Добри хора ми изпратиха този клип.
https://www.youtube.com/watch?v=WPD8UvBJEwA&t=5268s
Преглед за печат
Добри хора ми изпратиха този клип.
https://www.youtube.com/watch?v=WPD8UvBJEwA&t=5268s
Може би тук е най подходящо да кача клиповете със Сарийски. Много неща се казват по телевизиите но никой не казва че бългърина пряко финансира войната в Украйна като копува скъпи и пре скъпи стоки. Няма да се учудя ако измислят някой закон който да задължава всеки един да си внася част от приходите за бедстващия украински народ . Та нали всеки повтаря не на войната на Путин а въоръжаваме Зеленски.За сега това е само пожелателно но може да стане и задължително .Ако е вярно това което казва Сарийски. Аз поне така разбирам казаното от него . Може и да не съм го рзбрал правилно.
https://www.youtube.com/watch?v=X2M2wBMX4H4
https://www.youtube.com/watch?v=lKY4Hnyk5Bg
https://www.youtube.com/watch?v=eTqTufQdWaw
Батипейчо, на този господин не му се връзвай много, много. Абсолютно всичко с негово участие, на което съм попадал, е или проруско, или антиевропейско:laughing: Съдейки по изявите му или е "четирихилядник", или от "полезните идиоти"...
Баси палячото, да ми обяснява какво щяло да стане в Европа, защото се било случило в Китай!?:bigsmile: Щом се е случило в Китай, то може да се получи в Северна Корея, в Иран, в Русия или в която и да е диктатура по света, а не в Европа, най-малкото, защото при нас все още може да се протестира, за разлика от изброените от мен страни. А и финансист дето да ти обяснява, че не трябва да се "отказваме" от лева, щото видиш ли сме загубени, да хване и да си изхвърли дипломата къде хора не минават. Ми то се "отказахме" от лева още с въвеждането на валутния борд бре, аланкоолу! Което винаги ме подсеща, че хората вярват на това в което искат да вярват, без значение дали им плещиш глупости или не...
Здравей. Аз не пиша за избори и правителства а за това колко хитро вземат паричките на хората.
П.П. – Да разбирам че някой дори не разбират за какво става дума но трябва на хората да им се обесняба с по прости думи.
Аз си мисля че за да не ни влияе инфлацията трябва да си държим парите в стока .Другия вариант е да си обръщам постояно парите в стока и стоката в пари.
Какво е казал един монах :
Ако човек не започне да работи върху себе си то дявола веднага му намира друга работа - да търси кусурите на другите.
Ние сме дошли тук да даваме а не да вземаме.
За своите семейни проблеми на никого не трябва да казваме.
Никога не споделяй тайните на своето семейство с другите.Така ти им даваш власт да се подиграват с теб.
Бог за да спаси лошия мъж му е дал добра жена и обратно.
Неприятностите винаги са дело на дявола.
Децата ги дава бог. Само той знае на кого да даде ,кога да даде и колко да даде.И никой друг.
И един евреин.
Гостите и рибата след три дни започват да миришат.
Който се кланя ниско скоро му сядат на шията.
Ако един проблем може да се реши с пари то това не е проблем - това е разход .
Войната е огромно блато . Лесно се влиза и много трудно се излиза.
Когато старец се жени за млада то той живее в оазис а тя в пустиня.
Всички се оплакват за малко пари а за малко акъл никой не се оплаква.
Бог дал на човека две уши и една уста. Повече да слуша и по малко да приказва.
Не бъди мъдър на думи а на дела.
Сто хиляди танка :bigsmile: и един мармот ги увива в станиол. :bigsmile:
Неможах да ти свана хумора ?
П.П.- Това момиче дали ще се справи със задачите ?
Прикачен файл 12075
Това че момичето е назначено от съюзниците няма съмнение . Кирето спря газта. Да видим тя какво ще спре ?
:bigsmile:drinks;
17 ноември 2022, 19:32 / Tribune.bg
Финландия загуби арбитража с „Газпром“? А искът към България може да е за над милиард евро
https://tribune.bg/bg/mneniq/finland...-miliard-evro/
Прав си че Путин спря газта но скед като Кирето го помоли най учитиво.Цитат:
Първоначално публикувано от Pero Melifero
Може и така да се каже.
След като Кирето го пмоли най учитиво , Путин нямаше как да му откаже.
П.П. - Аз мисля че в БГ има достатъчно хора които се нуждаят от помощ че да мисля за Путин и Зеленски. Искаха война имат си война.Да се спасяват както могат. Дочух нещо друго че ЕС по всякакъв начин точи пари от БГ в посока Украйна. Някой се беше изказал че като плащаме по скъпи горива ние доплащаме бензинзина които отива за Украйна. Не знам доколко е вярно това твърдение ?
Има една БГ приказка че бой и почесване под кръста не се връщало.
Няма такъв вариант "да се спасяват, както могат". Света изгоря един път от такава политика! Мусолини си развява коня... Остави го, мир да има. Хитлер си взе судетите... Остави го, мир да има, че ся сме зле... После и цяла Чехия, но не. Мир да има! Ще напишем някоя декларацийка и ще се наведем... Ся тоя ненормалник коли и беси свое и чуждо наред. Пак ли да се оправят? Преби чеченците и ги купи удобно. Бяха терористи и не знам си какви изроди. Сега същите, със същия началник се бият за него на чужда земя и избиват хора, които нищо не са им направили. И най-тъпото нещо е да се поставя Зеленски до Путин. Първия е избран със 70% вот от народа, докато втория изби различно мислещите и се окопа, като цар. А от година и половина руските олигарси постоянно падат през балконите(за миналата година са 29 !!!). Някой да ми даде една основателна причина, заради която да застана зад действията на такова животно? Щото, може и аз да съм лудия... Руския народ е друго нещо. Нямам абсолютно нищо против руснаците. Ние също бяхме със строг нашийник и помним!
п.п. Оправданията с НАТО не предат. Получи си около 1200 км граница с НАТО и то много по-близо до стратегическите му обекти. Мрънкането за фашизъм също е плоско(подобни игри в историята бол) и не съвсем ясно. Отдавна се знае, че нацизма е най-развит, с най-много потдържници във.... Хърватия!!!! И какво?
Мале,мале..основателна причина.Чии го дирят американците в украйна,революция направиха и сега открито твърдят,че минските споразумения са били само отлагане във времето.Чии го дирят янките в Ирак-съсипаха я,в Либия-същата работа-само защото мислят различно от каубойте.Сирия,Афганистан сега се целят в Китай.Кой ги определи че светът трябва да живее по техните правила.
Знаеш ли,когато им запалят задниците с няколко мегатона тогава ще мирясат тези извратени същества.
Светът се промени и който не го вижда да си свали розовите очила и да прогледне.Ако избегнем ядрена война ще бъдем егати и късметлиите.
От мен нищо не зависи,от държавата ми също.Като гледам и от съюза в който членуваме нищо не зависи.Решенията се вземат в Москва и Вашингтон.Да се молим за разум.
Ако ще говорим за янките и техните пакости през годините, по-добре нова тема да отворим. В Авганистан руснаците са избили към 4 000 000(спорна цифра, но...). Руски мир! За руското присъствие в Сирия и Либия преди споменатите събития също може да се поговори! А относно "революцията". Революция е насилствено завземане на властта! Да видим. След като руското протеже Янукович отказа да изпъни волята на народа и провали преговорите с Европа, беше свален от власт ОТ УКРАИНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ със гласуване, не с революция ! После избяга, защото му потърсиха отговорност. Къде? В Русия при френдовете си. И започнаха години на размирици. Кой снабдяваше сепаратистите с оръжие? Сигурно янките?
Кой дрънкаше оръжия по границите на Украйна още тогава? Кой отцепи територия от суверенна държава в онези години и как? Първо вкара паравоенните, после военните и направи смешен референдум. Който си мисли, че службите на различните държави действат коренно различно се лъже. Сценариите може да са различни, но приомите са много идентични. Да оставим кой, какво инсценирал, подстрекавал финансирал и т.н . Украйна избра развитие в посока Европа, днес иска същото и това е в основата на всичко. Същия път избраха децата на повечето велможи от Путьовата върхушка!!!! Защо? Защо те се лигавят с благинките на демократичните общества? Защо не си седят в къщи? Нали са велики? Защо Украйна да не избере своя път? Светът отдавна се променя! Прав си! А Путин иска да го върне в ерата СССР. Даже не се притесняват публично да се изпускат(военните му маши) Е няма, как да стане. И, няма как, някой на някого да мята мегатони и да не поеме от същото!!! За мен по-извратено е да търсиш свободен живот, да претендираш за свобода на слово, народна воля, права на човека, демократично управление и в същото време да благославяш едноличния тотален режим на Путьо. Смелчаци колкото искаш. Защо обаче не си стегнат багажа и не заживеят при Путин? Да се изтъпанчат на Червения площад и да викат, не ми харесва управата на Русия. Ще ги изпарят, преди да са казали "Чичковите червенотиквеничковчета". Отдалече, на сухо и на завет е много лесно да се правят на "възрожденци". Аз спирам да се занимавам с темата. Всеки си има собствен наклон, своя истина и може да я афишира и претендира. Между другото, в Русия това е противозаконно;)))
Чува се че ония момчета от парламента са гласували министъра на войната да може да праща жива сила без да се допитва до никого. Да поитам чии интереси ще защетават тези млади момчета там ? Дано това да е поредната фалшива новина.
А руснаците кой ги определи, още от 1917г.?
Ако визираш Гей-заигравките и истанбулската конвенция, то е добре да знаеш: В БГ пращеше от гей-клубове «Спартакус», а по руската ТВ имаше предаване за педали. Ако се разровиш ще се убедиш.
С пост и молитва трудно ще се промени нещо!
Може да се прочетат и коментарите!
https://www.youtube.com/watch?v=z2i_gshs7lU
Картинки от друг форум.
Прикачен файл 12083
Прикачен файл 12084
Прикачен файл 12085
Прикачен файл 12086
Прикачен файл 12087
Прикачен файл 12088
Прикачен файл 12089
Прикачен файл 12090
Възможно ли е нашите приятели да подготвят втори фронт ?
Тя Севрикова била казала че българите ако искали можело да предотвратят анексирането на част от България .
Интересно е как ще се случи това анексиране ? С референдум или с лъкове и прашки ?
П.П.- Този пък бил казал : „ Къде се намира тази държава България . Изчистетия и я насейте с картофи .“
Прикачен файл 12091
всъщност няма особено значение, газта така или инак щеше да бъде спряна - ироничното обаче е, че вместо путятя да я използва, като инструмент, с който да извива ръцете на запада, стана така, че сега запада използва същия този инструмент, че да извива неговите ръце.
За любителите на спорта едно интересно заглавие.
Прикачен файл 12093
Направи ми впечатление че за 1 час са го гледали 3,400 човека.
Този брояч дали показва правилно ?
Прикачен файл 12094
https://www.youtube.com/watch?v=hPirTWgkL6A
Каква свобода на слово,че те забраниха всички инакомислещи на запад.
Каква демокрация и свободни избори.Каква народна воля,какви права на човека.Да ти припомня прехвалената Канада с педераса Трюдо какво направи с шофьорите на камиони .Чак сметките им блокира.Пред очите на света демократите откраднаха победата на Тръмп с манипулации и измами .Затова и влезнаха в капитолия.
Пакости вършат децата,янките избиха милиони в беззащитни страни по престъпен начин.
Бих казал,че оня запад на който и аз се възхищавах отдавна го няма.Дали ще се върнат нормални хора на власт на запад,със сигурност.Тази содомия не се търпи.;)
Измами сигурно има. Винаги и навсякъде властта и кинтите ги влапат. А Тръмп как стана президент? Още се чудят. И кой насъска тълпата към Белия дом? Аз лично му чух думите. Забрави ли времето, когато политическите вицове се разказваха тихо, на ухо? Баща ми е жив и може да се върне още по-назад, да ти разкаже за правата и свободата. Много бързо забравят някои!!! Сочиш Канада... Защо не посочиш някоя скандинавска държава? А аз да ти припомня ли другата страна на монетата, Северна Корея? Безсмислено е да идеализираме нещата. Обикновено хората бягат, емигрират за да се спасят или за да живеят по-добре, да получат повече възможности. Към кои страни има такъв поток и към кои няма? Който иска да хване и пише. И това е от години. А Пешо, Гешо и Нешо са заменими и залязват според волята на народа в демократични държави. Така ще стане и с Трюдо. Само Путьо и още няколко такива са вечни. Да си ги търпят, щом им харесва..
Да, Гошето е прав и не за пръв път...
"Ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци." /Библ/
А защо толкова се мъчат да ни докажат, че това е погрешно?!
Защо трябва да се оставяме да бъдем насъсквани един срещу друг заради чужди интереси?!! От същите тия, които целенасочено насъскаха Русия и Украйна една срещу друга и знаеха предварително, че Русия ще нападне защото не и оставиха избор.
Така или иначе ние сме доста страничен и вероятно необективен наблюдател и най-далновидното, което можем да направим е да помислим преди всичко за собствения си народ и държава (нали все пак за това са създадени държавите...)
То вече и да не им харесва, пак ще си го търпят, че автократичния режим не пита. 20 години го гледат самодържавеца, а дори не се мръднаха да гласуват, баш същата апатия, от която си патим и тук. Първите месеци на войната бяха последния им шанс, сега вече е късно за каквото и да е, путин ги закопа за десетилетия напред, и въобще постави генерално бъдещето на руZия под риск, и със много неизвестни.
Два ник нейма регистрирани в един и същи ден с проджендърска пропаганда.:icon_question:
п.п.Я да ви видим пчелините...
Това говори много лошо за България. Жалко.
Прикачен файл 12101
Прикачен файл 12102
Позорно. Някъде тук споменах, че тези 'мирни' протести се яздят удобно, но нека мир да има.... За няколко дни ни видяха тъпотията отвсякъде. Първо ни разнесоха с цирка "тиквата и каскета", сега и това. Нали се сещате, че не случайно на протеста е попаднало такова количество боя! Кои имат интерес от това? Възрожденците под наем, какво правят там? И оня... Сидеров II. Малко по-начетен, но същия ултрас. Срам ме, та ме боли, че преди години гласувах за този фанатик.
Нещо не съм в час ама втората снимка не е ли в различен времеви период и от различни персони изразяващи гражданската си позиция поне според някои институции, че ако е така то тогава това е двоен стандарт стига да няма провокатори в армията на светлината.
П.П.Румба къде ги видя тия ултраси
Когато маймуните се скарат помежду си те започват да се хапят ,удрят , скубят .Някой по развити индивиди дори хвърлят камъни по останалите. Ако има кутии с боя около тях дали ще се заливат с нея. Интересно ми е до какво ниво на развитие са достигнали?
ЕФЕКТЪТ НА СТОТНАТА МАЙМУНА
https://obuch.info/novoto-lechitelsk...e.html?page=19
П.П.Ако не си я чел я прочети и ще разбереш що като пуснеш медийте искаш да си прережеш вените
Снощи бях при „Св. Александър Невски“ снимах и една табела, че ми бе трудно да я разчета, че съм недоскив
Прикачен файл 12103
Та днес се разрових какво пише /та плочите били две не една аз гледах тая на български а в дясно била на руски вижда се от снимката / на който му е интересно и не ги е чел и не му се ходи до храма :
https://registersofia.bg/index.php?v...ments&formdata[id]=888&Itemid=140
Тези мирни протести са толкова мирни, колкото и протестите срещу герб, бяха срещу герб - фалш и пародия. То са намериха хора паметника в Хирошима оскверниха, камоли да имат задръжки във местна среда. Заради подобни изпълнения и Стоичков се разплака в ефир, обяснявайки, че България не е расистка държава и ние не сме расистка нация. Така, че по- скоро, пак ни гледат тъпотията.
Проф. Нако Стефанов: Участниците в Похода за мир не хвърлят бои по сгради! Други бяха!
https://www.youtube.com/watch?v=nVb4GSmvR_A
Не искам да адвокатствам на никого, но мнението Ви мяза на заяждане.
Кой има право да замеря Премиера на Република България със снежни топки, на националния п-к 3-ти март? И къде е това "нато"? https://www.youtube.com/watch?v=w0Af2Hjlpz4
Ми то не само е тъпо, ами е и просташко, и циркаджийско!
Не разбирам защо Русия нахлу в Украйна, а Вие обвинявате САЩ за това.
Да, обвинявайте когото искате, но не оправдавайте Путин! Отговорността е негова!
Украйна искала ядрено оръжие. Те и Китай и Северна Корея го искаха, че даже го имат. И какво...?
Кой трябва да носи отговорност за "Алеята на ангелите"?
Това не е нищо.
Я Вижте истанбулската конвенция.! https://www.google.com/search?q=%D0%...hrome&ie=UTF-8
С този човек се препокриваме по две неща. Защо Путин в един момент спря настъплението и върна назад? Да не би американците да му обещаха нещо или му платиха нещо ? И второто с което се препокриваме че войната ще продължи още дълго. А това което се случва в момента с Македония въобще не ме радва .
https://www.youtube.com/watch?v=wAw1xEqLrS0
Осъзнавам, че е безсмислено да споря но ако се гледат делата а не думите виждаме докъде я докараха украинците.Усмиваш Живков и Брежнев ама тогава България бе във възход и икономически и като народ. Днес ние изчезваме като народ от както сме европейци пък кои какво иска да говори и да украсява
Осъзнавам, че е безсмислено да споря но ако се гледат делата а не думите виждаме докъде я докараха украинците.Усмиваш Живков и Брежнев ама тогава България бе във възход и икономически и като народ. Днес ние изчезваме като народ от както сме европейци пък кои какво иска да говори и да украсява
Половин Европа говори на база на латинския другата половина или така наречените славянски езици са на база на църковнославянския а той:
https://www.megdan.ru/blogs/pendzher...lgarskogo.html
,,Ето какво казва Църквата по този въпрос. Епископ Иларион (Алфеев): Църковнославянският език се различава от руския само по някои граматически форми, семантиката на отделни думи и фрази, особеностите на синтаксиса, който в славянския език най-често копира гръцкия синтаксис и малък брой думи (няколко десетки), които липсват в съвременния руски език. Усвояването на този материал не отнема много време и усилия.
За тези, които не знаят, трябва да поясня, че църковнославянският език възниква на основата на старобългарския чрез превода на Библията и други религиозни книги от гръцки на него, извършен от славянските просветители Кирил и Методий през 9 век, но, общо взето, това всъщност е старобългарският език.
Ето за сравнение примери от живия български език:
спазване, старо ето, зачитане, обявяване, обявяване, трогвам, преодоляване, преподаване, принадлежност към, отчуждаване, мъмрене; получаване, допълнение, обработка, приказка, доклад, ужас, почит, задача, покупка, ситуация, обстановка, обстоятелство, склад, освобождаване, липса; узурден, сложен, способен, опасен, нагъл, бивш, необходим, необуздан, ненатрапчив, небрежен, незаменим, непоклатим, оправдан, постоянен, преждевременен, своеволен, непостижим, умел; със сигурност, дори, вероятно, наблюдение, зает, задължителен, удовлетворяващ, поддръжник, натиск, настройка, отслабване, опитомяване, базиран, настройка, разследване, затъмняване, среща, среща, новина, разлика, условие, участие, събаряне, чувство, качество , характерен, естествен, материален; преподаване, свидетелство, скитане, поздрав, отсъствие, учител, спасител, създател,
Това е само малка част от онези думи, които се срещат както в руския, така и в българския. В същото време трябва да се отбележи, че съвременният български е много различен от старобългарския. Но съвременният руски и старобългарският имат големи прилики!
И така, въз основа на заключенията на учените, можем спокойно да констатираме факта, че руският език, поне 55 процента, е СТАРОБЪЛГАРСКИ!,,
Читалището е българско творение и в интерес на истината нямам идея дали и по-други места по света има читалища
Извинявай сега видях въпроса.
Не не допускам защото е елементарно този период бе 45г.а сегашния е вече малко над 30г и се знае с колко народ е започнал и с колко е завършил или завършва а ако тръгнеш да изопачаваш нещата както при Брежнев то спокойно може да дължим изчезването си и на Йети голямата стъпка или някаква друга щуротия.
Отнеха земята и средствата за производство на хората.
Превърнаха ги в крепостни селяни. Отнеха им правото да комуникират свободно помежду си (всеки втори-доносник).
Унищожиха елита на нацията.
Половин век изграждаха новия човек, чрез глупави лозунги.
Накрая разграбиха всичко, което уж беше общо.
Който успя да се измъкне от блатото замина за Европа или САЩ, дори в Австралия и Нова Зеландия.
Аз обвинявам Европа само в това, че дава европейски пари за развитие, но не гледа, че се крадат, а ти я обвиняваш за изчезването на някакви си Българи.
П.п. "Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се." Остап Бендер.
Прикачен файл 12110
Стопяването на населеното е проблем за цяла Европа. Дори емигрантския поток не компенсира. Най-сериозно е положението в Испания. Сега, че ние съумяхме през тези 30+ години талантливо да създаваме условия за ниска раждаемост, никой не ни е виновен.
След 44г. Руснаците окопираха България и си назначиха правителство. Сега уж гласуваме, пък друг ни назначава управниците. Юлиан също писа, че нищо не зависи от него. Тогава защо се харчат толкова пари за пропаганда и манипулиране на общественото мнение?
http://https://news.bg/int-politics/...e-v-sveta.html
Пригожин си позволява сериозна публична критика. Интересно, до кога ще изкара така. Сега им е нужен, но.... покаже ли се на балкон, залитнал е ;)))
Нещо не се оправям с този линк.... Ето съдържанието:
Евгений Пригожин, основател на ЧВК "Вагнер", заяви в поредното си интервю, че "специалната операция", инициирана от Русия,*не е довела до резултатите, на които Москва се е надявала и за които Путин първоначално е говорил: Украйна е станала известна в целия свят, а нейната армия се е превърнала в една от най-силните на планетата.
Това съобщи Би Би Си.
Пригожин обаче не споменава Путин, а атакува, както обикновено, ръководството на Министерството на отбраната и останалата част от руското висше ръководство.
Поместваме стенограмата (със съкращения) на частта от 77-минутното видеоинтервю, в която*Пригожин говори за целите и резултатите*от "специалната военна операция", както се нарича войната с Украйна от руските официози.
- Дойдохме по хамалски начин, като ходехме с ботушите си по цялата територия в търсене на нацисти. Докато търсехме нацисти, убивахме всички, които можехме, след това се приближихме до Киев, след това - както се казва на руски език! -*се осрахме и се оттеглихме. След това продължихме към Херсон. Осрахме се и там и се оттеглихме. След това - или преди това? Времената се объркват - Изюм, Красный Лиман.*И някак си нещата не се връзват.
-*Специалната операция беше проведена с цел денацификация и демилитаризация. По този начин денацификацията на Украйна, за която говорихме, превърнахме Украйна в държава, която е известна по целия свят [...] Украйна стана държава, която е известна абсолютно навсякъде. Това е, що се отнася до денацификацията. Сега, що се отнася до демилитаризацията. [...]
- Ако в началото на специалната операция украинците имаха*500 танка, [сега] те имат 5000 танка.*Ако са имали 20 000 души, сега имат 400 000 души. И така, как сме го демилитаризирали? Оказва се, че напротив - милитаризирали сме го по дяволите [...]. Мисля, че днес украинците са една от най-силните армии. Те имат високо ниво на организация, високо ниво на обучение, високо ниво на разузнаване, разполагат с различни видове въоръжение, и нещо повече - те оперират с всяка система, съветска, натовска, каквато и да е, със същия успех.
