Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 200
    Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Снощи бях при „Св. Александър Невски“ снимах и една табела, че ми бе трудно да я разчета, че съм недоскив
    Прикачен файл 12103

Та днес се разрових какво пише /та плочите били две не една аз гледах тая на български а в дясно била на руски вижда се от снимката / на който му е интересно и не ги е чел и не му се ходи до храма :
    https://registersofia.bg/index.php?v...ments&formdata[id]=888&Itemid=140
    Това не е нищо.
    Я Вижте истанбулската конвенция.! https://www.google.com/search?q=%D0%...hrome&ie=UTF-8
    Този пост е редактиран от night; 22.05.2023 в 23:21. Причина: https://www.google.com/search?q=%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%B8+%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%B2&rlz=1C

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от night Виж публикацията
    Не искам да адвокатствам на никого, но мнението Ви мяза на заяждане.
    Кой има право да замеря Премиера на Република България със снежни топки, на националния п-к 3-ти март? И къде е това "нато"? https://www.youtube.com/watch?v=w0Af2Hjlpz4
    Ми то не само е тъпо, ами е и просташко, и циркаджийско!

Не разбирам защо Русия нахлу в Украйна, а Вие обвинявате САЩ за това.
    Да, обвинявайте когото искате, но не оправдавайте Путин! Отговорността е негова!
    Украйна искала ядрено оръжие. Те и Китай и Северна Корея го искаха, че даже го имат. И какво...?
    Кой трябва да носи отговорност за "Алеята на ангелите"?
    Вменяваш ми мнения де не съм ги изразявал.
    Въпроси много всеки си има негови си отговори само дано няма и тук алея на ангелите а пък кой прав и кой крив няма значение стига да не ни бутат между шамарите .

Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    Вменяваш ми мнения де не съм ги изразявал.
    Въпроси много всеки си има негови си отговори само дано няма и тук алея на ангелите а пък кой прав и кой крив няма значение стига да не ни бутат между шамарите .
    Слабия винаги е м-у шамарите.
    Щрауса като си зарови главата в пясъка, освен шамари и нещо друго ще отнесе!

Има значение кой прав и кой крив. Нека не бъдем щрауси!

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    С този човек се препокриваме по две неща. Защо Путин в един момент спря настъплението и върна назад? Да не би американците да му обещаха нещо или му платиха нещо ? И второто с което се препокриваме че войната ще продължи още дълго. А това което се случва в момента с Македония въобще не ме радва .

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца

Осъзнавам, че е безсмислено да споря но ако се гледат делата а не думите виждаме докъде я докараха украинците.Усмиваш Живков и Брежнев ама тогава България бе във възход и икономически и като народ. Днес ние изчезваме като народ от както сме европейци пък кои какво иска да говори и да украсява

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца

Осъзнавам, че е безсмислено да споря но ако се гледат делата а не думите виждаме докъде я докараха украинците.Усмиваш Живков и Брежнев ама тогава България бе във възход и икономически и като народ. Днес ние изчезваме като народ от както сме европейци пък кои какво иска да говори и да украсява

Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    Не допускаш ли, че сегашното ни изчезване е следствие на КомунизЪмЪт?

Потребител
    Регистриран
    31.03.2023
    ....малко ми мяза на чуждопоклонничество
    защото никнейма ми бил на латиница - има логика.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Осъзнавам, че е безсмислено да споря
    Ми така де!....Само си припомни,какво е казала Ванга,малко преди да си отиде-"Русия пак,ке ни освободи"
    п.п.Сега е времето на фобите.Остави ги ден и нощ да се порадват,чеее......Сега им се е паднало

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Ми така де!....Само си припомни,какво е казала Ванга,малко преди да си отиде-"Русия пак,ке ни освободи"
    п.п.Сега е времето на фобите.Остави ги ден и нощ да се порадват,чеее......Сега им се е паднало

Половин Европа говори на база на латинския другата половина или така наречените славянски езици са на база на църковнославянския а той:
    https://www.megdan.ru/blogs/pendzher...lgarskogo.html
    ,,Ето какво казва Църквата по този въпрос. Епископ Иларион (Алфеев): Църковнославянският език се различава от руския само по някои граматически форми, семантиката на отделни думи и фрази, особеностите на синтаксиса, който в славянския език най-често копира гръцкия синтаксис и малък брой думи (няколко десетки), които липсват в съвременния руски език. Усвояването на този материал не отнема много време и усилия.
    За тези, които не знаят, трябва да поясня, че църковнославянският език възниква на основата на старобългарския чрез превода на Библията и други религиозни книги от гръцки на него, извършен от славянските просветители Кирил и Методий през 9 век, но, общо взето, това всъщност е старобългарският език.
    Ето за сравнение примери от живия български език:
    спазване, старо ето, зачитане, обявяване, обявяване, трогвам, преодоляване, преподаване, принадлежност към, отчуждаване, мъмрене; получаване, допълнение, обработка, приказка, доклад, ужас, почит, задача, покупка, ситуация, обстановка, обстоятелство, склад, освобождаване, липса; узурден, сложен, способен, опасен, нагъл, бивш, необходим, необуздан, ненатрапчив, небрежен, незаменим, непоклатим, оправдан, постоянен, преждевременен, своеволен, непостижим, умел; със сигурност, дори, вероятно, наблюдение, зает, задължителен, удовлетворяващ, поддръжник, натиск, настройка, отслабване, опитомяване, базиран, настройка, разследване, затъмняване, среща, среща, новина, разлика, условие, участие, събаряне, чувство, качество , характерен, естествен, материален; преподаване, свидетелство, скитане, поздрав, отсъствие, учител, спасител, създател,
    Това е само малка част от онези думи, които се срещат както в руския, така и в българския. В същото време трябва да се отбележи, че съвременният български е много различен от старобългарския. Но съвременният руски и старобългарският имат големи прилики!
    И така, въз основа на заключенията на учените, можем спокойно да констатираме факта, че руският език, поне 55 процента, е СТАРОБЪЛГАРСКИ!,,

Страница 6 от 20 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •