа дали спазва законите? Но там, като направиш някоя магария, види ли те някой, те докладва и веднага пристига полиция. Баба ми навремето не си и помисляше, че може да не поддържа терена пред оградата откъм улицата. Беше точно на принципа "какво ще кажат хората". Сега дори е обратното - изхвърляме си отпадъците по улицата, без да ни интересува кой какво ще си мисли за нас.
Хайде да минем от високопарните приказки и лозунги от типа "другари, дайте да дадете!" към фактите и техния анализ. Какво печелим и какво губим, ако почнем да даваме оръжие и най вече боеприпаси на Украйна? Защо България е подложена на този натиск за "свободен избор"? Признак на чест и достойнство ли е да понесеш арогантното държане и нравоучителния тон на един външен министър на страна, дошла да се моли за помощ и чийто 100 000 жени и деца си посрещнал като свои роднини и които обгрижваш безплатно вече повече от месец?
//добавено
Да си дойдем на думата:
Въпроса дали да дадем или не оръжие и боеприпаси на Украйна има два аспекта - политически и икономически
Политическия аспект:
1. В международен план ние се намираме в особено положение и спрямо двете еоюващи страни. С тях ни свързват:
- общи славянски корени;
- обща писменост;
- обща религия;
- обща история от древността до наши дни.
2. От т.1 като естествен процес следва, че русофилите в частност и славянофилите в по-общ план са много повече от която и да е друга европейска страна. Като резултат с изключение на един единствен абсурден случай ние никога не сме воювали с Русия или Украйна.
3. Нашия народ е силно поляризиран в момента в отношенията ни както с НАТО и ЕС, така и с Русия, което налага в сегашната ситуация много внимателна и предпазлива дипломация, клоняща по-скоро към неутралитет, отколкото към резки действия.
4. За европейските страни и НАТО тази война даде повод да се укрепи единството, което беше силно разклатено през последното десетилетие.
5. За САЩ тя даде възможност да се създаде силен разлом между ЕС и Русия и да върне Европа в нов, силно изтощителен за нея кръг на Студената война. Америка, независимо от членството си в НАТО не иска обединена Европа, а зависима от нея и подчинен на хегемонията и в НАТО общ пазар.
6. Подчинявайки се на тази хегемония Европа без много да мисли скочи и с двата крака в блатото и факта, че страни като България и Унгария не горят от голямо желание да го направят силно дразни евробюрократите. За това е и този натиск. Демек не може да сме само ние до уши в калта, а вие да сте по бели ризи!
// следва продължение
1 Comment
Тодор Панаров каза:
септември 22, 2019 в 2:41 am
Всичките неща които произвеждаше България беше енергоемко, трудоемко, неконкурентноспособно, остаряло и т.н, което беше основна причина 1989-та България да фалира. България фалира именно заради това производство с което тоя малоумник, написал статията, се хвали. Зад всичките тия бройки произведена продукция по време на НРБ, се крие не гордост , а една мизерия и икономическа слабост, която доведе България до най-тежката национална катастрофа!
Мислиш ли, че със сегашната инфлация БВП няма да скочи? Сигурен съм, че ще надмине всички очаквания.
Само трябва да се понапечатат "свежи" пари.
През 1978г. имаше около 40% инфлация. От какво е била предизвикана.
През целия период имаше дефицит, щанд т.е. стоки под щанда.
През 1984г. България беше в криза и това го знам от "отговорни" българи, не от западни източници.
Иначе статията става за кинопреглед.
Не мога да го напиша добре, но има такива, които могат - надявам се да намериш отговор на твоят въпрос тук:
https://www.dnevnik.bg/analizi/2022/...strategiia_na/
А какво правим, когато хората, чието мнение използваме като еталон за правилността на нашите действия, съвсем не са от най-моралните?!...:tres:
ПП Всеки път си казвам, че това е последният ми пост по темата и ти ме провокираш отново и отново.
Но поне засега спирам. Не е хубаво точно в тези празнични дни да се "дърляме" (не че през другите е хубаво, де..)
Ми наясно съм, че има пропаганда.Но преди имаше повече спокойствие и сигурност, повече човечност, по малко престъпност и май нямаше разни вещества де сега ги има.Сега просто изчезване като нация 6,5мил.от тях не знам колко пенсионери и колко извънземни.Та такива ти ми работи гледай делата а не думите.Русите имат лаф хладилника или телевизора ще победи?
Какво казва тази жена ;
Хората се страхуват да говорят.Превърнаха ги в стадо и този който кажел мяуу против тях му завържвали устата и го изкарвали от палатката Или го закопавали или в крематориума .Украинския народ нищо не знае .Повече от 3 000 човека минаха по този път.Пътя на черно червените знамена.На Украйна никога няма да и дадат безвизов режим, Това са тези които ги обучаваха в базите в Литва ,Естония и други такива държави . Превърнаха Украйна в цирк..............
И журналиста Томас Репер от весник Шпигел.
Като цяло казва че в Украйна използвали хората си като жив щит.И хората се молели на руската армия да не напускат защото щели да се саморазправят с тях .Казва че на запад знаят вичко но се правят на луди .
https://www.youtube.com/watch?v=uZ2xi7FpPl8
https://www.youtube.com/
Морал!!!!!Точно това е най-големия дефицит в дъъъъъъъъъртата ку.ва европа.
Нали си спомняш,колко милиционери имаше?У наше село,към 1985г имаше близо 25000жители и само 5 милиционера.Ключ за вратата използвахме само,когато ходехме по две седмици на море.
Колите и те не се заключваха...
А морала сега,под въздействието на лесните пари на демокрацията,налага,вече на 12-13000 жители у наше село да има една рота полицай и постоянно под ключ.
Всъщност,хал-хабер си няма европата кого са "прегърнали" в таз "война"...Убеден съм,че само няколко години след,като се уредят нещата с Украйна щееее....съжалява.
Недей да преиначаваш, всичко си се заключваше, на мен като ученик ми окачваха ключа с връв на врата, да не го губя. Колата /москвич/ се наглеждаше всеки ден - крадяха се акумулатори, чистачки и гуми. На село беше по-добре, но там всички се познаваха и поява на външни хора се забелязваше на момента. А селяните имаше откъде да крадат - ТКЗС с големи масиви. Въпреки това имаше назначени пъдари, но те основно гледаха частните бостани, градини и лозя.
При отпадането на сопата през 1990 изведнъж битовите кражби станаха ежедневие - какво, нов народ ли се появи или крадлив си беше народа, но имаше страх. Като отпадна страха, се юрнаха крадци на едро и на дребно, кокошкари, мутри, застрахователи и мултаци - всичките от народа. Нали го живяхме това, защо сега да изопачаваме фактите?
Ангеле, то и в нашето село като във вашето. Не се шегувам.
Ама човека пише за Германия, а не за нашите села. Какво общо има Европа?
1984г. Криза и смяна на имената на мюсюлманите. 1989г. свалят Живков и Голяма екскурзия.
1990г. Глад и купони ( къде изчезнаха хранителните стоки? ). 1991г. Освобождаване на цените и се пръкнаха едни магазини-чудо - отрупани витрини с хранителни стоки, само пари да имаш. 1996г. Жан Виденовата зима.
В ЕС влизаме през 2007г.
Защо европа да е курвата, а ние да сме пресветли и преправедни!?
Кого прегърна Европа през 2007г.?
Дали Украинците не са си изживели техните 30г. постсъветизъм?
Като ходиш по Гърция, се огледай колко пъти през деня ще видиш полицаи или полицейска кола. После, като влезеш в България, пак се огледай за същото. Аз съм го видял с очите си многократно - полицейска кола по пътищата и улиците у нас срещаш на около 20-30 минути, а в Гърция може и два дни да не срещнеш такава. Въпреки това там не заключваха съвсем до скоро, а кражбите им са малко и то основно от нашенци, албанци и румънци.
Молдованеца предупреждава че украинците не са хората които да им казват на какъв език да разговарят .
И още:
https://www.youtube.com/watch?v=-WBsiXg4Be4
https://www.youtube.com/watch?v=u0VeKprpB60
В двора на селяните имаше "от пиле мляко" и да носи от ткзс си е смехория..Каквото се произвеждаше по къра в един момент от годината,раздаваха на кърджиите в зависимост от надниците на символична цена-например дини по 2ст./кг.,чушки,грозде,ябълки,кои о си ги имаше във всеки двор.
Гледаха се животни, при това доста, по дворовете, за собствени нужди, не тези за "Родопа". Те искат фураж целогодишно - пари трябва да се дават. Затова се купуваха само "смески" /за който не знае какво е "смески" - концентриран фураж/ за подрастващите животинки, останалото по втория начин, особено за "отговорните другари". Тези "будали", дето не можеха или не искаха по втория начин, ходеха с каруците да косят трева по кърищата, събираха царевичак на камари и обираха стърнищата след царевичните комбайни. Това главно пенсионерите. Ако не ги видят - накосяват от кооперативния блок силажна царевица, после веднага отгоре трева, за маскировка. Всички знаеха как стават работите, но така си се живееше - цялата идеология беше официална измама и всички знаехме, че е такава. Ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат, всички си "вземаме" /крадем/ от общото - в разумни граници, да не ни хванат. Това помня аз, това виждах, където и да отида.
Зимата по между-градските автобуси изпуквахме от студ, защото домашните нафтови печки на шофьорите харчеха много.
След 1988г. и по влаковете се правеха икономии. В едно купе има парно - в две няма.
Някои и преди бяха добре, и сега пак са добре!
За БДЖ съм очевидец от първа ръка. Работех за известно време в маневрена бригада на голяма гара, тъкмо беше неразборията 1990 г и работа трудно се намираше, лекари караха таксита, пълна анархия. Нафта се крадеше яко - маневреният локомотив се изпраща от диспечера нощна смяна на забутан коловоз "за почивка", там наблизо е паркирена колата на машинистите, опъва се маркуч и се точат по минимум 200 литра от резервоара на локомотива. Същото на туби се случваше с маслата. Всички знаеха, но си мълчаха - останалите също крадяха каквото могат - кабели, метали, претърсваха вагоните за забравен багаж. След време си намерих работа по специалността и напуснах - на новото място същата работа. Откъде се взе изведнъж толкова крадлив народ ли - ами такъв си беше и преди това, и тогава работех на разни места, в периода като редовен студент смених доста местоработи.
За знаещите руски - что происходит?:
https://www.youtube.com/watch?v=2R-RRwGdY5E
А за тези които не знаят руски, да спомена че до 6 -та минута нищо по различно от телевизията не казва този човек.
Всеки разказва по нещо. И аз да разкажа . Преди много години бях назначен в една бригада .Току що завършил училище.Бригадата беше от трима човека.Аз ,Красьо сервитьора и бай Ради маневриста. Аз естествено от нищо не разбирах.Красьо също.Бай Ради като най умен беше бригадир. Трябваше да направим една метална врата за един склад. Да не забравя да спомена че когато рязахме ламарината ,бригадира отряза ролетката на гилотината .Тя беше чисто нова.Когато закарахме вратата на място всички започнаха да питат защо сме срязали ламарината на две а не сме я оставили цяла.след време се разбра че бригадира бил от хората питам и отговор не искам. В крайна сметка бригадира разбра че камъка си тежи на мястото и се върна на вагоните.Мисълта ми беше че ако си маневрист трябва да работиш това от кoоeто разбираш.
П.П.- Няма обидна професия.
На това не му е нужно преводач.
Тия надминаха мойте очаквания .....Момци из Киеве .
Предполагам че ще става и по лошо .
https://www.youtube.com/watch?v=gTWQnB0SjzE
Гледай след 1ч. 23м и 13с.
https://www.youtube.com/watch?v=IQlI47pIOTg
Напусна ни легендата Алед Делон,изиграл другата легенда Zоро.......,но Z.....
Е,не чакахне дълго!Ето го новия Оро..
https://www.economic.bg/bg/a/view/pe...ata-za-ukrajna
Тоя е пълен идиот! Всеки вложен лев в тази война ще я удължи. Ще се увеличат загиналите и ранените, ще се разрушават градове, промишленост и инфраструктура, ще се похарчат милиарди, които биха могли да подобрят живота на милиони хора вместо да го затриват. Това ли иска той???
От самото начало нямах добро мнение за него, но сега съвсем ми падна в очите.
"Петков призова всеки българин да дари по една своя заплата за Украйна
Премиерът обяви дарителска кампания за закупуването на боеприпаси за Украйна"
Ей тоя, верно е страшно нагло човече! Да оставим настрани това с какви очи иска "поне една заплата" от хора, за облекчаване на чието тежко положение въобще не си мръдна пръста, ами и цели заради продажните му, слагачески решения да вмени отговорност на целия народ!
Значи - никаква помощ за Украйна и ако може, руснаците да я превземат още утре - ти пък това ли искаш? Не стига, че смачкаха нас като народ за 45 години, превърнаха ни по свой образ и подобие в аморални крадци и мошеници, остава да им мисля доброто на руските убийци. Време е и те да бъдат посмачкани малко, да видят как е, ама надали - Европа е мекушава, още повече, че колективни решения трудно и бавно се вземат.
И как по-точно според теб трябваше да си "мръдне пръста"? Да отмени инфлацията, да напечата пари за заплати /или да ги взема назаем/, да се скара на доставчиците на петрол, че ни е скъп, да елиминира последиците от ковид, да премахне войната? Или да напуснем ЕС и да минем към рубли - дали ще станем по-богати? То ако можеше, цял свят щеше да избягва неприятните моменти и кризи, ама те си идват и си отиват периодично.
Ролята на премиера е да взема адекватни управленски решения и да пази да не се краде от общите пари. Защото досега гледахме един с "дебел врат" да обикаля с джипката, да раздава пари на свои хора и да разпорежда по телефона кой да бъде смачкан. Вземането на управленски решения не се съпровожда с биене на тъпан на мегдана, а с писане на постановления на МС. Вярно е, че го закъсваме с тази коалиция "орел, рак и щука плюс партиен секретар", но това сме си избрали. Не му е лесна задачата, а и моментът хич не е за избори. А и на избори кого - мутрата и корпулентния - пременил се Илия...
Е сега и на най-кьоравия либераст трябва да му просветне колко далече е това недоразумение простоКирчо-лъжливото от реалния живот на българите.При 80% под прага на бедността и едва изкарващи от заплата до заплата да ги призовеш един месец да не ядат за да се изтъпанчиш пред "големия брат"?!
На времето имаше един виц.
Събрали се всички партийни Генерални секретари от соца в Москва при др.Брежнев.По време на заседанието някой пръднал.Брежнев погледнал строго и казал:
-Живков напусни!
Продължили заседанието.След малко Хонекер промълмил гузно:
-Другарю, Брежнев, аз пръднах, а Вие изгонихте Живков.
-Знам!- отвърнал Брежнев.
-Ти пръдна. Но тоя щеше да се насере!
Е не са ли едно и също либерасти и комунисти?
Простокирчо, ако не се отървем от него бая ще омаже и усмърди.:mad:
Винаги си бил "мъдър", ама тука надскочи себе си! :laughing:
Сега се чудя кой от двама ви е по-пълен....
Предлагам руснаците да хвърлят неутронни бомби и войната ще приключи веднага.
Така всички украинци ще загинат, инфраструктурата няма да пострада и скъпите братушки само ще минат с чувалите да приберат това-онова, да не става зян.
Радев е против да се праща оръжие в Украйна, защото не се знаело, какво ще стане с бесарабските българи.
Ама каква загриженост само...Чудо!:laughing:
Ами украинските българи са украински граждани и с тях ще стане това което става с украинските граждани, освен ако не са "активни" сепаратисти.