Интервюто с Пригожин е проведено от Константин Долгов, бивш проруски активист и политически технолог от Харков.
Както напомнят експертите на Би Би Си по руска политика, Долгов се премества в Русия след 2014 г., където дълго време работи в екипа на Владислав Сурков, занимаващ се с Минските споразумения. Когато Сурков е отстранен от тази работа, Долгов преминава към екипа от политически технолози, които вече работят за Сергей Кириенко, настоящия заместник-ръководител на руската президентска администрация, и за известно време участва в работата на няколко депутати от Думата. Появата на Долгов именно като интервюиращ в това видео, според наблюдатели на Би Би Си, може да подсказва, че информацията за конфликта на Кириенко с министъра на отбраната Сергей Шойгу, която беше оповестена преди няколко дни от Игор Стрелков (Гиркин), е вярна.
Никога не съм се обвинявал за политическия си избор.Обвиненията са ни тикани в устата от опозицията.....и се опитват да ни доказват,колко сме сгрешили.Важно е да се посее семенцето на съмнението......
п.п.Дали ще се намери,среден западно европеец,който да е доволен от положенирто си,в градивен план, през последните 20г.
Да,сега пък сме надупени на американците-то в последно време цяла Европа се наведе на каубоите.Който не им играе по свирката я цветна революция като в арабския свят,я военен преврат като в Турция.Искат да са господари на света и затова е войната в Украйна.Да ама руснаци и китайци решиха да се опънат на хегемона.Хубаво,лошо те искат да живеят по друг начин-комунисти ,капиталисти ,социалисти,марсианци ..те както си изберат.И като гледам латинска америка ,арабския свят,Индия стоят леко на страна и чакат сгромолясването на довчерашния първи.Но кокал лесно се не пуска.Ще се опъват англосаксонците.
И да ,от мен и държавата ми нищо не зависи.И от наведената Европа нищо не зависи.Работете си по пчелините и успех и ползотворна на всички.
п.п.Края на м.май аз още храня.Капчица нектар няма навън.По време на цъфтежа на овошките само дъжд.Току що прецъфтя ябълката.Акация след 20 дена.А дано..а семействата напъват
Прикачен файл 12111
Наистина много дъжд не е баш добре за пчеларите днес садих домати обикновено го правя 10април но това са бели кахъри около нас няма вода невиждани суши реки като Тигър и Ефрат накрая са намалели в Европа суша в Индия водата пада под 100метра подводната.ТЕЦ и АЕЦ е зле за напояване зле ако намалиш много реките проблем с комшиите.
Слава Севрюкова казва не, че много ще се оправим ама на завет ще сме.ДайБоже!
И добре правиш, че не си се обвинявал.
А аз съм се обвинявал....доскоро. Ноооо, не е виновна само опозиццията... Всъщност промиването на мозъци, толкова очевадно напоследък, със сигурност никога не е спирало. Кому е е било (и е) нужно? - Ами на ония, за които не сме хора, заслужаващи достоен живот, а инструмент за постигане на целите им и обслужване на интересите им. И се редуват наши и чужди паразити, изсмуквайки като акари жизнените ни сили...
И внушавайки ни, че това е нашият избор...
И все още си позволяват да ни наричат “Обикновените хорица"
Толкова дълбоко е залегнало в подсъзнанието им, че те са нещо, а ние сме нищо, че чак не се усещат.
И това ще бъде докато ние самите не им покажем, че са безполезни паразити.
П.п. “Делото по спасяването на давещите се е Дело на самите давещи се“ - Остап Бендер
— Хм… — промърмори хаджи Петър, метна поглед към него и рече: — Три кила пироксилин му е майката! Сложи го в темеля, запали фитиля и корпус върху корпус няма да остане!;)
http://[https://chitanka.info/text/14495-bylgari
Чухте ли записите.Казах ли ви че от нас нищо не зависи
Мамицата им продажна.
Днес е хубав ден за българската демокрация!
Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете.
Йосиф Сталин (Йосиф Висарионович Джугашвили)1879-1953(приписва се на автора)
Чух ги и не знам какво си казал, но от нас си зависят достатъчно много неща. Пък вече, като не гласуваме, няма защо да се цупим, че други ни поемат държавата - безстопанствена държава, няма. Прочее достатъчно е човек да погледне статистиките за избирателната активност на различните държави, като цяло по- развитите имат по- висока от изоставащите. Не се сещам, къде го четох, че в Гърция не са слизали под 50% от 50 години. На тазгодишните във Финландия 72%, въобще скандинавските традиционно са със висока активност. Миналата година във Италия, казаха, че имат рекордно ниска избирателна активност в историята си, 64%.
Така, че негласуването не е в полза на гражданите, напротив. Това, дето "от нас нищо не зависи" ни е наследство от соца, че тогава наистина нищо не зависеше от нас.
Точно! Това ни голям проблем!!! Единствения успял да вдигне избирателна активност е Доган! Дори и тогава, хората излязоха да гласуват "против", а не "за". Ако е вярно, че "интереса клати феса", какво клатим с негласуване? На попа топа... В общи линии, хората имат малко, но мощни възможности. Избират и ако не са доволни сменяват. Смяната е с избори. Избори в срок или излизат на улицата и "бутат стола". За да са по-малко грешките, трябва да се напънат и да се информира. Щото само с "думи през плета речени"" не става.
Мургавите братя отдавна са наясно. Затова избирателната активност в махалите е най-висока.
Пък и файдата е голяма. По 100лв на глас зимали, пък и изборите зачестиха.
Както е казал мечо пух - Колкото повече, толкова повече.
Избори до дупка.
Арестували баѝ Асан, че купувал гласове и “Общественото мнение“ ще се насере от кеф.
За какво са му на баѝ Асан гласове? Нито за кмет, нито за депутат се е кандидатирал.
Явно не баѝ Асан, а някой друг купува гласове!
Явно доста българи са недоволни от политици и управници, само че с гласуване...
Да, защо не с гласуване, само че в партиите. Да се прочистят партиите от лукавия.
Нали тези от които недоволстваме сме ги избрали за лидери на “нашите“ партии.
А може би това носи риск:Човек може да остане без работа, да изгуби някои придобивки.
С членството в партия ставаме зависими, а искаме да членуваме в ЕС и НАТО и да сме независими.
Когато се е родил, Путин не е проплакал като другите бебета.
Със задно салто се метнал на коня и гол до кръста извикал: Ни хрена блядь Всичко зависи само от мен!
Някой от колегите ,който все още твърди ,че всичко зависи от нас в таз държава има ли отговор на въпроса какво означава ала-бала.
...жокер-от записа е:laughing:
Още от Древна Гърция хората се борят за правото, гражданите да избират кой ще ръководи държавата. А в нашата история имаме повече от светъл пример в тази борба - Васил Левски. И към днешна дата няма как да кажа, че делото им е било напразно, че са се заблудили, дори напротив. Аз съм благодарен на всички хора, от всички краища на света и от цялата човешка история, които по един или друг начин са допринесли, за да го има това право, за да го имам и аз, и съвсем не иска да живея в държава, в която да липсва. Така, че и всички политици да не харесвам - а определено не ги харесвам - пак ще отида и ще пусна моя вот на изборите, защото негласуването е път, който води само към по- лошо.
Уви във бившите соц. държави сме възпитавани във други идеи и сме изградили различен мироглед, та сега ни е някак непонятно как се работи с това право, нямаме опита и не разбираме, както се изрази, какви са възможностите. Подобно на много възрастен човек, който цял живот е притежавал телевизор с две копчета и два канала - сега с дистанционните, с многото програми, със екстрите и т.н. възрастните хора се затрудняват с тези телевизори, сега са по- сложни. Мисълта ми е, че ниската избирателна активност е явление, което не е изненадващо. Но онова, което е лошото, че учим идните поколения на същата соц. заблуда, че "няма смисъл да гласувате, защото от вас нищо не зависи", в добавка "само си губиш времето в България, по- добре върви в чужбина", а сетне се оплакваме, че мафията, че държавата се затривала, че демографската криза, че ТЕ ни гонили децата ......