Ако по-малко плещиш, а повече мислиш и най-важното четеш, щеше да си на ясно ,че Източна Украйна е населена с руснаци.И тия украински граждани до преди войната бяха втора категория украинци.Ако не беше умишлената дискриминация нямаше и Путин да има повод за война.До колко е легитимен, сега няма смисъл да се определя. Войната е на лице. Та ако познаваше малко историята на българите в Бесарабия щеше сериозно да се замислиш дали пък Президентът няма право. На тия хора след като Русия откъсне Украйна от морето никой няма да гарантира правото на българско културно развитие.Ние ще сме "недружествена страна".Сталин по време на ВСВ подложи на репресия българите и ги интернира .Някои не доживяха да се върнат. Ще гарантираш ли , че приятелят ти Путин е по различен?Не е в интерес на България да е " по католик от Папата".Пиша толкова пъти за цар Борис и политиката му, ама пусто празна глава не увира.Едно парвеню сега и данък Украйна може да иска да ни наложи.То комунистите на времето що удръжки от заплатите "доброзорно" за разни "каузи " правеха, та сега и техните отрочета да не са назад.
След като над 80% от българите не щат да плащат за чужда война , остава другите 20 % да платят по 5 заплати.За да се изпълни волята на "лидера".Сметката за превод на заплатите от верните привърженици на либерастията от страницата на простоКирчо -лъжеца.
п.п. Докато благочестивите християни празнуват най-великия празник Възкресение Господне, атеистчета, несбъднати комунистчета мърсят наоколо.:mad:
На мен ми е чудно как Зеленски си представя победата над Русия, когато се изцепва, че те ще се бият до победа в тази война и няма да преговарят с Путин? Може би като Сталин, приемайки Парада на победата от трибуната на мавзолея, а парада се води от главнокомандващия украинската армия на бял кон? А Ленин е изхвърлен от мавзолея и на негово място е восъчната фигура на Бандера. :laughing::laughing::laughing:
Не се карайте. Ако беше по времето на бай Тошо, досега да сте се отчели по една заплата, че някои и по две. :bigsmile:
Както и да го мислим, войната е лошо нещо и всеки би трябвало да я отрече. Но ние най-малко би трябвало да се месим именно в тази. Камо ли да даваме нещо. Кой е този, който мисли, че трябва да се дава помощ на хора, които са изгаряли не украинци, не руснаци, а БЪЛГАРИ живи!?!?!? Гледайте клип из нета в който след мъчения, връзват на кръст и запалват ЖИВ българин. Кой е този който ще помогне на такива хора, които палят българи!?!?!? А ние ги пребираме, настаняваме ги в хотели, отделяме от залъка си/40лв./, вместо да затворим границата си. Що за пипкав народ сме!? От друга страна пък - евала. Помагаме въпреки всичко, но кой ще ни го признае!? .....ние пчелите не можем да си оправим, войни оправяме!? :bigsmile:
П.П. Току слушам, че Кирчо поздравил Макарона с преизбирането. Чудно ми е дали щеше да поздрави Леля Пена, ако я бяха избрали!?:bigsmile:
До 1989г. Навсякъде в СССР където има дори и само един руснак, същия беше болшинство, а всички останали бяха малцинство!!!
Малко по-назад: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93...BC%D0%BE%D1%80
Е, къде е източна Украйна, къде е Бесарабия, къде е Путин? А?
Откак са отишли в бесарабия, българско културно развитие не са имали, а само съветско и не са умрели, та сега ще отчитаме дейност също както еколозите.
Иначе викаш само по вода и под вода. Няма самолети, няма пътища през молдова...
Как ли се чувстват българите в САЩ, не ми се мисли.
Май не знаеш защо Сталин е интернирал българите, и какво друго са правили руснаците.
Чети! Чети! https://www.bbc.com/russian/features-55101316
Путин не мие приятел. На теб ти е приятел, ама имаш ли гаранция, че като му се наведеш, ще ти удари един език, а не една патка?
За мърсенето си прав. Докато почиваше форума вървеше по-смислено.
А кои са благочестиви християни? Ми то в черквата не може да се влезе от комуняги. Точно тия дето забраняваха религията са най-отпред
П.п. Ако по-малко плещиш, а повече мислиш и най-важното четеш, пак нищо нямаше да ти е ясно!:laughing:
Какво видях днес: - прицепи превозват покрита с бели покривала техника. Покрита, покрита, но по всичко си личеше, че е военна. Та, кучетата си лаят, кервана си върви.;)
ПП. Съобщиха по бТВ къде заминава техниката - на летище София за товарния самолет АН. Ех, това е кофти, че се работи нагло зад гърба на народа. :tres: